Novinky ze světa filmu (11. týden)

Článek

Zahraje si Nicolas Cage po Ghost Riderovi dalšího hrdinu... sám sebe? Natočí David Cronenberg seriál o počátcích patologie? A vrátí se James Cameron ze dna Mariánského příkopu živý a zdravý?

Nicolas Cage

Nad většinou rolí Nicolase Cage z posledních několika let zůstává rozum stát. A teď si možná zahraje Nicolase Cage! Bude to ve filmu Reno 911 společnosti Lionsgate, který by měl vyprávět o skupině nerdů, kteří se rozhodnout ukrást Action Comics No. 1 z roku 1938, který přivedl na svět Supermana. A jednu kopii vlastnil právě Nicolas Cage. Ke krádeži komiksu došlo v roce 2000, objeven byl v opuštěné schránce v roce 2011 a pak prodán za 2,1 milionů dolarů, takže Cage ostrouhal. Lionsgate zatím filmu nedalo zelenou a Cage se zatím prý také zdráhá se účastnit... Když hraje Bill Murray Billa Murrayho, je to legrace, uvidíme, jak dopadne tohle.
 
Film Statečné srdce udělal Melu Gibsonovi jméno mezi režiséry a získal 5 Oscarů. Britská společnost STV Productions nyní plánuje z námětu filmu z roku 1995 vytvořit televizní seriál. Vytvořit by jej měl Mick Davis (seriál Eleventh Hour), odborným spolupracovníkem by mu měl být Seoras Wallace, který je jedním z potomků Williama Wallace (stejně jako scénárista filmu Randall Wallace) a na Gibsonově filmu také spolupracoval. Seriál by měl být laděn podobně jako Hra o trůny nebo Spartakus, takže krev poteče. 
 

James Cameron a Deepsea Challenger

James Cameron je nejen filmař, ale také milovník oceánu a potápění. Sám navrhl jednomístnou ponorku Deepsea Challenger, se kterou nedávno sám sestoupil do hloubky 8,2 km a vytvořil tím rekord v sólovém ponoru. Nyní se chystá sestoupit za 1,5 hodiny až na samé dno Mariánského příkopu (cca 11 km pod hladinou moře, jedinkrát byl dosažen v roce 1960), strávit tam 5 hodin a vrátit se nejen se vzorky, ale také s materiálem natočeným na 3D kameru. V plánu jsou dva filmy, jeden pro kanál National Geographic a jeden pro 3D kinosály. Jednomístná ponorka je sedm metrů vysoká a Cameron v ní bude stát a postupně se klesaje oblékat a stoupaje zpět svlékat. I tak se dají použít výdělky z filmů jako Titanik a Avatar.
 
Po rozpačitém přijetí Nebezpečné metody se David Cronenberg rozhodl si na chvíli odskočit na televizní obrazovku. Bude režírovat a produkovat pilotní díl seriálu Knifeman o doktoru Johnu Hunterovi, který je označován za otce moderní patologie a chirurgie. V 18. století prováděl mnoho pitev za účelem studia lidské anatomie a určování příčiny smrti, což nevyhnutelně zahrnovalo také krádeže a nákupy mrtvol apod. Hodně přispěl také k počátkům nauky o rakovinových nádorech. Pro Cronenberga jistě zajímavá osobnost a přitažlivé téma.
 

Karel Roden

Karel Roden je nejen pracovitý (poslední dobou na něj opravdu narazíte všude možně), ale pravidelně se účastní i zahraničních produkcí. Další z nich bude film debutanta Richarda Raaphorsta Frankenstein´s Army. Námět není zase tak úplně odlišný od prvního Hellboye, ve kterém Roden hrál. Ruští vojáci za druhé světové války objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde se vědci pokouší sestavit armádu vojáků sestavených z pozůstatků podle návodu doktora Frankensteina. Roden si zahraje jednoho z německých vědců. V kinech snad ještě letos.
 
Režisér Richard Kelly se po Donnie Darkovi, filmu The Box a ne zrovna povedených Southland Tales chystá na něco konzervativnějšího. Thriller Corpus Christi vypráví o veteránovi z války v Iráku (Edgar Ramirez) trpícím silným posttraumatickým stresem, který se dá za nepěkným účelem dohromady s texaským bohatým průmyslníkem (Corpus Christi je tamní město). Kelly a Ramirez se potkali při práci na filmu Domino, který Kelly napsal.

Vložit komentář

brutusáček - 15.03.12 13:07:02
roden se pěkně chytil...beztak nejlepší zářez byl "zabil jsem de Nira vážení" :)

Zkus tohle