Články

přeposlat článek tisknout

KOM46 #2 - KOMBUCHA, MADEBYTHEFIRE, GOODFOUL, RESSURECTION

  • kdy: 27.03.2004
  • kde: Plzeň, Inspiral

Zda-li se ono na něco v poslední době obzvláště těšilo (jelikož byl 27. březen vyhlášen dnem středního rodu a spodního prádla, uctím ho tak, že budu v těchto chvílích, co je tento report čten, vystupovat středo rodně :-), tak to byla akce kom4six no.2 za účasti kapel madebythefire, KOMBUCHA a GOODFOUL. První jmenovaní hrají svůj neuchopitelný styl plný zvratů, strojové přesnosti, instrumentální zručnosti a špetky magie. Pražská KOMBUCHA byla avízovaná jako grindcore a onomu byla neznáma, leč jakoby cítilo, že to až tak ryzí grindcore nebude. Poslední z trojice živých kapel byli GOODFOUL (ex-GOODFOUL), v kterých z původní sestavy zbyl zpěvák a kytarista Vašek a nyní basu obsluhující Dooby (dříve sequencer), a představující škatulku emo-core. Hudebně zábavný večírek se konal v klubu INSPIRAL, který se spíše orientuje na taneční hudbu, ale tu a tam zde naleznou azyl i kapely tvrdšího a “jaderného“ ražení. A právě závěr byl ve znamení drum´n´ bassového zvuku RESSURECTION. Jelikož ono neumí tuto hudbu poslouchat a vůbec ji nerozumí (ale neodsuzuje), protož nelze nikterak hodnotit.
V určitý večerní čas, který byl obrazem leckterého časového měřiče (v aritmetickém průměru by to typovalo na něco kolem jednadvacátý hodiny), ujala se produkce KOMBUCHA se svým neurotickým drcením. Seskupení čítající bicí, basu, dvě kytárky a stejný počet řvounů hrnulo, řeklo by, techničtější grind-hc. K závěru by přistoupilo takto, určité vyjádření sympatií či nesympatii není příliš jednoduché, jelikož ono má dojem, že z dalších poslechů by bylo patrno více. Ale na první “rande“ příjemné.
Druzí se jali okupovat inspirálové podium plzeňští panáčkové madebythefire, tedy lidská chobotnice s neuvěřitelnou zručností a vrozenou hudební genialitou (Ondra – bicí), filozof kapely, tvořič melodických zvuků a rybička (Alan – kytara), v dobrém smyslu blázen a basový trhač (Honzík – basa). Sobotní vystoupení se neslo ve znamení dobrého zvuku a sehranosti, tedy za podmínek, které jsou pro vychutnání “mejdů“ velice pozitivní. Instrumentální (jen výjimečně okořeněna Honzíkovo či Ondrovo zpěvem – i když být hlasivkami druhého jmenovaného, který řve bez jakéhokoliv zesílení mikrofonu a je slyšet pod podiem, heh) hudba mbtf je tvořena rozmanitě tepající rytmikou všech zúčastněných nástrojů, která bývá přerušena “melodičtějším“ vyzněním kytary. Dobrým příkladem je pecka yamaha familiárně přezdívaná “fichtl“. Během koncertu byly k slyšení tyto skladby: tucka, nes.deph, underfire, zpoved, kawasaki, nadechnout, yamaha, dotknout se dna, a které byly předzvěstí k představení nového kousku v repertoáru, závěrečnému outrick (zatím pracovní název). Když už by ono šáhlo po přirovnání k nějakému veřejnosti známějšímu tělesu, dozajista by neminulo švédské šílence MESHUGGAH. Ono popsat slovy, to co se na vás hrne, je vskutku nemalý problém. Zde nelze doporučit nic jiného, než si “mejdy“ vyhledat a nechat se strhnout jejich kouzlem.
Jakožto maličkou nehudební vsuvkou byl útok teroristické organizace KalhOtkyBRigAde, uctívající kult spodního prádla, kterážto demonstrovala svou palební sílou více než vřelé sympatie k hudebnímu tělesu mbtf. Tedy, laserem naváděné všemožné spodní prádlo zaútočilo na tyto nebohé hudebníky.
Poté bylo umožněno černým pasažérům Bobovi a Tomovi, aby nám přednesli svou prezentaci nad neutuchajícím stavem plzeňských MHD. A vyjádřili tak svůj nesouhlas s čím dál tím větším zdražováním jízdného, které může mít neblahý vliv na životní prostředí ve městě, které už je tak v nepříliš dobrém stavu. Zde více ==> www.bpa.wz.cz
K další skupině večera, z Chodova dorazivší GOODFOUL, ono přistupovalo v určitém stavu, který v popisu doktora Chocholouška bývá vyjádřen slovy “zastydlý hippie velká náruč“. Neb vela dobré nálady a vela moc dobrého pivka :-). Celý koncert ono propařilo a vnímalo s lehkostí zahraný emo-core, který byl tvořen souzvukem kytary, basy, bicích, zpěvu a elektronických podkladů, které byly pouštěny z nějaké potvory elektronické. Z určitého okolí ono zaslechlo, že to nebylo nic moc, a že byl zpěv tu a tam falešný. Vícero informacemi však ono sloužit nemůže.
Super večer a je třeba pořádajícím “mejdům“ za super akci poděkovat.

KOMBUCHA – www.kombucha.hujer.cz
GOODFOUL – goodfoul.czechcore.cz
madebythefire - www.madebythefire.tk
KOMBUCHA - www.kombucha.hujer.cz

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze