DIOCLETIAN, ESCARNIUM, NUCLEAR MAGICK, ESCAPE THE FLESH

report

Nový Zéland je kouzelná země. Nejen, že se tu volně prohánějí trpajzlíci, hobiti a elfové na skejtu. On tu navíc povstal z mrtvých i jeden císař, jehož koníčkem bylo a jak se zdá nadále i je, popravovat nebohé křesťánky... císař Dioklecián.

Escape The FleshVšechno má na svědomí nové jméno v tuzemském pořadatelském rybníčku - Awaiting the Absu Promotion. Člověk, umlácený dnešním trendem koncertního míchání všeho možného i nemožného, musel být v devátém kruhu pekla blahem. Žádní kšiltovkáři, žádní šátkaři, žádní melodymejkři... Tohle byl prosím metalový koncert.

Českou scénu na téhle premiérové štaci zastupovali ESCAPE THE FLESH. Stačí slyšet zvuk jejich kytary a o stylovém zařazení není pochyb. Na milovníky Dismember, Grave a spol. musí působit jako křik dětí před školkou na osamělého pedofila. Docela jsem se na jejich „Švédsko po česku“ těšil, ale očekávání nakonec nebyla zcela naplněna. Velká škoda, že mají kluci jen jednu kytaru. Ta nezvládala vše utáhnout pod zbytečně hlasitými škopky. Za chvíli jsem se nedokázal soustředit na nic jiného, než na onen klasický „tupa tupa“ rytmus a kytarové motivy mi naopak začaly splývat. Na začátek akce však žádný velký průšvih a trio švédomilů do celkové koncepce koncertu zapadlo bez potíží.

Nuclear MagickNa Němčoury NUCLEAR MAGICK jsem se těšil mnohem víc. Jejich demo Priests of the Bomb je chorobným mixem death/doomu s blackmetalovou syrovostí a postapokalyptickou náladou. Když mluvím o doomu, myslím tím spíš těžkotonážní pomalý death metal a ne nějaké melodické plačky, a když mluvím o blacku, mluvím spíš o jeho prapočátcích, než o soudobých agresivních rejdech. Hodně jsem si oddechl, že se srovnal zvuk a vše hrálo, jak mělo. Jestli mě něco trochu zklamalo, pak to byl fakt, že nezaznělo parádní intro z dema na úvod vystoupení a celková vizuální stránka byla poněkud odfláknutá. Dvě kápě sic na scéně byly, leč kapuce shozené. Žádná plynová maska, žádné umělé kouře. Obří kytarista měl alespoň obří patrony přes rameno, ale po téhle stránce mohlo být vystoupení o něco dotaženější. Utrpěla tím poněkud rituální atmosféra jejich tvorby. Tu ještě tunilo trio nadraných Poláků, kteří si klub spletli s fotbalovým kotlem a neúnavně skandovalo „do pierdole, do pierdole, nuklíar nekromency“. Kapela s sebou na turné dovezla nové epko Mutual Retaliation a krom vinylů prodávali demo i na ručně polepené kazetě. Celkově jsem rozhodně zklamán nebyl a nášivku si našiju. Vlastně. Nechám si našít, hehe.

EscarniumOd dalších exotů v pořadí se naopak žádné velké opičárničky čekat nedaly. Ale zase to alespoň byli exoti v pravém slova smyslu. Indiáni z Brazílie ESCARNIUM spustili bez větších obstrukcí do všech přihlížejících svižný death metal a i přes viditelné mládí muzikantů předvedli přesvědčivý a sehraný výkon. Jejich smrtící kov má díky specifickým melodiím pekelný náboj a znát je i úcta ke klasickým krajanům Sarcofago a celkově obliba starých smrťáckých kapel. Zpěvák Victor zřejmě využil pohostinnosti pražských tetovacích salónů a tak hrál s jednou paží obalenou. Ruku však nijak nešetřil a pumpoval se třemi dalšími kumpány do lidí další a další válce. Živá show okořeněná třepáním indiánskými květáky vskutku pobavila, i když v tom hudebně těžko hledat něco neslyšeného. O tom to ale není. Escarnium se ke své řeholi umějí postavit a většinu osazenstva přesvědčili. Právě jim vyšlo debutní album Excruciating Existence, a tak vyrazili na cestu po Evropě právě včas.

DiocletianNa řadě je však zmíněná novozélandská pohroma. DIOCLETIAN jsou úkaz. Svoje chaotické tornádo roztočili bez nějakých průtahů a Exit-usem se rozduněl Doom Cult. Jejich tvorba rozhodně není nějakou líbivou směsicí nápadů a melodií. Násilné motivy, jako vystřižené od průkopnických Kanaďanů Blasphemy, jsou zataveny v daleko zvířečtějším zvuku a přednesu. Kostilámající klepanice krájejí rozvážné morbidní riffy, které evokují jen válku a destrukci. Korunu všemu nasazuje nelidský chropot rozložitého Logana Southwella a pochybná image jeho kumpánů s kytarami. Ani úmorné horko je neodradilo od nasazení kapuc mikin, natažení džísky nebo mocných stahováků. Oddanost do úmoru. Na scénu se vrátil taky polský fanklub a tak se v řídce zaplněném klubu na chvíli strhla i jakás takás mela. Diocletian přesvědčili, že zvěrské kusy ze studiových nahrávek umějí předat s náležitou brutalitou a chladem (i v tom vedru). Úplný závěr obstaral Decimator a poté všichni čtyři aktéři zanechali zdecimované diváctvo jejich osudu. Taky hlavní stár večera prodávala veškeré svoje nosiče pouze na asfaltech, takže staromilcovo srdéčko muselo zaplesat.

Náhodně kolemjdoucí asi těžko mohl z tohoto večera upadnout blahem do mdlob. Ten, kdo věděl, oč tu běží, však těžko mohl odejít zklamaný a toho si cením. Jsem v očekávání, jaké další monstrum se vynoří z hlubin Absu!!!

Vložit komentář

666 - 04.08.13 13:13:22
synci, senza debaty, vůbec ne zbytečný a vůbec ne bez nadhledu, někdy mě mrzí, že nemám kapacitu a časy, abych se připojil
prispevky, kde zdruraznujes zbytecnost a nedustojnost diskuze jsou nejlepsi, dycky se netesim az ta "Neurosis intervence" prijde a mrzi me, ze nemas vic aktivni kapacity se tohohle tance s vlkoopy a trolly ucastnit, ale zase jsem rad, ze zustavas v obraze a pasivne sledujes (to je teprve ztrata casu!). Kazdopadne vyse kvotovany lo-fi vykrik provedeny s nadhledem duchovniho staresiny kmene je slabota, priste lepe nebo vubec. Jen pro osvezeni pameti...po vyrceni 'Howgh' uz jen hloupa squaw nedokaze umlcet svou neomalenou klavesnici. P.S. Jeste chvili a mozna se bavit zacnu.
Střap - 03.08.13 08:00:51
Střape, ještě jeden - slibuju, že poslední - příspěvek. Nevím, proč je to tak, že tě rád uvidím a pokecám u piva s inteligentním člověkem jako ty (bez ironie), ale na webu to nejde: chováš se jako naprostý kretén.
Nápodobně...zcela upřímně budeš se divit jak si mě kreténismes udivil.
pf - 02.08.13 20:01:15
synci, senza debaty, vůbec ne zbytečný a vůbec ne bez nadhledu, někdy mě mrzí, že nemám kapacitu a časy, abych se připojil
DR - 02.08.13 18:25:07
Střape, ještě jeden - slibuju, že poslední - příspěvek. Nevím, proč je to tak, že tě rád uvidím a pokecám u piva s inteligentním člověkem jako ty (bez ironie), ale na webu to nejde: chováš se jako naprostý kretén. Na což reagujou i ostatní (viz dole). To je asi tak vše. Nečekám, že tenhle příspěvek k něčemu je, ale další kolo s tebou dávat nebudu. Nikam by to nevedlo. Každopádně pěkný víkend.
Střap - 02.08.13 12:08:19
   Střap: Za to od tebe byl DiSalvo ve Zlíně síla jak vývar.  Střape, Střape..
Bizz v lati nakonec je to krásnej topic zmatenosti jako magnet člověče. Sud a DR :-))) do toho Brutusáček. Co člověk to terno informovanosti. A bavím se opravdu super.
bizzaro - 02.08.13 11:38:24
Za to od tebe byl DiSalvo ve Zlíně síla jak vývar.
Střape, Střape..
Střap - 02.08.13 11:26:28
Střape, slabota... Brute, tvý slova tesat do kamene. Howgh.
:-)))) Za to od tebe byl DiSalvo ve Zlíně síla jak vývar.
onDRajs - 02.08.13 11:15:53
Střape, slabota... Brute, tvý slova tesat do kamene. Howgh.
Střap - 02.08.13 11:10:45
[
Střap: Komu říkáš děcko? No já nevim kdo tu vede spory ohledně toho kdo poslouchá víc trve, víc ívl, pung nepung ded metal :) jak děti na písečku :) ale mi to baví sledovat..
Brutušašku baví mě jak to nechápeš. DR: Už si našel fotky ze Zlína? Máš tam Suda nebo mamku?
Pan Bö - 01.08.13 22:25:19
...... ale mi to baví sledovat..
mě už moc ani ne čeče
brutusáček - 01.08.13 16:08:23
Komu říkáš děcko?
No já nevim kdo tu vede spory ohledně toho kdo poslouchá víc trve, víc ívl, pung nepung ded metal :) jak děti na písečku :) ale mi to baví sledovat..
666 - 01.08.13 13:18:00
temple of nightside 50/50, beyond v cajku, uz mame orig - pruser je, ze na pankace je to proste moc (viz ten "ohlas" na NWN foru napr.), takze to uplne nepofrci, jak by si zaslouzilo, grave miasma a jejich velkohuby prohlaseni o novy desce jsou trochu lol (reverb na solech a bububu z jeskyne s par atmo a temno riffama na to stacit nebude, teda pokud nejsi labilni punkac kind a hlavne jsou to britove, takze velkej otaznik, resp. vykricnik), ale uvidi se, mohlo by to bejt aspon prijemny. Grave Upheaval taky uvidime, muzou prekvapit, posledni MLP nebylo nejmarnejsi, ale kdo vi - u techdle spolku fakt spis skepse. Novej Altars bude v lati. Tesim se a jsem zvedavej na dost veci. Naposledy slibne znel Demonic Rage. Bude EPko Eskhaton, snad neco od TzunTzu, novy Vahrzaw, mozna Holder a dost dalsich. Uvidime, co novy Ikrallian Oracle az budou. Sheol je mrdka, jestli to je ta pitomost z ostrovu. Ty linky jsem nerozklikaval, neni cas. Novej song od GM jsem slysel, zbytek znam z predchozich matrosu. Stale "watching and hoping". edit: novej Incursus, na to se tesim prevelice
