Novinky ze světa filmu (12.týden)

Článek

V uplynulém týdnu padla konečně první klapka těžkostmi provázeného Hobita. Dnešní filmové novinky se však zmíní také o filmovém využití tématu Severní Koreje či o filmové producentce Janet Jackson...

Tak už je to jisté, padla první klapka Hobita! Nepřijde-li nějaká živelní katastrofa, konec světa nebo mimozemská invaze, dočkáme se první části dalšího díla Petera Jacksona na Vánoce roku 2012. Projekt si užil své, Peter Jackson ho nechtěl za původních podmínek režírovat a našel si Guillerma del Tora. Přípravy se kvůli finančním problémům MGM, konfliktu s novozélandskými úřady a žaludečnímu vředu Jacksona tak protáhly, že del Toro nevydržel a jeho stopa zůstane jen na scénáři. Nakonec se tedy za kameru posadí sám tvůrce Pána prstenů, Bilba mu bude hrát Martin Freeman (Sherlock, Kancl) a vrací se prakticky celý „tolkienovský“ štáb (hudba opět Howard Shore) a také někteří herci, především Sir Ian McKellen. Jen do toho.

Spousta muzikantů se zapojuje do tvorby filmů. Slash si založil vlastní produkční společnost, Eminem se ukázal být lepším hercem než polovina Hollywoodu a pozadu nezůstane ani Janet Jackson. Prezident společnosti Lionsgate oznámil, že s Janet uzavřel smlouvu o produkci celovečerních filmů a že už pracují na nějakých zpěvaččiných nápadech. Málokdo ví, že než se rozeběhla její hudební kariéra, hrála mladičká Janet v 70. a 80. letech v televizních seriálech (Diff'rent Strokes, Fame). V poslední době jsme ji mohli vidět například ve třech filmech Tylera Perryho (např. Proč jsem se jen ženil).

V roce 1980 vznikla komedie Pomsta šprtů, jejímž centrem byl boj dvou šprtů s univerzitní společenskou elitou prostřednictvím inteligence a ostrovtipu. Režisér filmové série Jackass Jeff Tremaine vezme premisu této komedie a obrátí ji vzhůru nohama. V Revenge of the Jocks se ocitneme ve světě, kterému vládnou šprtové a intelektuálové. Tři vysloužilé středoškolské sportovní hvězdy se stanou terči „vládnoucí“ skupiny a musí využít veškeré své svaly a sílu k odporu.

James Gandolfini, jedno z hereckých jmen, které kdekdo někde slyšel, ale málokdo si k němu umí přiřadit tvář. Přitom Gandolfini si zahrál hlavní roli v jednom z nejúspěšnějších seriálů posledních let, v Rodině Sopránů (1999 – 2007). Nyní mu HBO dává hlavní roli v celovečerním filmu Eating With the Enemy. Zahraje si vlastníka restaurace na horním Manhattanu, který navázal vztah se severokorejskými agenty a později hrál velice důležitou roli spojky ve vztazích mezi USA a Severní Koreou.

Studio MGM udělalo lehce řečeno zajímavý postprodukční krok ve svém snímku Red Dawn. Film režiséra Dana Bradleyho měl složitý osud, byl natočen již v roce 2009 a připraven k premiéře. Jedná se o remake snímku Johna Miliuse z roku 1984 sPatrickem Swayzem, ve kterém se skupina amerických teenagerů musela bránit proti sovětské vojenské jednotce, obsadivší jejich město. V nové verzi byli útočníci národnosti čínské, než distributory napadlo, že Čína je dosti velký trh, a jsou tedy v sázce dosti vysoké zisky. Hodili to na případné nařčení z rasismu a rozhodli se tedy předělat Číňany na Severní Korejce a nejen je předabovat a přebarvit vlajky na jejich výzbroji, ale změnit také pozadí celého příběhu, který byl původně zdůvodněn tím, že USA přestaly splácet své dluhy a Čína si je prostě přišla vybrat. Podle prvních reakcí je film čistě akční a rasismem ani nezavání, takže, ano, jde výjimečně pouze a jen o peníze.

Režisér David Slade si udělal slušné jméno thrillerem V Pasti a více méně také snímkem 30 dní dlouhá noc. Pak vzal kšeft jménem Nový měsíc (dvojka Stmívání), což by bylo zvláštní, kdyby nevydělal spoustu peněz a nezačal dostávat lukrativní nabídky. Uvažovalo se o něm pro nového Wolverina (nakonec ho nebude točit ani Darren Aronofsky), ale skončil u hororu The Last Voyage of Demeter (Ben Kingsley aNoomi Rapace na jedné námořní lodi s hrabětem Drákulou na cestě do Londýna) a především nové adaptace komiksu Daredevil. Nepovedené adaptace s Benem Affleckem z roku 2003 si režisér vůbec všímat nehodlá a pro hlavní roli se spekuluje oBradley Cooperovi (Pařba ve Vegas) či Garrettu Hedlundovi (Tron: Legacy).

Vložit komentář

DW - 27.03.11 18:35:33
Heh škoda že to takhle sugestivně nejde i s muzikou
bruth - 27.03.11 17:52:59
lol http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=upoutavka-matrix-by-pravo.jpg
bruth - 27.03.11 17:49:48
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=maxlevel.jpg

Zkus tohle