Články

přeposlat článek tisknout
MONSTROSITY, DEEDS OF FLESH, VILE, IMPALED, GODLESS TRUTH, SANATORIUM

MONSTROSITY, DEEDS OF FLESH, VILE, IMPALED, GODLESS TRUTH, SANATORIUM

  • kdy: 23.4.2006
  • kde: Slovensko, Nitra, Stará Pekáreň

Tak přece jen k něčemu ti Godless Truth jsou, hee :). Nebýt jich, asi bych o super zážitek z tohoto koncertu přišel, ale nepředbíhejme a shrňme to popořadě a především v krátkosti, jelikož stejně jsem výraznou část konciku strávil pódiu v bok a očumováním kobercových a sypacích mašin posledních třech kapel :)

První příchozí v parádním prostředí klubíku Staré Pekárňe začínají předehřívat svým

moshslamming USBM domácí Sanatorium posilněni o druhého pádelníka a “nového“ boye za bicími. Co jsem postřehl, tak bratia hráli z Celebration of Exhumation, mcd Fetus Rape a tuším jednu aj z Goresoaked Reincarnation. Povedené vystoupení bez závad.

To se již nedá říci o Godless Truth, ehm … no … jak mě následně několik lidí informovalo, asi to vlastně nakonec nebyl takovej průšvih, jak jsem si ihned po dohrání myslel já, ale víte jak, je to úplně něco jiného vnímat to všechno přímo z podia, přeháníte… a tak jen řeknu, že se hrálo ze SelfRealization, novinka z chystaného splitka pro Osuary Industries a dvě věci z Arrogance a pak zas honem balit a šup na phívo…

Nemohu ovšem opomenout neskutečnou pomoc Mika z Deeds /px2/, který mi ještě před hraním dolaďuje něco na Axis (aha, i toto se dá štelovat? :o)) a dolazuje citlivost modulu a pomáhá s bicími jako bych byl Sean Reinert :) No neskutečněj maník a taky neskutečněj drummer!!!

Díky všemu tomuto šrumci po GT jsem prakticky neviděl Impaled, kteří ale od začátku do konce valili takovej ten dirty roll death, jestli se tomu tak dá říci a hřeší hodně na image, kdy se na podiu střídají rekvizity jak zaměstnanci v McDonaldu.

Pak to ale už přichází… Vile a číratej Reno Kiilerich v kravatě (aka BlastBeast) /px1/ s možná nejrychlejšíma haxnama pod sluncem – jede s Hate Eternal EUtour!!! Vile samozřejmě prezentovali hlavně poslední dvě elpíčka (novinku The New Age of Chaos a dvojku Depopulate), ale tryskalo se i z prvotiny Stench of the Deceased, kterou naťukal Mike Hamilton, jenž pak sběhl právě k Deeds. Vile, čítající na tour basáka z Exodus, do novinky absorbovali i vliv blackového melodična, a tak show nebyla jen naprosto profesionálním a i po muzikantské stránce precizním deathmetalovým zážitkem, ale chvílemi se i melodicky uvolňovalo.

Po Vile na to poměrně rychle vlítli Deeds Of Flesh, kteří, jak bylo poznat z odezvy dvousettřicetihlavého publika, pro mnohé byli možná právě headlinery. Uf, co o DOF psát? Kdo je již viděl živě, ví, že je to masakr jak sviňa a nebylo tomu ani tentokrát jinak. Hrál se 40timinutovej (dokonalá stopáž, pak už by to bylo moc) fantastickej průřez celou diskografií a ta již čítá nějakých alb! Deeds hráli s posilou u druhé kytary a zvuk tím naprosto prasácky zmohutněl a skoro se mi chce říct, že DOF jsou i důvodem, proč poslouchat death metal! Nápaditý, energický a nasypaný s proměnlivými vokály.

A kdo vystoupil po nich je zcela zřejmé. Ostřílení pardálové a mistři z Floridy Monstrosity s šoumenem a již jediným původním členem Lee Harrisonem /px3/ za bicí artilérkou to spustili rovnou úvodní peckou Fatal Millennium z nedostižného Millennium. Potěšilo mě, že u Monster stále basuje Mike Poggione (nene, žádný Ital, původem prý germán) z Capharnaum (live také Trivium), který na sebe upozornil již před čtyřmi lety, kdy Monstrosity jeli EUtour s Intervalle Bizzare ad. Sestava ale jinak v klasice, kdy především sólový kytarista vyluzoval zajímavá preludia a všem přítomným strunařům muselo být minimálně úzko, co že to tam všechno… :) Jediným větším mínusem krom občasných nepřesností byl rozhodně ale zpěv s nezajímavou barvou a výraznými kiksy v rytmice = místy docela mimo :) MonstrumJsiTy vůbec hráli hodně ze prvních dvou skvostů, takže kdo by si myslel, že nezazněla třeba taková Final Cremation, byl by blázen! Čao…

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze