MASTER'S HAMMER > máme nárok na senilitu a můžeme tvořit pitomosti, black metal nevyjímaje

MASTER'S HAMMER > máme nárok na senilitu a můžeme tvořit pitomosti, black metal nevyjímaje

Master’s Hammer jsou legenda. Pro svou netradičnost nabyli statut kultu a stali se jednou z nejvlivnějších kapel blackmetalového žánru. Svými alby, mezi nimiž figuruje pravděpodobně i první blackmetalová opereta (1992), se nesmazatelně zapsali do metalové historie i přes to, že používali mateřštinu. K jejich písním se vracejí kapely z celého světa, fans nezapomínají.
Legendy ale neumírají. Legendy i po léta a staletí přežívají, lidé je šíří, vrací se k nim, modlí se k nim. Ta o Mistrovu kladivu se započala šířit již roku 1983 a co by to bylo za legendu, kdyby zanikla. A tak se se svým „digitálním poselstvím” Mantras po téměř patnácti letech vrací zpět. A možná i mezi lid. Více již Franta Štorm.

interview_50_px1

LooMis: Na úvod dotaz na to, co je momentálně větší náplní, zda-li vyřizování agendy okolo Mantras, nebo zda-li jsi již opět v typografickém procesu?

Všechno najednou. Já sám žádnou agendu nedělám, teda kromě rozhovorů po e-mailu.
 
LooMis: S knihou Eseje o typografii (2008) jsi byl v minulém roce nominován do soutěže Magnesia Litera. Účastnil ses vyhlášení nebo to pro tebe nebylo až tak podstatné?

Jsem rád, že mi to nedali. Byl bych radši, kdyby ta kniha bývala nevyšla, no ale už se stalo. Bylo s tím spousta starostí a výsledkem je prodělek, poněvadž jsme částečně sponzorovali nakladateli dotisk a teď nám ty balíky knih doma překáží. Chtěl jsem napsat prachobyčejnou populární příručku pro poučené laiky, ale nějak se mi to vymklo, poněvadž jsem se na nějaký čas stal terčem nevychovaných žurnalistů, kteří totálně překroutili moje výroky (Respekt).
 
LooMis: Máš nějaké další knižní plány?

Ne.
 
LooMis: Sleduješ generaci mladších typografů a grafiků, jako je např. Tomáš Brousil (1975) nebo Peter Bil'ak (1973)?

Tomáš je můj student a kamarád, s Petrem jsme taky občas v kontaktu. Myslím, že to jsou světové špičky v oboru.
 

interview_50_px4

Bizzaro: Předznamenávám, že nejsem znalec v oboru, proto logo Master’s Hammer opatrně označím za jakýsi (novo)gotický font. Jsi jeho strůjcem a máš nějaký svůj favoritní či takový, který ti přijde něčím jako je Praha Matkou měst?

To logo bylo nakreslený ve spěchu a podle toho to vypadá. Poněkud naivní značka, ale svoji funkci plní a není důvod to jakkoli vylepšovat. Co se týče fontů, nejlepší je Baskerville, ale nevím, jak to souvisí s naším logem.
 
Bizzaro: Nijak, jen mě zajímalo, zda máš tyto “starobylé” fonty rád, a proto vypadá logo MH takto. Když říkáš, že to logo je nakreslený ve spěchu a Master’s Hammer jsou nyní značně experimentálnější, dostal-li bys za úkol vytvořit nové, obsahovalo by i nyní opět propriety zahrnující lebku, pentagram i obrácené kříže?

Aha, o něco podobnýho jsme se pokusili na Šlágrech. Logo je dost pozměněný, aby bylo na první pohled jasný, že to je jiná muzika, experimentální 2-men project. Ovšem jakmile jsme se vrátili k tvrdšímu projevu, přihlásili jsme se i logem k tradici. Jinak starobylost, gotika, hnilobnost, ruiny a pahýly k black metalu odjakživa patřily, to samé platí o lomených písmech - málokdy vidíš BM album bez švabachu, fraktury či run.
 
Bizzaro: Navážu ještě jednou otázkou.. zajímalo by mě, jak při práci na nějakém fontu (typografii) pracuješ, dá-li se to nějak shrnout. Je to výtvarná práce, cítíš se víc jako kreslíř, grafik, snad malíř…?

To je dost prekérní otázka - “jak se při práci pracuje” - to slyším poprvé. To mi připomíná kamaráda, kterej říká, že nejvíc se utratí při placení. Nejvíc času zabere finální programování. Od jisté doby už vůbec nekreslím písmenka. Vedle toho si ale i volně maluju, to je pravda.
 
Bizzaro: Jasný. Nejdřív jsem se na to taky nechtěl vůbec ptát :) Měl jsem na mysli to, zda máš hned od začátku jasnou představu, kterou jen formuješ a tvaruješ nebo se občas jedná i o výsledek nějakých náhodných nákresů, z kterých ti pak „něco vyleze“.

Samozřejmě, příprava obnáší co nejpodrobnější analýzu potřeb zákazníka nebo čtenáře. Často připravuju písmový systémy pro velice úzce specifikovaný použití i několik měsíců, pak teprve usednu k počítači. Písmo pro noviny se musí pojmout úplně jinak než abeceda pro síť hospod.
 
LooMis: Nakolik se považuješ za "kulturního" člověka - jaké máš vedle písma a hudby další zájmy?

Nejradši si prohlížím svatyně obklopené hovny, třeba někde v Tamil Nadu.
 
LooMis: Souvisí třeba nová deska i s tím, že jsi zase po Airbrusher dostal chuť tvořit?

To jsem měl vždycky. Každej normální člověk má v šuplíku spoustu nápadů, a je úplně jedno, jestli jsou výtvarný nebo zvukový. Osobně považuju hudbu za nadřazenou všem formám umění. Mám hudebníky ve velké vážnosti, poněvadž sám neumím noty.
 
LooMis: Ještě než deska vznikla - jaký jste z ní měli pocit? Říkali jste si „ty vole, aby to nebyl průser” nebo spíš byla nálada optimistická?

Bylo nám to upřímně jedno. Prostě jsme se bavili, třeba na účet fanoušků. Investovali jsme jen svojí práci a vše ostatní je nám zcela totálně a nekonečně lhostejné.
 
Bizzaro: A jaký z ní máte pocit nyní? Jste spokojeni i se zvukem, který je MH autentický, ale své mouchy (na dnešní poměry) má – kytara, trošku bicí?

Chtělo by to bubeníka, to je jasný, ale jinak nevím, jaké jsou dnešní poměry v té hudbě, kterou děláme, my to nestudujeme, my to určujeme. Náš styl není kompatibilní s požadavky žánru, pokud vím, tak na to si už většina našich posluchačů zvykla.
 
Tom Corn: Víme, jak vznikaly bicí tracky na Mantras. Už starší tvorba (Ritual, J.O.) zněla stylem, že byly použity pady. Bylo tomu tak?

Spousta kapel používá elektronický hudební nástroje. První plnohodnotný hudební syntezátor se začal široce používat už v roce 1925 (Leon Teremin v Rusku). Kde byl tehdy Gibson se svojí elektrickou kytarou?
 
Bizzaro: Změnil se nějak tvůrčí proces na Mantras oproti minulým deskám nějak radikálně nebo jste pracovali obdobným způsobem? Však album vzniklo prakticky za „pár dní”.

Jo, všechno jsem vymyslel a napsal v září-říjnu 09, Vlasta korigoval aranže, všichni si nacvičili svoje party za domácí úkol a pak to přijeli v klidu nahrát do studia.
 

interview_50_px2

Bizzaro: První ohlasy na Mantras jsou venku – celkově příznivé a vy jste se vyjádřili, že bude asi i album další. Ovlivnily to třeba právě ohlasy a máte – i takto včasně – představu, kam by se mělo album ubírat (směr Šlágry? :))? Mně na Mantras nevadí žánrový rozptyl, vůbec, jen mám pocit, že jsou v tom zbytečně moc přímo cítit vaše další projekty - tvůj Airbrusher a projekty Necrococka. Jasně, jsou to vaše práce, takže je to váš rukopis a to k tomu i patří, ale řekl bych, že takto znějící věci, mohly být ponechány stranou a využity ne pro Master’s Hammer.

My neprozradíme nic, co nemůžeme slíbit. Další deska bude klidně za patnáct let. My se snažíme neopakovat, říkat a hrát jen to podstatné. Třeba k Mantras nebude dlouho žádné pokračování.
Co se týče žánrového rozptylu, tak musím zopakovat, že se nestaráme o to, co je obvyklé, ani o to, co lidi od nás očekávají. Každý si může založit svojí kapelu a hrát tak, aby mu to vyhovovalo, poslech naší muziky je nepovinný. Lidi, co nás poslouchají, nás berou jako celek, a už jim došlo, že jsme asi trochu na palici, jako oni.
 
Bizzaro: Všechna alba MH mají svůj určitý vizuální znak, jenž jste dle mého na Mantras opustili. Čím to?

Zachtělo se nám.
 
Tom Corn: Možná předčasná úvaha, ale uvažuje vedení MH na příští desku o Valentovi (který je snad mimo ČR), nebo o nějakém jiném bubeníkovi?

Fakt nevím. Máme pár nabídek, to je jediné, co můžu říct. Teď jsem 6 000 km vzdušnou čarou od Evropy a mám jiný starosti. (rozhovor proběhl minulý víkend, poz. Bizzaro)
 
LooMis: A teď bych tak trochu (a s dovolením) navázal na rozhovor (viz. zde), kde mě zaujala tato odpověď: „...koncem září 09 jsem měl dobrou úrodu”. Z toho se dá usuzovat, že jste měli s Vlastou ve studiu asi velkou parádu. Jak se tváříš na poslední legislativní změny ohledně pěstování a přechovávání sympatických zelených rostlinek?

Vyhulit jointa na veřejnosti už není trestné, to považuju za podstatné. A taky podvracení státního monopolu na drogy, a tudíž i chlast nás všemožně baví a inspiruje. Tady bych rád objasnil, že se zřídíme vždycky až po práci – každej, kdo někdy něco vážnýho vytvářel, potvrdí, že do studia flaška ani tráva nepatří. Kdo frajersky tvrdí opak, kecá.
 
LooMis: Zmínil ses i o cestách po Indii, předpokládám, že tak sis rozšířil „botanické” obzory. Jel jsi tam "na blind" nebo jsi měl jasnou představu, kam by ses chtěl podívat? A kde jsi vlastně vůbec pobýval?

Jižní Indii jsem před lety projel rychlíkem s Viktorem Faktorem, kterej mě sem vytáh, předloni a loni sám pak Varanásí, Bihar, Madžapradéš a jiné kouty. Indie se nedá stihnout projet za jeden život. Nikam se nehoním, kde se mi líbí, pár dní prostě zůstanu. Ortodoxní cestovatelé mi možná vytknou útulnou Gou, ale je tu všechno, co potřebuju k aklimatizaci a k práci, odtud podnikám výlety na sever i jih.
 
LooMis: Master’s Hammer měli vždycky blízko k démonu alkoholu, předpokládám, že pivo vede, ale co třeba nějaký domácí pálenky? Máš nějaký vlastní Top?

Na rozdíl od alkoholiků, já piju jenom to, co mi chutná, a myslím, že v tomhle můžu mluvit i za kolegy. Je to náruživé pijáctví s děsivými a poučnými kocovinami. Doporučuju Coconut Feni, Old Monk, a pivo od Vlasty nebo z Forschungsbrauerei v Mnichově.
 
Bizzaro: Co tak ňák tuším, tak si dokonce snad vaříte i vlastní pivo. Je to pravda? O jaký mok se jedná? Kdyžtak nahoď recept, Juklík si ho určitě uvaří :)

To se zeptej Vlasty, je to jeho ryze soukromá aktivita.
Doplním tedy to hlavní: v Německu na to existuje zákon o čistotě piva, Reinheitsgebot, což v Česku nemáme. Je to prosté - smíš použít jen čistou vodu, slad a pravý chmel, samozřejmě bez jakýchkoli konzervantů, příměsí a hlavně bez cukru, nepasterizovat. Reinheitsgebot platí i ve Vlastově pivovaře.
 
Bizzaro: Ach, škoda. Zkus pak Vlastu trknout, aby nám sem do diskuze hodil recepis ;) Nové album se k tomuto tématu jako 'Venkovská operetta' váže silně. Bude to mít nějakého tématického pokračování či budeme svědky ne Jehovovými, ale svědky změny?

Nevím, co bude. Nikdo to neví a to je dobře.
 
LooMis: Po různu se tak proslýchá, že se chystáš rozpohybovat Okultistu - bude to tedy animák, nebo nějaký hraný experiment?

Nejsem videoartista a k Okultistovi se vracet nebudeme, to je nějaký omyl.
 

interview_50_px3

LooMis: A co vůbec filmy - máš nějaký oblíbený žánr/autora? Co tě případně poslední dobou zaujalo?

Ano, Jhoombarabar nebo Om Shani Om, to jsou úžasný blbosti. Film je žánr veskrze pokleslý a já sám mám rád béčkový akční sračky, kde se hodně střílí a nepřemýšlí, u toho se dobře relaxuje od duševní práce. Tarkovskij, Kaurismäki nebo von Trier, to není nic pro mě, preferuji knihu. Režiséři, co se považujou za umělce, jsou druhořadý lháři v pasti producentů. Kromě toho bych zakázal v Česku financovat kinematografii z mých daní, je to hrozný, co se některý lidi odvažujou točit, buďto je to kýč nebo věšák na reklamu, většinou ale obojí dohromady.
 
LooMis: Proč si myslíš, že MH měli a vlastně stále mají takový úspěch?

Nevím, mě hudba neživí, takže nesleduju žebříčky. Potěšil nás koncem roku mail od Deathstars, teklo jim mlíko po bradě, když jsme nahrávali první demáče a teď se k nám hlásí, i když hrajou takovej elektro-pop.
 
Bizzaro: Když jste si album „udělali pro radost”, proč jsou ceny ve výších, v jakých jsou? Úplně neodpovídají standardům doby. Nemáte strach, že lidi radši budou stahovat?

Já jsem ty ceny sám neurčoval. Řekli jsme si, že na tom nebudeme vydělávat a takzvané motivační baťovské cifry nám připadaly jako hovadské hokynářství. Klidně můžu zveřejnit, že bylo vyrobeno pouze 1 000 CD a 500 vinylů, takže je to ještě v rámci malých, a tedy výrobně nákladných sérií. Ostatně, když si kupuju nějakou desku z venku, zaplatím zpravidla i víc.
Lidi si stahujou, a to hodně, ale toho se nebojíme, skalní fans chtějí fysický fetiš za jakoukoli cenu.
 
Bizzaro: Vím, že už toho z vaší strany v minulosti o black metalu bylo řečeno dost, ale stejně se zeptám, zda se názor nezměnil. Posluchač black metalu starší třiceti let tedy musí být magor? Vztahuje se tento názor pouze na black metal nebo metal (či jeho tvrdší žánry) všeobecně? Jak to máte vy sami? Pokládáte se také za magory nebo black neposloucháte a pouze “jej” tvoříte?

Posluchač jakéhokoli metalu v každém věku je idiot, pokud vedle toho neposlouchá nic jiného. Kromě toho my jsme už ve věku, kdy si můžeme činit nárok na senilitu a tvořit naprosté pitomosti, black metal nevyjímaje.
 
Bizzaro: Z jakého období pochází Hlava modernistova ze Šlágrů? Jednalo se v tu dobu o novou skladbu? A proč se vlastně takováto skladba na albu plném remixů nachází - jen připomínka starých časů?

Ten text je o Ivanu M. Jirousovi, kterej v Jilský (ta sklepní hospoda už neexistuje) vařil polívku. Připadlo mi, že musí mít brutální spodek. Je to asi první písnička založená na skutečné události, do toho lokálu jsme chodili v letech 94 a 95 dost často.
 
Bizzaro: Asi divná otázka, ale jaké vaše album, vzhledem k jejich žánrové rozháranosti, je ti momentálně nejblíže? A do celkového srovnávacího výčtu můžeš klidně zapojit i další vaše projekty.

Já nevím, ale dost možná nejlepší je Mantras, ale to musí posoudit někdo jinej, já MH vůbec neposlouchám, my jsme se vždycky snažili hrát každou skladbu jen jednou s minimálním nacvičováním - a ihned se to natočilo. Pak jsme kontrolovali pochopitelně mix a lisování, a od té doby jsem to neslyšel. Absolutně nic neopakujeme, sebereflexi jsme si zakázali, poněvadž potlačuje odvahu.
 
