Články

přeposlat článek tisknout
HALALÍ, HORRID (ITA), POPPY SEED GRINDER, ENIGMATIC FAITH, SEPSIS

HALALÍ, HORRID (ITA), POPPY SEED GRINDER, ENIGMATIC FAITH, SEPSIS

  • kdy: 3.11.2007
  • kde: Praha, Blanice

S potěšením můžu konstatovat, že i v dnešní předražené době je možné jít na dobře obsazený koncert za 30,- a tady se nejenom bavit, ale i dobře popít a najíst. Píšu o koncertu, který se 3.11. konal v Pražské Blanici.
Klubík je to příjemný. Ve dvou sálech je spousta míst na sezení, obstojně velký parket na paření. Vstřícná obsluha Vám dokáže uvařit kvalitní mňamku a žízeň zažene několika druhy piv. To vše za velmi malý peníz, neboť se Blanice nachází v areálu vysokoškolských kolejí.
Začátek akce byl naplánován na 18:00. Po menší rošádě kapel oproti původnímu plakátu, jsem si ujasnil, kdo vlastně hraje. První kapelou večera byli SEPSIS z Prahomělníka. Stylově si brouzdají v brutálnějším death metalu spíše starší školy. Tempo nasadili rychlejší střední. Bubeník si libuje v klasických kulometných ta ta ta tatata. Občasná změna by prospěla. Co musím pochválit, je zpěv. Nově příchozí Laky (ex-Apocryphal Death) opravdu umí. Zaslechl jsem názor, že to trochu připomíná Dementor – dejme tomu.
Po Sepsis přišli na řadu ENIGMATIC FAITH z Moravy. Lákadlo měli

report_389_px2

jasné. Za mikrofonem chrochtá dívka blonďatá, Hanka se jmenuje. Občas ji doplňuje brutálnějším vokálem basák s kuklou na hlavě a věčně vyplazeným jazýčkem. Copak, že to chlapci a dívka vaří. Opět death hrubého zrna. Trochu jsem zavzpomínal na Sinister, ale jen velice vzdáleně. Spíš taková ta naše metalová bramboračka.
Předchozí dvě kapely byly takové zahřívací roztleskávačky. Začal jsem se už pomalu těšit na kapely následující. POPPY SEED GRINDER jsem už naživo dlouho neslyšel a jejich pokus o Dying Fetus dokázal řádně rozproudit alkohol v krvi. Kapela se postupem času naučila pracovat s vlastními nápady, živý projev v novém kabátu dostal notnou dávku živelnosti a agresivity. Koncerty s velkými kapelami určitě pomohly. Tento večer nasypali drtiči makových semínek do lidí co se dalo a opravdu zaváleli. Odměnou jim bylo rozvášněné obecenstvo v zaplněném klubu.
Během krátké pauzy jsme doplnili tekutiny, někteří nikotin, THC, a tak podobně. Vzduch na Blanici vždy „houstne“, takže pokud je člověk nabalen, rád se

report_389_px3

vysvléká. Ale to už se chystá hlavní hvězda večera italští HORRID. O kapele jsem toho moc nevěděl, snad jen, že hrají už velice dlouho a to zrovínka není přespříliš.. Nástup na internet znamenalo doplnění této značné mezery. Takže Horrid hrají už skoro 20 let (od roku 1989). Z počátku byli ovlivnění Hellhammerem, ale už na počátku devadesátých let přičichli k švédskému death metalu a tak horkokrevní jižani začali hrát trochu „studeněji“. Na kontě mají 7 nahrávek. Naživo byla cítit vyhranost, bohužel si nějak neokočírovali zvuk, takže jejich nášup - už tak podladěný - se topil v zahuhlaném přebasovaném hluku. Kytarové nápady přicházely vniveč. Tenhle krví potřísněný, rouhačský, vizáží spíše Deicide připomínající, monolit určitě nezklamal. Rozhodně to byl příjemný klepec. Kotel pařil jak o život, pár odvážlivců si zaplavalo na rukou a posluchači reagovali vděčně.
Na dobrou noc nám zahráli HALALÍ. Měli tento večer opravdu

report_389_px1

našlápnuto, takže pokud předchozí spolky hrály ostošest, Halalí hráli ostosedm! Svůj srandogrind prostě umějí naživo prodat. Oblečky, špapavá hudba, zpěvné texty. Kotel se rozproudil sice naposledy pro dnešek, ale o to živelněji. Výborná tečka na závěr! Lepší ukolébavku jsme si nemohli přát.
Po skončení koncertu jsme se věnovali ještě dodatečné konzumaci, v podroušeném stavu noční dopravě a nad ránem hajali, halalí..
---- --- -- - -- --- ----
www.myspace.com/sepsisdeathmetal
www.enigmaticfaith.com
www.bandzone.cz/halali
www.myspace.com/horridofficialspace
www.poppyseedgrinder.cz
www.klub-blanice.cz

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze