Novinky ze světa filmu (12.týden)

Novinky ze světa filmu (12.týden)

article_684_px2

moWie-$:hOtWs :>>

Kdo by chtěl poznat beatníky jako studenty, bude mít příležitost v dramatu Kill Your Darlings. Allen Ginsberg (Jesse Eisenberg, px) a Jack Kerouac (Chris Evans) byli na Kolumbijské univerzitě přítomni v době vraždy studenta jménem David Kammerer. Kammerer sexuálně obtěžoval spolužáka Luciena Carra, který ho jedné noci po několika odmítnutích ubodal k smrti. Hodil tělo do Hudsonu a několik dní se rozhodoval, zda se k vraždě přiznat. Po přiznání si mladík odseděl dva roky a pak se stal editorem v United Press International. Doufejme, že dobrý nápad se nezvrhne v teenagerskou zábavu.

John Le Carre je společně s Robertem Ludlumem a Tomem Clancym oblíbeným špionážním literátem filmových tvůrců. Na adaptaci dalšího jeho románu se dohodl Paramount s produkční společností Brada Pitta Plan B. Půjde o román Manažer noci z roku 1993. Jeho hrdinou je noční manažer hotelu, kterého najme rozvědka, aby jako agent infiltroval v mezinárodní síť obchodu se zbraněmi. Román patří mezi kritikou uznávanější autorova díla a pokud se dostane do rukou správnému režisérovi, třeba se výsledek alespoň přiblíží adaptaci NepohodlnéhoFernanda Meirellese.

article_684_px3

Clint Eastwood je v 78 letech ve skvělé formě. Momentálně pracuje na snímku The Human Factor, který sleduje spolupráci čerstvě zvoleného prezidenta Nelsona Mandely (Morgan Freeman) s kapitánem národního ragbyového týmu (Matt Damon) na znovusjednocení JAR po apartheidu. Do jedné z vedlejších rolí obsadil režisér svého syna Scotta (objevil se i ve Vlajkách našich otců a v Gran Torinu), který ztvární člena hráče rugby, který exceluje na světovém šampionátu proti legendárnímu mužstvu Nového Zélandu. Film by měl mít premiéru ještě letos.

Společnost Electronic Arts, jejíž logo EA známe z obalů her na počítače a herní konzole, pracuje na zfilmování několika svých produktů. Jedním z nich bude hra Dantovo peklo, která provede

article_684_px4

hráče peklem tak, jako ho viděl Dante Alighieri ve své Božské komedii. Hra zatím nebyla uvedena, není tedy zatím možné ani spekulovat o žánru filmu. Režírovat jej bude Dan Harris, který napsal scénář k druhým X-menům. Hráči se nadále mohou těšit na filmové verze světoznámých Sims, multiplayerové válečné akce Army of Two či na epickém vesmírném RPG Mass Effect.

Zajímavé herecké obsazení poskytuje nezávisle financovaný projekt The Company Men. Scénárista a režisér John Wells bude v tomto dramatu režírovat Bena Afflecka jako mladou hvězdu korporátního světa, která jezdí v Porsche a inkasuje šestimístné sumy. O vše však přijde a najde pomoc u svého staršího bratra (Kevin Costner), který mu dá práci ve společnosti instalující suché zdi (ať už je to cokoli). Staršího společníka společnosti, který se snaží stavět principy proti bratrské honbě za ziskem, ztvární Tommy Lee Jones. Dějištěm bude Affleckův oblíbený Boston. Všichni herci momentálně pracují na svých režijních projektech. Costner točí film The One o muži, který zbohatne a pustí se do sporu s piráty na Kajmanských ostrovech, Jones pracuje na filmové adaptaci Hemingwayových Ostrovů uprostřed proudu.

Bryan Singer se, zdá se, vrací z komiksového světa zpět k žánru, kterým si „udělal jméno“. Je vnímán spíše jako ten, kdo nám dal výborné

article_684_px1

X-meny a neodolatelného Dr. House, ale byl to on, kdo v roce 1995 natočil skvělý krimi thriller Obvyklí podezřelí. K thrilleru se vrátil ve Valkýře a jeho dalším projektem bude The Prisoner. Mark Wahlberg si v tomto snímku zahraje rozčíleného otce, který se po únosu šestileté dcery rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. Zní to dosti ohraně, nicméně scénář má prý nádech Sedmi či Mlčení jehňátek, takže pokud Singer dokáže donutit Wahlberga k více než jednomu výrazu, máme se na co těšit.

Tagy:

aktuálně

diskuze