Bizzaro: Tak to zírám. Co kdyby byly v prvotním náběru chyby, opravovalo by se? A ještě má osobní poznámka, osobně se mi Mantras po menším odstupu líbí zas víc…

Ale jistě, chyb bylo jak máku a oprav taky, to je standardní postup v každým studiu. Nic se nenatočí najednou.
 
Bizzaro: Už to chápu, takže vám jde o autenticitu a ne dokonalost nahrávky. Dalo by se nějak popsat období, kdy vznikaly vaše první alba? Myslím tím podmínky týkající se doby politické, možnosti studiové, přísun hudby celkově apod.

Každopádně technika je dnes dostupnější, ale to jistě neříkám nic novýho, okolnosti politický jsme nesledovali. Ovlivňovaly nás tehdy zejména kontakty s podobnejma kapelama, jako např. s Root, Kryptor a skandinávským undergroundem.
 
Bizzaro: Proč je na LP méně skladeb? Jde o koncept nebo omezenou stopáž elpíčka?

Fysický limit dvanáctipalcové dlouhohrající desky obnáší asi 21 minut na každé straně. Ale na to se zeptej pana ing. L. Kusse v GZ v Loděnicích, ten ti ochotně sjede bajku o drážce pod etiketou, kam se nám za ní přenoska nedostane... Koncept je tam zcela jistě taky, na vinylu chybějí experimentálnější skladby, čímž je výběr atraktivnější pro radikálnější posluchače, a skutečně - jsou i tací, co si objednají pouze LP.
 
Bizzaro: Říkals, že se zpětně k nahrávkám nevracíš. Jako autora hudby je asi blbost se tě ptát, zda ti je třeba ten koncept „tvrdšího” LP bližší.

Jasně, mám rád tvrdý kytary a bubny, ale musí kontrastovat s melodičtějšími a pomalejšími pasážemi, jinak nevyniknou.
 
Tom Corn: Koncerty odmítáte. Nebyla by ale reálná nějaká možnost "divadelního" představení na motivy vašich skladeb (byť třeba hraných doprovodnou kapelou a se členy MH v "hereckých" rolích)? Spousty textů ve vaší tvorbě k podobnému ztvárnění přímo vybízí a nový člen Vrána by jistě vytvořil zajímavé kulisy.

To je zajímavej nápad. Až bude čas a peníze, tak něco nacvičíme. Možná.
 
www.mastershammer.com

Otázka:
Nepřipadá vám, že chřtán krbu připomíná obal k Mantras?


Přispěj do diskuze

uz to tady nekde probehlo ve foru, ale pripominam, na albatrosu vychazej sebrany spisy h.p. lovecrafta, ctyrdilna antologie povidek s ilustracema od frantiska storma, zatim jsou venku dve casti. buy or die

www.daemon.cz/kniha/14833/hrobka
www.daemon.cz/kniha/15766/lovecraft-howard-phillips--mesicni-mocal

jinak jsme po roce dostal odvahu si to pustit a teda uufff, asi nemam dost nadhledu. stejne si z nas akorat delaji prdel

čoveče raději ani ne...po tom co měl za problémy zdjší Adolf_satan když si objednával u anaalu ...mi je to jasný

brute, napis mi na martin.abrman@gmail.com
fwdnu ti komunikaci:-)

hodní kluci :)

jj, NB je na ceste,objednano 9/2. o vikendu prisle mejl, ze uz to posilaj:-)

abro už si tedy ten nuclear objednal?

Máš pravdu, je to irelevantní příměr.

btw, vim, ze tohle je trochu irelevantni primer, nicmene:

postovny z GB od Earache za 6xcd, 4xlp, 4xtriko a 3xdvd stalo 2 gbp, libra je o krapitek vic nez ojrokacenka:-)

postovny z USA od US Nuclear Blast za 1xhoodina, 2xtriko, 6xcd a 4dvd stalo 39 usd.

MH si uctovali za poslani 1xtriko, 1xlp a 1xCD 2 eura "po Praze".
asi musej platit tu sales manazerku narozdil od earache a NB:-)

lol, MH dospeli ke snizeni cen:-)
www.stormtype.com/typefaces-fonts-shop/music-library

s vokalama souhlas, ale casem se vo posloucha vsechno. treba i napalmed:-)

PF: Lost Soul::: Na jednu stranu spickovej polskej death. Tlak jak svine, rychlik bubenik. Na druhou stranu je tam lehce vaderisch vokal a po nejaky dobe se to trochu oposloucha.

osobne se mi libi vic jejich treti deska chaostream, ale ta nova je rozhodne paradni a provedeni vice nez luxusni

di(c)k, stojí to zato?

pf: Withing Hour Productions

kdo ty lost soul vydal?

lost soul: triko s oboustrannym potiskem + 5ti strankovej digipack s bookletme asi 13 ecek?
este asi poridim double LP.
pri srovnavani kvlaity provdedeni s MH je to jako rozdil mezi trabantem a imprezou:)

To je přeci jedno, všude je víc obézních, než dvoumetrovejch svalovců :-)

Tomáš Corn: Aby nakonec neslo tech baliku vic do Evropy tady mame, totiz vic fanousku kulturistu...(napsal odbornik z nejobeznejsiho narodu Evropy)

jako mě kurva nasralo, že v rámci dělení trhu a fůze zůstali nuclear v evropě a century media v americe... CM mailorder byl svýho času (2001 - 2003) dost progresivní, tlačili ceny dolů apod, kdežto NB ty vole... střapečku, vystihl´s to skvěle, jen si zapomněl na francouzský farmáře ;)

Myslím, že v USA bude cca 1000x víc metalovejch tlusťochů, než 195cm kulturistů. Zbytek nekomentuju, sám jsi říkal, že se nemám nechávat vyprovokovávat :-)

to je bezny: jd eo to, ze stejne jako u bot, maj americani uplne jiny cislovani velikosti. americky Lko je evropsky XLko atd. já mám americký elka, ale do evropskejch bych se ani nenasoukal

Mam haldu tricek XL a merim 177 cm a myslim, ze obezni nejsem. Pokud by mel nekdo podobnou konstrukci jako ja a mel 195 cm myslim, ze na nej triko XXL sedne a nemusi byt obezni. Pri predstave, ze takovy triko bude mit podstatne vic latky si proste tu gramaz vyssi dokazu predstavit a pokud na to je i jiny sito (kvuli velikosti potisku) vcelku to sedi. A myslim, ze je to ve vysledku vcelku fajn produkt. Mimoto Nuclear blast musi zaplatit z toho baliku, zmrzlinare, hokynare, kotelnika, skolni druzinarku pro male faraony, kamziky v Himalajich, autobusaky v Kahire, teroristy z Afghanistanu a zavodniky ve vrhu kouli z Jizni Afriky (mimoto nekolikrat jsem se setkal, ze XL od jedny kapely se od XL jiny kapely lisilo dost podstatne)

A k čemu nám budou?

ale jo, nebojme se toho ;)

základy ekonomie máme všichni, ne ;?

Tak tomu moc nevěřím. Trika děláme ve firmě celkem pravidelně a bez rozdílu ceny, natož dva dolary. každopádně je to jedno, kdo chce, ať kupuje, za ten paklík je i 33 USD dost málo. Jen mi přišlo legrační, že je nadstandardně oceněna velikost XXL právě v zemi, která je obezitou proslulá, fakt nechci znovu otevírat debaty o cenách, proto jsem chtěl Abrův "srovnávací" link spíš zlehčit. Nile i Herny se přeci pohybují v jiných číslech, než MH s jejich 500/1000 LP/CD, neřešme to už :-)

Tak i u nás taky jsou rozdíly v ceně mezi velikostma přibližně v této relaci. Mezi M a XL kilo, co sme si dělali. I když v poměrně malém množství.

Tomáš Corn: Dokazu si docela slusne predstavit, ze pokud je XXL skutecne velky triko. To znamena na Abra akorat skutecne muze mit vyssi gramaz a pokud na to kvuli velikosti delali specialni sito (spekulace) jsou dva dolary odpovidajici dokonce nakladum. HOWGH!

