MarastJakCyp, pravidelný účastník prestižního turnaje Análek Fotbálek, vyslal své sportovní redaktory, aby vyzpovídali slavného českého fotbalového internacionála

Článek

article_883_px1

Český fotbalový národ zažívá nelehké časy. Na nedávné úspěchy naší reprezentace nyní vzpomínáme se slzou v oku a naděje na brzké zlepšení výkonů našich fotbalistů také není příliš pravděpodobná. Je proto s podivem, že nový trenér českého nároďáku Michal De Bílek opomíjí při svých nominacích fotbalisty, kteří by přece jenom zaručovali určitou perspektivu. Jedním z nich je bezpochyby známý český internacionál se zkušenostmi zejména z německé bundesligy Patrik Řepa, o němž je známo, že rád zůstává stranou mediálního zájmu a již několik let neposkytl žádný rozhovor. Sportovním redaktorům Marastu se ovšem podařil husarský kousek a Řepa jim přislíbil exkluzivní interview.

Za Řepou jsme se tedy vypravili do Německa do města Karl-Marx-Stadt, které občas bývá některými lidmi nesprávně nazýváno jako Chemnitz a kde momentálně Řepa působí v místním klubu jako hrající trenér. V jeho luxusním sídle na kraji města nás u kávy přivítala jeho manželka, bývalá Miss NDR, Urschula Fritzl, která se za Řepu sice provdala, ale stále si nechává jméno po svém bývalém manželovi. Po chvilce čekání již ze schodů kráčel lehce prošedivělý, ovšem stále svou typickou vlasovou dekou á la Jágr pyšnící se Patrik Řepa, známý český internacionál. Během rozhovoru hned několikrát potvrdil svou kontroverzní pověst, ačkoliv mu přes silný německý přízvuk často nebylo vůbec rozumět..

Patriku, dobrý den. Řekněte nám na úvod, jak se žije slavnému Čechovi v Německu?
Grüss Gott… tedy pardon, dobrý den… Nevím, kam touto otázkou míříte, ale rozhodně lépe než Němcovi v Čechách a to teď nemyslím mého kamaráda a letitého spoluhráče Jirku Němce, ale nechme toho, nechci se do toho zamotat, čeština mi občas dělá problémy… jsem spíše zvyklý na rozhovory v němčině, verstehen Sie?

Měli jsme na mysli spíše život fotbalisty ve třetí německé lize..
Sicher, před sezónou mě chtěl koupit Slovan Liberec, to je pravda.. ale když jsem si začal zjišťovat místní poměry, tak to radši budou kopat za marky tady..

Asi myslíte Eura..
A není to jedno? Podívejte, takovýhle redaktory mám fakt nejradši… furt se v něčem rejpat, to by vám šlo, co?

Vraťme se k tomu Liberci, co vám tam vadilo?
Ve městě, kde bydlí samí Sudeťáci, já prostě hrát nebudu, keinmal! Poslední kapkou bylo, když jsem se dozvěděl, že se tam chce usadit ten Thomas Stulik (Řepa to komicky vyslovuje s německým přízvukem jako Štulik) nebo taky Střap nebo Střep nebo jak mu říkají… ale tuhle figuru byste snad mohli znát jako hudební redaktoři, ne?

Ano, toho samozřejmě známe, proč vám tak leží v žaludku?
Podívejte, člověk, kterej se mnou kdysi na vojně hrával za pražskou Duklu a měl talent od Boha, se nyní na stará kolena živí tím, že radí kapelám jak vydávat a distribuovat desky. To je trochu smutnej konec nadějnýho fotbalisty, nemyslíte? A Sudeťák to je, jen ať si to přečte… ale dost, nechcete se mě zeptat třeba jak se mi momentálně daří ve fotbale?

Jak se vám momentálně daří ve fotbale?
Sehr gut, poslední zápas jsem skóroval hned zweimal. První gól jsem dal klasicky z penalty, u toho druhého jsem zpracoval míč na vápně, zavřel oči, napálil to.. no a spadlo to tam… člověk hlavně potřebuje to štěstíčko… Každopádně tenhle zápas jsme proti poslednímu týmu tabulky SW Kühlennbergegasse prohráli 2:5, příště do toho holt musíme dát víc toho srdíčka. Ale nevadí, hlavně že se o mně zase píše ve Spiegelu a Bildu, Germánci mě tu mají rádi, víte? To není jako doma, kde mi všichni jenom závidějí, hlavně ta guma Vízek!

