DYLAN MORAN vystoupil v Praze

report

Chvíli si říkáte, jestli není na plech a jestli je opravdu taková legrace, že všichni umřeme. Ale pokud tohle servíruje stále roztomilý a okouzlující „Bernard Black“, nadšení z přítomnosti na jeho vystoupení přebije i opakovaný vtip. Hned bych šla znovu!

Dylan Moran showsOd poslední série seriálu Black Books uplynulo skoro 10 let. Jeho spoluautor a představitel mírně řečeno svérázného majitele knihkupectví Bernarda Dylan Moran se od té doby pohybuje mezi občasnými rolemi v malých britských filmech a svými stand-up show. A rozhodl se na svém turné nazvaném „Yeah, yeah“ navštívit i Prahu. A že to britští komici příliš nedělají, bohužel.

Ačkoli spoustě Čechů jméno Dylan Moran nic neřekne, první dvě vystoupení v Divadle U hasičů byla vyprodána během několika minut. Dylan se tedy uvolil vystoupit ještě v Kině Lucerna. V hledišti se mísili anglicky mluvící s Čechy a už podle prvního potlesku bylo jasné, že na Morana se tu všichni hodně těšili.

Dylan Moran v Lucerně © Petr KlapperDVD s show Yeah, yeah z Londýna již z roku 2011 jsem neviděla, ale soudě podle záznamů například z posledního turné „What It Is“ je to jedno, protože Moran má pořád svá oblíbená témata, obzvláště rád má zjevně vtipy o nevzhlednosti mužského přirození či popis životního vývoje žen a mužů (You are born with one finger up in your nose, the other hand on your penis and you just get taller.). Jako Ir se nikdy nezapomene porochnit v náboženské tématice (I'm a conservative person, I never trust people dressed like wizards.) a v závislostech, které všichni máme, protože je všichni potřebujeme. Nicméně jeho vtipy vycházejí z takových premis jako prázdnota uvnitř každého z nás, kterou se snažíme zaplnit, ze strachu jako nejsilnější emoce… žádná legrace, řeklo by se. Ano, je to tak, Moranova typická témata, obohacená o strasti stárnutí (pánovi je už přes čtyřicet a nekouřil), nejsou primárně k popukání. Ale on je umí podat nejen ve vtipu, ale také s takovou dávkou charismatu, že na něj mladá děvčata z hlediště křičí „vezmi si mě“ (a Dylan pro sebe naprosto typicky vyrozumí, že slečna chce pohřbít…). Samozřejmě něco pěkného i nepěkného se dozvíme o Čechách, něco o Moranově vlastní verzi Padesáti odstínů šedé a jeho negativním vztahu k technologiím (ani populární nakousnuté jablíčko nezůstalo ušetřeno).

Dylan Moran je totiž opravdu poněkud zvláštní. Chvíli si říkáte, jestli není na plech (takhle se ale opravdu hýbe na všech vystoupeních) a jestli je opravdu taková legrace, že všichni umřeme a že do té doby to bude nuda a bude to bolet. Ale tak už to s tím britským humorem bývá, nebere si servítky a nehledí příliš na hranice. A pokud ho servíruje stále roztomilý a okouzlující Bernard Black, nadšení z přítomnosti na jeho vystoupení přebije i nějaký ten opakovaný vtip.

Snad Moran vzkáže britským komikům, že anglicky rozumíme, a že můžou začít jezdit.

Vložit komentář

D. - 26.06.13 18:52:18
a pudes na to? teda jestli uz to neni vyprodany studentkam anglictiny .-)
bizzaro - 24.06.13 11:47:55
pičínci, ne ze si budete zas stezovat, takze: 30.9.2013 se Dylan vraci do Prahy!
D. - 30.05.13 00:43:29
by me zajimalo kde se teda vzali lidi co o tom vedeli. jestli to byly vsechno studentky anglictiny tak me mrrzi dvojnasob ze jsem to propas .-)
Baara - 28.05.13 21:18:50
nemít sestru studentku angličtiny, asi by mi to taky uteklo... bez reklam, vyprodáno během minut, nenaděláš nic,
D. - 24.05.13 14:48:15
mmm, o tomhle jsem taky nevedel a taky bych na to sel kdybych vedel. a kdyby nebylo vyprodano.
Otus - 22.05.13 12:14:14
Jaktože jsem o tomhle nevěděl!?!? :((( Hned bych šel! Moran je skvělej!
bizzaro - 21.05.13 15:28:13
"Všichni tady dneska chcípnete!" (Evil Dead), neco takovyho, Baro? ;)

Zkus tohle