Jurský park

Novinky ze světa filmu (11. týden)

Jak se bude Steven Spielberg podílet na čtvrtém Jurském parku? Kdy budeme s Chrisem Nolanem cestovat mezi hvězdami? A jak je to se Samem Raimim a dalším Evil Dead? Vše ve víkendových filmových novinkách.

Armáda temnot

Na MM máme fanoušky Evil Dead (Lesní duch), jehož remake k nám dorazí ani ne za měsíc a za oceánem má od hororu-milovného publika slušné reakce. Režisér Fede Alvarez podle herečky Jane Levy již pomalu pracuje na pokračování remakeu, který by se neměl dát směrem k humoru, ale naopak dál do hrůzy a násilí. Jdou řeči i o tom, že Sam Raimi má chuť udělat čtvrtý díl původní série. Producent Bob Tapert a herec Bruce Campbell však svorně tvrdí, že režisér mluví o pokračování snímku Armáda Temnot z roku 1992. Dvojku Mocného vládce OZ točit nebude.
 
Nějakou dobu se spekulovalo, zda Steven Spielberg neusedne na režisérskou židli při natáčení Jurského parku 4. Nyní je jasné, že bude pouze producentem a režírovat bude Colin Trevorrow. Zajímavé rozhodnutí od Universalu, dát takový projekt do rukou mladého režiséra, jenž má na kontě jen nezávislou romantickou komedii Safety Not Guaranteed. Nicméně režisér byl spojován jednu dobu i s novými Hvězdnými válkami, takže někdo asi tuší, že na to má. Možná sám Steven.
 

Seth MacFarlane

Seth MacFarlane si letos odmoderoval Oscary a vrhá se na svůj druhý celovečerní film (po Méďovi), tentokrát komediální western A Million Ways To Die In The West. Sám si zahraje ne zrovna úspěšného farmáře, který vycouvá z duelu, a ztratí tak přítelkyni (Amadna Seyfried). Aby ji získal zpět, učí se umění střelby u ženy místního zločince (Charlize Theron a Liam Neeson). V roli nejlepšího přítele hrdiny, se kterým jeho přítelkyně nechce spát, ačkoli jako prostitutka spí s kdekým, bychom mohli vidět Giovanniho Ribisiho. MacFarlane se podílel i na scénáři a pokud mu Liam Neeson podepíše, má slušné obsazení.
 
Sam Mendes se definitivně vyjádřil ke své účasti na další Bondovce. Točit ji nebude, protože ho čeká hodně práce mj. na divadle. Dokážou producenti najít režiséra, který by překonal vysokou laťku nasazenou Skyfallem, který už je se ziskem 1,1 mld. dolarů osmým nejziskovějším filmem všech dob a byl oceněn i několik zásadními cenami? Další dobrodružství Jamese Bonda můžeme očekávat koncem roku 2014.
 
Na produkci a distribuci sci-fi Christophera Nolana Inerstellar se domluvili Paramount a Warner Bros. Scénář k příběhu o mezihvězdném cestování na hranici vědeckého chápání napíše opět Jonathan Nolan, Christopher se na něm bude podílet ve finální fázi. A hlavní informace nakonec: premiéra byla stanovena na 7. listopadu 2014.
 

Sherlock a Watson

Příští týden začíná natáčení třetí série seriálu BBC Sherlock. Benedict Cumberbatch v nedávném rozhovoru prohlásil, že herci mají již podepsány smlouvy také na čtvrtou sérii. Hodně také záleží na tom, jak se kariéry obou hlavních představitelů rozjedou po jejich rolích v aktuálních velkofilmech (Star Trek: Do temnoty a Hobit). Oba se po natočení dvou epizod třetí série vrací na Nový Zéland natočit třetí díl Hobita. Na obrazovky se nové díly nedostanou dříve než na konci roku, možná na začátku příštího.
 
Od Alejandra Gonzálese Iñárrita jsem zvyklí na těžká a dlouhá dramata (21 gramů, Babel), nicméně jeho nový projekt by měl spadat do žánru černá komedie. Bude se jmenovat Birdman a bude vyprávět o muži, který býval představitelem filmových superhrdinů a nyní se pokouší o návrat k herectví na Boradwayi. Avšak s kolegou, který lehkými žánry a jejich účastníky pohrdá. V příznačných rolích uvidíme Michaela Keatona (bývalý Batman) a Edwarda Nortona, známého svým intelektuálským přístupem a rýpavostí. V dalších rolích se objeví Emma Stone, Naomi Watts či Zach Galifianakis. To zní vskutku zajímavě.

aktuálně

diskuze