Novinky ze světa filmu (1.týden)

Článek

moWie-$:hOtWs :>>

article_637_px2

Martin Scorsese si zjevně oblíbil žánr krimi. Pro HBO bude režírovat pilotní díl seriálu Boardwalk Empire. Scénář, jež vychází z knihy Nelsona Johnsona, vypráví příběh Nuckyho Johnsona, který za prohibice v USA ve 20. letech provozoval nelegální obchod s tvrdým alkoholem. Vše obklopuje pomalu vzkvétající Atlantic City. Hlavní roli přijal Steve Buscemi, uvidíme také zajímavého Michaela Pitta (Funny Games), který si zahraje jednoho z ambiciózních obchodníkových poskoků. Tak tohle zní opravdu zajímavě. Neotřelé obsazení, Scorsese a produkce HBO – tato kombinace slibuje mnohé.

Peníze až na prvním místě aneb netvařme se, že pro ně se filmy netočí…alespoň ty studiové. Rok 2008 byl pro filmový průmysl

article_637_px1

nejziskovější v historii, filmy vydělaly 9,78 mld. dolarů (cca o 2% více než loni). V Severní Americe se prodalo méně lístků z důvodu zdražení. Největší zisky mělo díky Temnému rytíři a Sexu ve městě studio Warner Bros. Celosvětově nejúspěšnějším je samozřejmě právě Temný rytíř (996,9 mil. USD), z uctivé vzdálenosti jej následuje Indiana Jones a království křišťálové lebky (786,6 mil. USD), na třetí místo se doslova probojovala Kung-fu panda (631,69 mil. USD). Obecně se dá říci, že velmi populární byly komiksové adaptace a animované snímky.

Další herecká příležitost čeká na Keiru Knightley, ačkoli asi před rokem se nechala slyšet, že je hraním dosti znavena a potřebuje si odpočinout. Pod režijním vedením Johna Currana (Barevný závoj, Už tady nežijeme) se znovu ponoří do historie a ztvární schizofrenií trpící manželku amerického spisovatele Francise Scotta Fitzgeralda (mj. autora předlohy k opěvovanému Podivnému případu Benjamina Buttona) v dramatu The Beautiful and the Damned. Jeho bouřlivý vztah s Zeldou Sayer inspiroval některá z jeho děl. Hlavní mužská role zatím není obsazena.

Britský sci-fi seriál, který nezapadá do škatulky britcom, to je Doctor Who. Původní seriál měl přes dvacet sezón

article_637_px3

a v hlavní roli se vystřídalo pět představitelů. Seriál byl znovu oživen v roce 2005 a letos v létě si Doktora v páté sérii zahraje už třetí herec. Jeho jméno je Matt Smith a v 26 letech se stane Doktorem vůbec nejmladším. Seriál vypráví o svérázném Doktorovi pocházejícím z planety Pánů Času, který se z nudy vydal na cesty po vesmíru ve stroji času Tardis. Ten je mj. uvnitř větší než zvenku a vypadá jako policejní budka. Doktor má ve svých dobrodružstvích spojence, včetně několika pozemšťanů (Angličanky Rose), jejichž planetu si oblíbil a sem tam ji zachrání před mimozemským útokem.

Ačkoli bývá trilogie Vřískot nazývána hororovou, její kvality přenesl klasik žánru Wes Craven spíše na stranu humoru a zapracované

article_637_px4

teorie o filmových pokračováních. Profláklý vrah, resp. vrazi v černém plášti a bílé gumové masce se možná vrátí počtvrté. Scénárista Michael T. Kennedy dostal od bratří Weinsteinů za úkol sepsat námět, ne jehož základě padne ano či ne. Na síti se diskutovalo o tom, že by šlo vlastně o remake jedničky, ale naštěstí půjde spíše o volné pokračování s novými postavami. Do příběhu však bude zapojena také původní hlavní postava Sydney Prescotová (Neve Campbell), Wes Craven v případě realizace projektu také zúčastní.

Vložit komentář

Baara - 06.01.09 16:28:31
Titanic vydelal v Japonsku a Cine dohromady skoro 250 mil. Celkem cca 1,8 mld.
Baara - 06.01.09 16:11:39
no jo, před dvěma lety by byl za litr. trafikantská konkurence:-)
CrusT - 06.01.09 14:21:24
to se dickobraz najezil docela levne :-)
LooMis - 06.01.09 14:11:22
baaře se double dis(c)k naježil pod strom a myslím, že to bylo 490
CrusT - 06.01.09 13:56:12
kolik za dvojdyvko chtej? taky premejslim...
bizz - 06.01.09 13:51:54
kvuli asii?
Baara - 06.01.09 13:32:10
Brut: Baara ví, Baara i Loo se už chystají na poslední dva:-) Miliardu to přeleze (i když šéf se bude muset moc snažit), ale titanic rytíř asi nedá.
bizz - 06.01.09 12:36:37
kdyz si koupim orgi 2dvd, prejde to pres tu mld? ;-)
brutusáček - 06.01.09 12:22:26
tak knajt stále vládne a už jen ždibíček od mld......další vřískot proboh ne.... Baara: IT CROWD třetí série je venku komplet.... 6 dílů
  • Zkus tohle