Jak vzpomínáte na dnes svou již legendární účast na benefičním turnaji Análek fotbálek?
Ale jo, pozval mě můj kamarád Dr. Kotek a pokud si odmyslím ty dvojciferné prohry a soustředím se pouze na následné posezení v Praze, tak to byl celkem dobrej turnaj. Navíc, benefičních akcí se vždy účastním rád, zvlášť pokud jde výtěžek pro mentálně postižené, mám k nim blízko.
Akorát mám pocit, že několik takto postižených lidí se tehdy omylem ocitlo i v našem týmu („MJC“ pozn.red.), neměli by raději být někde přivázáni?

article_883_px2

Ehm, pojďme raději dále… Jak hodnotíte současný stav českého fotbalu?
Jsem na vážkách říci místo odpovědi jenom „scheisse“! Nechci dělat nějaké nepodložené soudy, ale ti lidé, co tam teď sedí, mi přijdou minimálně podezřelí…

Čím, prosím vás?
Jako metalovému webzinu by vám taky mělo být nápadné, že půlka realizačního týmu inklinuje ke skinheadům! Vždyť se podívejte: De Bílek, Hašišek, ještě aby vzali Karla Jarolíma Erbena ze Slavie a je to kompletní komando, Antifu na ně! Das ist ein Skandal!

Ale prosím vás..
Wie bitte?!? Už Kájovi Brücknerů jsem říkal, ať nás to nechá řídit s Pavlem Nedvědů, ale Kája se radši zašije doma v Olomouci a dělá mrtvýho brouka, Pavel zase hraje golf v Tuříně, chápete to? Ti nejschopnější jsou mimo hru a podle toho taky ten náš fotbal vypadá..Chybí tomu prostě to srdíčko!

Opusťme tedy ryze fotbalové téma, co třeba Patrik Řepa a hudba?
Nur TANKARD!

To je vše?
Ále kdepak, když jsem začínal v Dukle, tak frčela Tublatanka a Elán, pak když jsem přestoupil do FC Kaiserslautern, tak kluci v kabině hodně ulítávali na Doro Pesch, já jako posila z Československa jsem náladu v kabině zlepšoval německou bestoffkou Karla Kryla… ooo pardon, Karla Gotta… No a teď tady v Karl-Marx Stadt jsem se seznámil s výbornou ambiciózní kapelou TANKARD, o níž si myslím, že je nejlepší v Německu… Myslím v Západním i Východním, aby bylo jasno..

Když mluvíte o Západu a Východu, jak se díváte na sametovou revoluci po dvaceti letech?
To už je dvacet let? Připadá mi, že jsem do Německa přišel teprve před pár járy… No, co k tomu říct, kdo je teď prezident? Klaus? Teda nic proti jeho sexuální orientaci, ale myslím si, že i tak bychom si zasloužili lepšího kapitána. Co ten Schwarzenberg? Už jenom to jméno mi zní sympaticky… No, každopádně do doby, než tam bude volně pobíhat to obtloustlý prase s bradavicí a vypálenými iniciály J.P. na Gesichtu…

Vy myslíte Jiřího Pa…
...vždyť vy dobře víte, koho myslím (zhnuseně)! Zkrátka, dokud tam bude, tak mě v Československu neuvidíte, ani náhodou!

Promiňte, Československo už neexistuje..
No vidíte… A to jsem měl radost, že jsme postoupili na MS v Africe… takže jenom Slováci? My ne? (Řepa se hluboce zamýšlí) No nic, to víte, táhne mi na 40 a z toho věčného hlavičkování do míče se v té hlavě věci občas neukládají tak, jak by měly… Chcete ukázat moje děti? Medvěd volá: „Uschi! Adolfe!“

Dovolte intimní otázku, neuvažoval jste o českých jménech pro své potomky?
Ta jména mají své opodstatnění. Uschi bylo mé první děvče, když jsem přišel do Německa, dělala masérku v mém prvním týmu 1. FC Schweindorf… no a jméno Adolf je samozřejmě inspirováno světově známým… (manželka Urschula mu důrazně skáče do řeči a dodává) Adolfem Bornem, natürlich… (následuje šibalský smích obou manželů)

Jak se podle Vás vyrovnali Němci se svou minulostí?
Vyrovnali? Němci dokážou vyrovnat maximálně ve fotbalovém zápas v 94. minutě, v tom jsou dobrý, buldočí povahy… Jinak tady nikdo nic nevyrovnává..

Dobrá, řekněte upřímně, myslíte ještě na svůj návrat do reprezentace?
Myslím, že nabídka ještě přijde, De Bílek si brzy uvědomí, že bez dravého mládí, tzn. mě, Dina Kollera, Pavla Nedvěda nebo Tomáše Galáska bude náš nároďák těžko střílet góly. Nikdy jsem si nepotrpěl na svoje statistiky, nemám o nich skoro žádný přehled, vím jen, že jsem odehrál 87 zápasů, celkem 6.612 minut, 24 vteřin, vstřelil jsem 24 branek, 3 mně nebyly uznány, úspěšnost přihrávek mám 74,80 %, byl jsem faulován 275x, sám jsem fauloval 112x, viděl jsem 21 žlutých karet, 2 červené, 42 zápasů jsem odehrál v červeném dresu, 12 v modrém a 33 v bílém… Už jenom po tomto výčtu je snad jasné, že bych měl našemu nároďáku pořád co dát… stejně je to hlavně o tom štěstíčku a srdíčku… prostě zavřít oči, napálit míč a ono to tam vždycky nějak spadne…Tooor! (podoba s českou „heavymetalovou“ kapelou je zde čiště náhodná; pozn.red.)… Kein Problem.

