Deka měsíce, duben 2009

Článek

article_712_px2

1/ Ulcerate - Everything is Fire

www.myspace.com/ulcerate

Nahuštěná rychlost, komplikovanost, technika a zlost. Nelidskost, chlad a absolutní nekonečno. Komprimovaná temnota bez jakéhokoliv náznaku naděje. Atmosféra nicoty, prázdnoty a zbytečnosti bez jakéhokoliv varování. Smrt v přímém přenosu. Tváří v tvář umírání. Nemusíte ani death metal milovat a tahle deska si vás získá. Smrt a nic. Parádní recky od bratrů v triku s klikyháky a podivnými plivanci ke studovaní tu.

article_712_px3

2/ Isis - Wavering Radiant

www.myspace.com/isis

Minule kandidát jak lusk a teď už skvělý druhý místo, super, s panem pf a Méďou doufáme, že příští měsíc to bude stupeň nejvyšší. Mezi námi MJC přáteli, i když vím, že to není třeba, ale raději jsem obeslal všechny deathmetalový kapely všech známých i neznámých kontinentů, aby pro jistotu natáčely nový desky až po prázdninách. A jestli mi nějaký mistr Střapák zatajil, tak mu snad budu muset ze zálohy skočit na záda. Jinak Isis zrají a zrají, Wavering Radiant dávkuje posluchačský zážitek přímou úměrou k času a zdá se, že vrchol zatím v nedohlednu. Silné vrstvy emocí. Opravdu krásná deska!

article_712_px4

3/ WWW - Tanec sekyr

www.myspace.com/neurobeat

Experimentální? Industriální? Alternativní? Psycho? Zřejmě všechno dohromady hip hop. Jedinečný Neurobeat má od 20. dubna svého následovníka v podobě Tance sekyr. Opět abstraktní texty s tíživou a skličující atmosférou, opět poezie s naléhavým přednesem, opět tvořivá a hravá hudební složka, možná ne však až tak temná nálada. Stránky, věty, slova a obrazy Borise Viana v hlavě.

--- -- -

I když se k žádný jiný dece hlasy nesešly, tak by byla škoda na nějakou tu hudbu neupozornit, mrkněte tedy na dubnové tipy pana indie math rock polštářka N. s vlastním popisem.

1/ The Rum Diary - We're Afraid of Heights Tonight

Uklidněnej poppy math-rock, kde basa duní přímo s občasnými silně nakažlivými popěvky v pozadí.

2/ I Love You But I've Chosen Darkness - Fear is on Our Side

Takovej jednoduchej, melancholicky zasněnej indie rock s úžasně naléhavým zpěvem. Toho se nějak nemůžu nabažit už od prosince.

3/ Pneu - Pince Monseigneur

Instrumentální francouzský math rock duo. Hella ostrá jak Alarma Man s dravosti We Followed Tigers! Čerstvej objev, jinak by se to dostalo na první místo.

article_712_px1

Dále MJC parta nabízí k tanci a poslechu:

The pAper chAse - Someday This Could All Be Yours, War From A Harlots Mouth - In Shoals, CiLiCe - Dearranged Headtrip, Zola Jesus - Tsar Bomba, Believer – Gabriel, Redjetson - Other Arms, Kaospilot – Shadows, Abigor - Fractal Possession, Mastodon - Crack the Skye, JR Ewing – Maelstorm, Devin Townsend – Ki, Prefuse 73 - Everything She Touched Turned Ampexian, Brutal Truth - Evolution Through Revolution, Candiria - Kiss The Lie, Obscura – Cosmogenesis, Animé - Cut the Wire

Vložit komentář

Satan.rap - 17.05.09 17:06:50
konecne jste zabrali chlapci Ulcerate rules!
molit - 11.05.09 10:51:00
strejda jako u WWW temno největší jako! Rybník a tak...
  • Zkus tohle