Já metrem nejezdím :-))))

Myslíš, že XXL bude z kvalitnějšího materiálu (vyšší gramáže) ,než XL?

ono to bude mozna priplatek za postu - za posilani toho vojenskyho stanu:)))

diskriminace velkech lidi to samozrejme je. navic neco podobnyho se chysta zavist v CR, tak cornaku moc nezer, nebo budes muset mit do metra 2 listky:-)

jestli to nebude ciste nahodou gramazi, kdy si clovek plati za fyzicky drazsi triko v CR cca 20 a vice podle znacky. Mimoto ceny Henryho Rollinse ts 300 ,- Kc a ls 500 ,- Kc docela v poho. No nic nebudu primichavat olej do ohne.

Zajímavý link, set s XXL trikem je o 2 USD dražší, než s trikem velikosti S až XL.... že by diskriminace "větších" metalistů? Jestli ti američané nechtějí na obézních fans moc vydělávat, rozhodně triko XXL nebude výrobně dražší o 2 USD, než XL :-D

pro srovnani: store.nuclearblastusa.com/Item/Nile_-_-Those_Whom_The_Gods_Detest-_S

MH mrdka triko, mrdko digipack, relativne Ok vinyl za 50EUR:-)

Jo no, jinak nějaký opravdu originelní recept bych klidně snesl. Ale ináč ok, kvasím co to dá a chutná mi to :)

az tak? dik ;)

Rozhovor lepsi jak deska.

necornuj ;)

no ja si dneska poslech mantras z desky a musim rict ze dojem je lepsi, kdyz je tam min necrocockovin:-) stacila by klidne jen prvni strana asfaltu:-)
ovsem pocit lehce nahlodalo to, ze ta platna je za 6 kg:-)

hehe, super rozhovor, pobavil jsem se. nazory maj rozhodne lepsi nez hudbu :)

rukavicka by taky usnadnila...? ;oP

bizzi - vím, už jenom si teď pořídit nákoleníky a práce na kolenou se mi tím výrazně usnadní :-)

Na Lorda VILE zapusobila fantasie a vylepsil anketni otazku, diky! ;-)))) Teď už je to Jáma a chřtán pekel ;-)

jj, vim, jsem koukal i na Vranovu galerii. me slo spis o vyvolani nejaky "zajimavy" debaty :))

Bizzi, ten obraz se v originále jmenuje "Den blbec" a existují dvě různé verze.

vis ze jsi podobnej Přemetovi, kozlíku? :)))

neasi :-) víš že si sme taky podobný máme 2 oči a obě modrý? :-)

neasi, jen jsem se na to koukal spalenej a ten spodek toho hraniceni mi pripomnel ty zuby "mantry" ;-)

Bizzi ke tvé poslední otázce - vydapá to tak, ale to je asi tak všechno :-)

nejlepší je ta jeho ironická odpověď “jak se při práci pracuje” :-))

nevím, podle mě by udělali líp, kdyby se do žádných rozhovorů nepouštěli, je vidět, že je to samotný nebaví… proto vypadají, jak vypadají.

jinak názor na CD se nemění: hudba dobrá, ale provedení naprosto neodpovídá ceně. kdybych věděl, že je to digipak bez bookletu, tak se na to taky vyseru.

tc: proto je tam ten smajlík, nečekal sme, že to vemeš vážně...

Aristocratic experi-mental orthodox black beer-metal retardedhood from Domanin!!! Jaaaa, Ich likes! Fy$icky feti$ ueber allesh!
Dobrej rozhovor, chapu jak to maj chlapi u prdele. Skoda, ze to neumi lip podat, ale to taky nemaj zapotrebi a asi se dobre smejou, co par jejich senilnich -nesvepravnych?- kecu dokaze rozpoutat (kdyby radsi nechaly promlouvat k dusim zastydlych metalistu a dechovkaru jen tu hudbu) a nepotrebujou ani vyMotejlovany obducmany ani rypajici abrmany atd. :)
Moje vaSnoSt jim to zrat nebude.
Prvni vylisek Ritualu na LP za 1666.-, nekdo? Vejplata daleko zatr-$akr...

myslis jako dobrej zidovskej vtip? :-)

podmínky pro distra OK to chapu..všechno ostatní beru jako "vtip".."špek" na kterej se všichni chytli :)

brute, mne se tam nektery veci libi,
viz ta slavna diskuze pod recenzi.
s cornakem souhlasim, ze storm predved nejlepsi vokaly, i textove se mi to libi.