Máte ještě nakonec nějaký vzkaz pro fanoušky u nás doma?

article_883_px3

Natürlich.. Chraňte se před Schweinegrippe, je to svinstvo, scheisse!.. (medvěd se prudce rozkašle)… A čtěte Marast, podle mě je to po Blesku druhý nejserióznější médium u vás… (opět dlouze kašle)… stejně tu chřipku roznáší to tlustý prase s bradavicí (odchází do svého pokoje a ten den už ho neuvidíme).

Vložit komentář

piTRs - 18.05.10 12:42:08
to bys po nem chtel asi moc
bizz - 18.05.10 01:23:58
skoda, Tomas mohl dat nakou zpetnou vazbu, takhle je to jen celem zpet :)
bruth - 17.05.10 23:20:09
mjc crew jsou na festácích první u pípy ráno a poslední večer, pyčo!
DW - 17.05.10 23:12:34
hovno mjc sou srdcaři pyčo :)
bruth - 17.05.10 21:38:47
tomas: a který? metalopole? volumemax? abyss? czechcore? :-)
CrusT - 17.05.10 21:20:59
tomiku, nezlob uz
tomas - 17.05.10 20:35:05
nejhorsi web jaky jsem kdy videl
bizz - 11.12.09 00:08:02
jako.. to jsem si nemyslel, ze je Patrik takej kokot, ale Tankard jeste drzi a to je dulezity
yarrdesh - 10.12.09 19:50:36
..a s kopacakem.
yarrdesh - 10.12.09 19:49:52
ja vam nevim, kdyz jsem jel do Thomanna pro levnejsi leštěnku na kytaru, tak jsem patrika řepu potkal v BuchenWaldu u stanku. za chvili po me chtel, at mu zaplatim pivo, a chybely mu predni zuby. shanel se po Black Kabbáthech, ze mu chybej, prej je prodal i s tankardama..
bizz - 10.12.09 10:37:47
podle me je to borec :D hlavne jak se prubehem kariery - dle fotek - promenoval ;-))
m - 10.12.09 10:04:31
pokud vím, tak Tankard jsou z Frankfurtu, takže možné setkání v několik set kilometrů vzdálené Kamenici trochu pokulhává.. ale jinak mě Patrik Řepa potěšil, má dobrý hudební vkus.
kot - 08.12.09 11:03:20
fuu, hacek se chytil
bizz - 08.12.09 10:52:56
Stillborne, necti tolik sci-fi :)))) a zkus si toho fotbálistu nekde najit ;-)))) jj, jinak je dost vymletej.... (ten autor) :-D
Stillborn - 08.12.09 09:37:48
ty vole, poznam iba to meno, ale pride mi dost vymlety chlap... a Tankard, mlada nadejna kapela :D
LooMis - 07.12.09 22:18:23
kot 06|12|09 [23:39] myslíš ten bonus na Brichtově (Hat)Tričku? :-)
bizz - 07.12.09 00:02:11
skoda, ze to cislo uz nemam.. archivovanych mam jen poslednich 5 let
kot - 06.12.09 23:39:37
ten rozhovor v hattricku byl jeste o chlup lepsi
Pavla - 06.12.09 22:03:56
menší oprava: to nejlepší co kdy vyšlo hned po Vítqovo reportech z cest s mbtf ;-)
Pavla - 06.12.09 21:47:13
no ty woe:-D:-D:-D nejlepší co kdy na MJC vyšlo:-D už dlouho jsem se tak nezasmála.. i když nevím, jestli bych nad některými věcmi neměla spíš brečet:-( ale fakt dobrý !!!!
brutusáčik - 06.12.09 17:31:29
Úderník Stulík :)
brutusáčik - 06.12.09 17:31:13
:))))))) no když jsem viděl střapa který se dal na kolo..tak ta dukla mu pořád zůstala jen jiný sport ne? :))))
LooMis - 06.12.09 14:51:57
bravo, das ist Meisterstück! :-D
Satan.rap - 06.12.09 14:43:20
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) PÍČOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DUKLA!!!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
bizz - 06.12.09 13:54:13
Bernell je Tomas Karlik od Obscura Prom, a je to venku ;-)
super mario bros - 06.12.09 12:50:06
btw, kdo je bernell?:) vojta bernatsky?:)
bros - 06.12.09 12:49:34
no a kdy bude další análek?:)
bizz - 06.12.09 12:14:12
jj, je to starej Duklak :-) a dlouho jsem se tak jako u tohoto rozhovoru nepobavil :-D
super mario bros - 06.12.09 11:05:37
super:D a střap hrával za duklu jo:D
  • Zkus tohle