Novinky ze světa filmu (10. týden)

Článek

moWie-$:hOtWs :>>

article_448_px2

Freddie Highmore (Karlík a továrna na čokoládu, Dobrý ročník), ve srovnání s Dakotou Fanning či kdysi Haley Joelem Osmentem neprávem opomíjený dětský herec, se upsal Imagi Studios do hlavní role animovaného snímku Astro Boy. Ačkoli jde o pouhé propůjčení hlasu, tvůrci si jeho obsazení velice chválí. Highmore si zahraje robota, kterého stvořil vědec podle obrazu svého zesnulého syna (inspirací je jak jinak japonská manga Osamu Tezuky) a jehož nadliské schopnosti ho předurčí k roli superhrdiny. Zvláště když zemi ohrožují mimozemšťané. V této roli (jakkoli se podobající roli Osmenta v A.I.) by šestnáctiletý Highmore mohl plně zazářit, protože přes množství velkých režisérů, se kterými spolupracoval (Tim Burton, Ridley Scott aj.), ho vždy zastínil dospělý kolega (Johnnu Depp, Russel Crowe).

article_448_px1

Neznámý třicetiletý herec Lathab McKay byl angažován do role zpěváka Alice in Chains Laynea Staleyho v připravovaném životopisném snímku Get Born Again. McKay je prý zpěvákovi až strašidelně podobný, což konstatovala po setkání s ním novinářka Adriana Rubio, která je autorkou románové předlohy. Frontman Alice in Chains se ve svých textech nikdy příliš netajil svou drogovou závislostí, jeho mrtvola byla nalezena až dva týdny poté, co zemřel na předávkování.

Společnost Overture Films koupila distribuční práva na nezávislý snímek Sunshine Cleaning za 2 miliony dolarů (výroba filmu stála třikrát víc). Snímek s velice kvalitním obsazením (Amy Adams, Emily Blunt, Steve Zahn a Alan Arkin) byl na festivalu v Sundance přijat rozporuplně, neboť nehledě na nadhled slibující děj je spíš dramatem než komedií. Vypráví o matce samoživitelce, která se rohodne vydělat peníze na soukromé vzdělání pro syna netradičním způsobem. Se svou nezodpovědnou sestrou si otevře podnik na úklid biohazardu a míst násilných trestných činů. Zdá se, že právě smíšené reakce byly důvodem pozdního rozhodnutí distributora.

article_448_px3

Leonardo DiCaprio a Mark Ruffalo (Zodiac) budou hlavními hvězdami jednoho z dalších projektů maximálně aktivního Martina Scorseseho s názvem Shutter Island. Vypráví příběh dvou policejních důstojníků, kteří se vydávají na ostrov ve státě Massachusetts vyšetřovat zmizení pacienta z ústavu pro psychycky narušené zločince. Zapletou se však do sítě lží a podvodů, které vyvrcholí násilným povstáním chovanců ústavu a uvězní vyšetřovatele na ostrově. I vedlejší role budou obsazeny skvostně, uvidíme mj. Maxe von Sydowa, Bena Kingsleho či Michelle Williamsovou. Natáčení začíná v nejbližších dnech.

article_448_px4

Společnost New Line bude začleněna do komplexu Warner Brothers, což bude pravděpodobně znamenat vyhazov až pro 75 % (z 600) původních zaměstnanců. Něco podobného se dříve stalo s „post-weistienovským“ Miramaxem. Očekává se, že studio vyklidí své kanceláře v New Yorku a západním Hollywoodu. Největší otazník visí nad plánovanými snímky z produkce New Line. 30. května jsme se měli konečně dočkat celovečerního Sexu ve městě, zda hrozí odložení premiéry se dozvíme během několika týdnů.

Vložit komentář

bizz - 04.03.08 11:23:54
jo taaak, tak tos me dokonale zmatla :D
Baara - 04.03.08 11:16:21
To je Layne Stanley:-) žádný foto toho herce neherce google nevyhodil:-(
bizz - 04.03.08 10:28:24
jako ten Lathab McKay..koukam, koukam, cumim, co to je, dyt to je Layne Staley? aha, tak to neni on, ta podoba je az zarazejici! :o a ze New Line schramstnou Warneři, to je zas pecháček teda, vam reknu
  • Zkus tohle