co se mi nelibi, je zvuk, zvuk bubnu, cena trika / cd / lp a jejich provedeni.
podminky pro distrare, atd
v celkovy kombinaci s tema kecama je to jako vysledek hruza.

nicmene, ten obnos mne neznici, ve sbirce mam spoustu jinejch picovin.

abro666: co tě teda pak štve? Že ses jako velký "gurmán" "specialista" muziky nechal napálit a pořídil sis tu desku?
jestli je to banda vyhulenejch a vykalenejch lidí, co dali samply, a posléze to leaklo na net, desku tak sis ji přece kupovat nemusel ne?

narozdil od tbee nemam zapotrebi vymyslet pofiderni manazersky konsrukce. MH je proste hruza, uz to nehodlam opakovat. Pokud si ty myslis neco jinyho, je mi to uplne u .

kluci, uz zas? forum kdyztak, jo?

Ty jsi v oboru psychiatrie nějak vzdělán? Krom toho, hájím se pouze proto, žes nazval kupující voly. To jen tak na okraj, až zase budeš vymýšlet, kdo s čím začal.

myslim, ze je, navic delat ze sebe natvrdlyho ombudsmana MH si vyzaduje trochu vystiznejsi termin z psychiatrie

Nezpochybňuju tvé právo nazvat se volem, ale nezobecňuj to na všechny kupující, není důvod :-)

to je pravda, proto si mozna nahravku meli nechat pro sebe v supliku:-) bohuzel, patri tkay mezi ty voly, co si to poridili:-) nebrecim kvuli tem penezum, jen by si aspon mohli odpustit ty vyhuleny kydy.

no..já si to vysvětluju tak že se ani o UG nesnáží..."celý je to vtip" "nahráli jsem si pár songů" "kdo si to koupí tak koupí" " nezajímá nás nic okolo" a bla bla bla

jiný kapely to nedelaj tka okate a navic nemaj plnou hubu kecu, jakej sou ug:-) a sou mnohem vetsi nez banda vozralu MH:-)

jiný kapely to nedelaj tka okate a navic nemaj plnou hubu kecu, jakej sou ug:-) a sou mnohem vetsi nez banda vozralu MH:-)

takže výsledek je že MH a mantras je jeden velkej podvod na fanoušcích? jestli ano taky jiné kapely a jiné desky so dopouštějí v tom případě velezrady nebo snad i genocidy :))

no ja si to dopocital v klidu a MH evidentne taky:-)

Petře, já jsem psal, že ONI si mají právo říct, jak si cení času a práce, kterou tomu dali a že ONI si to mají právo nacenit. Mylný jsi leda ty. Ale jestli tě to furt baví, tak si klidně sedni s kalkulačkou a vypočítávej si, kolik možná vydělají na těch 1000 + 500 kusech....

Abro: tak ale zase si to muzes vsechno dopocitat, pokud te to tak tankuje :) me ta odpoved uspokojila. a jasne, nekde mohly byt odpovedi kvetnatejsi a rozvinutejsi, obzvlast, kdyz Franta pise takovy texty :)

teda, pomineme-li, že cornovy předpokladyad čas, post produkce a náklady se ukázaly.... mylné ;)

jako pár hlášek jo, ale doví se de facto hovno

mne trochu mrzi, ze Bizzi v tej otazce na ceny nebyl trochu kvetnatejsi:-)

no mě připadal trošku s těma odpovědma takovej, nevim odměřenej a navíc otázka na tělo ohledně ceny asi nebyla milá :-))), jestli se na ten metal zas vyserou a na vše okolo tak možná rozhovor udělán zavčasu....

Já ne :-)))))))))

nahodou dobry intie, jsem se pobavil. vsichni ignorujete tu otazku na konci ;o)

některý výroky opět vejdou v historii - ta s hovnama vládne :-)

vážně zbytečné (a chyba není na straně mjc)

Vážně poučné :-)))))

no evidentně kluci asi byli trošku víc zfoukaný hehe :)

Brudiote, co ten krb? ze to tak vypada? :)

"Posluchač jakéhokoli metalu v každém věku je idiot, pokud vedle toho neposlouchá nic jiného"
:))

aktuálně

diskuze