Novinky ze světa filmu (15. týden)

Článek

Tento týden přinesl kromě spousty nových fotek z Promethea a Avengers konečně podrobnosti o novém kousku Quentina Tarantina, potvrzení realizace pokračování Sin City. A my je přinášíme také.

The Weinstein Company po dlouhém čekání konečně uvěřejnila oficiální synopsi dalšího filmu Quentina Tarantina Django Unchained. Django (Jamie Foxx) je uprchlý otrok, který se dva roky před občanskou válkou spojí s lovcem hlav německého původu Dr. Kingem Schultzem (Christoph Waltz), který mu výměnou za pomoc při dopadení bratří Brittlů slíbí svobodu. Společně se nakonec dostanou na plantáž Calvina Candieho (Leonardo DiCaprio), jehož trenér (Kurt Russell) připravuje otroky na souboje v jakési aréně. Django se chystá osvobodit svou dávno ztracenou ženu Broomhildu (Kerry Washington). To si však vyžádá oběti nejen mezi bílými pány. Tenkrát na jihu…
 
Jen těžko vzpomenout, jak dlouho už se mluví o pokračování Sin City. Pro odklad byly uváděny různé důvody včetně těhotenství Angeliny Jolie. Nicméně nyní konečně vydala společnost Dimension Films tiskovou zprávu, která potvrzuje účast Franka Millera i Roberta Rodrigueze. Film se bude jmenovat Sin City: A Dame To Kill For. Na scénáři se podílel také William Monahan (Skrytá identita). Za zmínku také stojí, že se jedná už o jedenáctou spolupráci Rodrigueze, jeho Troublemaker Studios a bratří Weinsteinů. Pevně doufáme, že to čekání stálo za to.
 
Herečku a dámu velikosti Grace Kelly nemůže hrát jen tak někdo. Hlavní roli ve filmu Grace of Monaco režiséra Oliviera Dahana (Edith Piaf) nakonec získala Nicole Kidman. Snímek se bude odehrávat během šesti měsíců roku 1962, kdy se francouzský prezident De Gaulle a monacký kníže Rainier III přeli o status Monaka jako (dnešní terminologií) daňového ráje. Tehdy se třiatřicetiletá Kelly, vzdavší se své herecké kariéry, zapojila do zákulisních politických manévrů za záchranu knížectví.
 
Trend obsazování filmových hvězd do televizních seriálů pokračuje. Ačkoli ne každá stanice si může dovolit zaplatit třeba Dustina Hoffmana (zrušený Luck z dílny HBO), zatím blíže neurčená kabelová stanice obsadí do hlavních rolí své nové krimi True Detective Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona. Půjde o první sérii seriálu, který vždy spojí životy vyšetřujících detektivů s honem na jednoho sériového vraha. Každá další (pravěpodobně osmidílná) série přinese nové hlavní postavy a novou zápletku. První sérii by měl režírovat Cary Fukunaga (Sin Hombre, Jana Eyrová). 
 
Romány spisovatele Dennise Lehaneho si hledají cestu na stříbrné plátno dosti pravidelně. Po Tajemné řeceGone Baby Gone a Prokletém ostrovu se chystá adaptace jeho chystaného románu Live By Night. Jedná se o součást románové trilogie o dvou amerických rodinách rozdílné barvy pleti v průběhu 20. století. Warner Bros. koupili práva na druhý díl Lehaneho románové trilogie a rádi by ji svěřili do producentských a hereckých rukou Leonarda DiCapria. DiCaprio by si pravděpodobně zahrál policistu irského původu Aidena Coughlina. Není třeba mít strach, že se studio chce vrhnout rovnou na druhý díl… Gone Baby Gone je dokonce čtvrtý díl předchozí Lehanovy série.
 
A na konec trochu drbů. Brad Pitt a Angelina Jolie se konečně zasnoubili. Tvar diamantu na zásnubním prstenu prý navrhl sám Brad. Tak asi gratulujeme.
 
Chcete-li si naopak přečíst něco serióznějšího, zde je rozhovor s Christopherem Nolanem, kde se vyjadřuje mj. k technice natáčení, filmovým formátům atd.

Vložit komentář

bizzaro - 16.04.12 14:03:50
viděli ste někdo loňskej švédskej slasher natočenej asi za 12 korun Blood Runs Cold?
musim videt :)
DW - 16.04.12 03:09:49
budu zase za naprostýho mimoně, ale viděli ste někdo loňskej švédskej slasher natočenej asi za 12 korun Blood Runs Cold? Kdo neviděl, doporučuju, je to docela sranda, postavy se tam chovaj jak jelita z jericha :)) Ale abych jen nekecal o blbinách - Quentin mi přijde vyčerpanej, jedno Sin City od jeho spy kids kolegy v klobouku rodrigéze celkem stačilo, i když scénář od Willa Monahana by mohl stát za to. No a na Nolana tradičně sere pes.
bizzaro - 15.04.12 16:53:31
cekal jsem ty fotky Promethea a Avengers :) jinak dobry njusky (vsechny!) tento tyden. ten Tarantino vypada zajimave, na Sin City je treba se tesit uz ze zasady - snad tam bude zas tuna "bejbs" ;) jinak Nicole cim starsi, tim lepsi

Zkus tohle