Novinky ze světa filmu (10. týden)

Článek

Dnešní filmové novinky jsou trochu seriálové, trochu hororové a hodně herní. Takže koho zajímá znovuzrození Lary Croft, Sinister, Hra o trůny nebo The Following, nechť čte dál.

Lara Croft

Hráči i filmoví fanoušci znovu potěší své oko pohledem na hrdinku jménem Lara Croft. Po deseti letech od posledního filmu s Angelinou Jolie čeká hrdinku přesně dle současných trendů omlazení, a to na 21 let. A co z mladé dívky udělá drsnou archeoložku? Když se probudíte na zničeném ostrově plném nepřátel, buď se stanete Larou Croft, nebo mrtvolou. Výrobce hry Tomb Raider. A Survivor is Born. Crystal Dynamics spolupracuje úzce s GK Films, aby vytvořily soudržnou verzi značky Tomb Raider. Nová hra má zatím výborné recenze a trailer si můžete prohlédnout zde.
 
Fanoušci hororů budou jistě zvědavi, jak dopadne čerstvě ohlášené pokračování snímku Sinister. V něm si zahrán Ethan Hawke autora detektivních románů, který na půdě objeví staré filmové pásky s „rodinnými“ záznamy zločinů, a vystaví tak svou rodinu setkání s nepřátelskou nadpřirozenou entitou. Film za 3 miliony dolarů vydělal milionů 87, takže sequel je prostě nevyhnutelný. Předpokládá se návrat scénáristy a režiséra Scotta Derricksona (V moci ďábla). Pro společnost Blumhouse Productions jde o už o třetí nízkorozpočtové série po Paranormal Activity a Insidious.
 

Jim Parsons

Drama The Normal Heart konečně nabídne Jima Parsonse v roli, do které ho mnozí s ironickým tónem posílají. Představitel populárního Sheldona Coopera si zahraje homosexuála a aktivistu v adaptaci stejnojmenné hry. Jde o příběh organizace newyorských aktivistů na počátku 80. let, kteří bojují za udělení pozornosti a peněz na výzkum virové epidemie, později známé jako AIDS. Jednoho z hlavních představitelů skupiny si zahraje Taylor Kitsch (Bitevní loď), uvidíme také Julii Roberts či Marka Ruffala.
 
Warneři by rádi, aby Christopher Nolan po Supermanovi, tedy Muži z oceli, produkčně dohlížel i na Justice League. A aby ji točil také Zack Snyder a hrál v ní jak Henry Cavill, tak Christian Bale. Ideálně všechno od DC Comic by mělo projít Nolanovýma rukama. Pěkné, ale za MM tiše protestujeme proti tomu, aby se tvůrce Nolanova formátu zasekl na komiksech.
 
A také něco seriálových novinek. Stanice Fox potvrdila, že seriál The Following bude mít druhou sérii (sakriš, tak to se na konci první na konci dubna nic nevyřeší???). Momentálně je druhým nejsledovanějším dramatickým seriálem ve Státech. Showtime konečně oficiálně potvrdil, že další série Dextera bude poslední. Začne 30. června. Zatímco se vy, co nejste teprve v první sérii, můžete kochat trailerem na třetí sezónu Hry o trůny, herec Charles Dance (Tywin Lannister) prozradil, že již nyní existují scénáře pro několik epizod sezóny čtvrté. Nicméně jde o nepotvrzenou informaci.
 

Ellen Page ve hře

A pokračujeme v novinkách o počítačových hrách. Jedna pro filmové fanoušky zajímavá se chystá pro Playstation 3, bude se jmenovat Beyond: Two Souls. Videa v ní prostřednictvím motion capture technologie natočila a hlavní hrdinku namluvila Ellen Page (PočátekJuno). Hrdinkou je mladá dívka, která vládne zvláštními schopnostmi díky spojení s entitou jménem Aiden. Během patnácti let jejího života a spolupráce s vědcem Nathanem Dawkinsem, kterého hraje William Dafoe, by se hráč s koncem hry měl dostat k „poznání“, co leží za hranicemi lidského života. Zde se můžete podívat na některé scény Ellen Page z natáčení a jejich výsledek ve hře.
 
Steven Spielberg se zjevně hodlá na půl úvazku věnovat historii. V rozhovoru pro Canal+, že připravuje biografickou minisérii o Napoleonovi. Nejzajímavější je, že projekt bude vycházet ze scénáře, který napsal Stanley Kubrick v roce 1961, ale realizaci vzdal kvůli problémům s rozpočtem v 70. letech. Zanechal však po sobě slušný studijní archiv a vzhledem k relativně blízkému profesionálnímu vztahu těchto dvou tvůrců (Minority Report) se není čemu divit, že do toho Steven jde.

Vložit komentář

D. - 08.03.13 17:46:39
Beyond s Ellen Page (kolik tak muze stat vyroba, kdyz na tohle angazujou "hvezdu"?)
hra jako Beyond... stoji neco kolem 50 mil $ a rekl bych ze nektery tituly z poslednich let mely budget jeste nafouklejsi. co se tyka next-gen her pro novy konzole, tak se mluvi o 200-300 mil $ na vyvoj ackovych titulu. takze zaplatit ellen page asi nebude az takovej problem .-)
shogun - 08.03.13 00:01:26
No tak kdyby hrál buzík buzíka, tak je to hovno herec, že... :D o NPH to vím :)
Baara - 07.03.13 16:38:49
Tak víte jak, u Sheldona je to jedno, u Barneyho je to vyloženě podvod :-D
brutusáček - 07.03.13 12:09:01
jop je tomu tak...a to je tan balič z jak jsem poznal vaši matku taky b...
shogun - 07.03.13 11:59:46
Já po tom nikdy nepátral, ale co jsem s ním viděl rozhovor nějakej, tak se fakt chová divně i v reálu :)
brutusáček - 06.03.13 15:03:51
shogun zbystřil...že by? :) nějakej trénink by byl ne? :)))
bizzaro - 06.03.13 13:31:08
A je teda Parsons na kluky nebo ne?
myslis toho buzika?
shogun - 06.03.13 12:50:57
A je teda Parsons na kluky nebo ne?
brutusáček - 06.03.13 12:03:57
stane se..ono o nic se nepřišlo...
Baara - 06.03.13 11:12:43
Ve Stínu získalo devět lvů, včetně těch nejdůležitějších (film, režie, scénář, herec). Výsledky zde: http://www.kinobox.cz/clanek/7703-cesky-lev-2012-vysledky
Baara - 06.03.13 11:09:55
Ježiš, já zapomněla na Český lvy :-(((
brutusáček - 06.03.13 08:02:30
Nolan se podle mě do nenechá uvrtat do ničeho co by nechtěl...komiksy bude brát jako dojnou pro svoje projekty :) si myslim.. add z tuzemska: český lev, téměř všechno pobral film "Ve stínu", raut ok :)
DW - 06.03.13 00:45:17
Radši snad anželínu džolí co se pere se žralokem snad i ty vole.
bizzaro - 06.03.13 00:19:27
Lara vypada mnohem zensteji, teda jaoze.. prirozenejc, nez puvodni pornomasina :) hra - i to Beyond s Ellen Page (kolik tak muze stat vyroba, kdyz na tohle angazujou "hvezdu"?) - podle me bude super, stejne jako Sinister (nezapomente, Evil Dead uz v dubnu!)

Zkus tohle