Dalihrob - 01.08.13 12:06:36
A těší se dědkové aspoň na něco? :)))) Třeba na Temple Nightside, Grave Miasma nebo Grave Upheaval? Nový Beyond se vyvedl jak cyp. https://soundcloud.com/abyssic-commune/temple-nightside-dagger-of https://soundcloud.com/iron-bonehead-productions/beyond-whirlwinds-of-chaotic https://soundcloud.com/profoundlorerecords/grave-miasma-ovation-to-a http://nuclearwarnowproductions.bandcamp.com/album/2013-album-4 She'ol by taky mohl zaujmout, i když já z toho mám zatím spíše rozpačitý dojem. http://sheoldeath.bandcamp.com/
Střap - 01.08.13 09:01:13
no než se nám tu děcka z awaiting absu rozhádaj dáme novej vál ulcerate ne? www.youtube.com/watch?v=M5SkcwHykU0
Komu říkáš děcko?
666 - 01.08.13 03:43:31
dáme novej vál ulcerate ne? www.youtube.com/watch?v=M5SkcwHykU0
teply... to uz radsi to flazoletovy cingy-ding tibetskyho santy na novejch gorguts a jestli nemas nic k tematu bestial war grind/punku tak odejdi v zlokoji, to samy ten blbebecek DrSalvo pod tebou :) Doom cult madness! http://media.80stees.com/product-images/zoom/Teenage_Mutant_Ninja_Turtles_Shredder_Costume-Hoodie.jpg
brutusáček - 31.07.13 23:37:00
no než se nám tu děcka z awaiting absu rozhádaj dáme novej vál ulcerate ne? http://www.youtube.com/watch?v=M5SkcwHykU0
DR - 31.07.13 20:42:49
Beverly Hill 90210, díl 294: Rozchod Brendana a Steva
Střap - 31.07.13 14:00:17
clovece nevim, nejspis neco, co beres na palici..?
:-))) to si mi to naložil už máš kapucu?
Sud - 31.07.13 13:53:30
clovece nevim, nejspis neco, co beres na palici..?
Střap - 31.07.13 13:22:55
Lol poslechl jsem Sudovo rozhořčení nad Witchrist tak jsem si to pustil, aby se do mě dostalo trošku tý správný ideologie. A hele ono to zní punkově zparchantělej Krabec s šmrcnutej Masterem. Zlatej deathcore. Jinak Sude zjisti si někdy, co je to analog.
Střap - 31.07.13 12:56:16
Strape, ty tvoje "souvislosti" je cim dal tezsi si domyslet, to se musi nechat..
:-)))) tak tomu se vůbec v tvým případě nedivím. Na tebe je to moc ideologicky nestěžejní.
666 - 31.07.13 12:43:23
666: ale hovno. souhlas s tou druhou casti, i kdyz Incanceration v ramci moznosti jeste dobry, zadny tupy mid-tempa a unyly drevacky bici
jj, hovno! Incrcrtion pruser neni, nicmene, kdo se spokoji s malem, dostane priste jeste min, viz treba zrovna Bruning Reprieve
Sud - 31.07.13 12:35:40
Strape, ty tvoje "souvislosti" je cim dal tezsi si domyslet, to se musi nechat.. 666: ale hovno. souhlas s tou druhou casti, i kdyz Incanceration v ramci moznosti jeste dobry, zadny tupy mid-tempa a unyly drevacky bici
Střap - 31.07.13 09:06:36
hm...je vidět jak to s death metalovejma nadějema. Sude už si slyšel Gorguts nebo to má špatnej rendlík a Lemay nedělá metal dostatečně dlouho? Víc Orby a Darkthrone do nás. Ať nejsme mimo.
666 - 30.07.13 23:31:03
novej song witchrist teda pekny zklamani..bleh https://soundcloud.com/witchrist/the-burning-reprieve
Pitchcrust dycky byli tupej odstrik dildokecian a vrzafor... Jako promo na Brownowo omalovanky to ucel uz splnilo, tak by se na to mohli vybodnout... Novy Tyrants Blood nic? njn Ad Incanceration. Chci novy Mortificy, ne dalsi old skulky pro skolky.
mIZZY - 30.07.13 17:36:26
Jou, to by šlo :)
AddSatan - 30.07.13 16:14:34
3. října Escarnium, Incarceration (taky Brazílie), Brutally Deceased, March of the Hordes ve Vopici.
Sud - 30.07.13 13:02:01
novej song witchrist teda pekny zklamani..bleh https://soundcloud.com/witchrist/the-burning-reprieve
pf - 08.11.12 10:17:58
kluci, vy jste ale takoví zlí. že vy posloucháte black metal?
jo a hádej se, kdo zlejší
lemmy - 08.11.12 02:05:34
kluci, vy jste ale takoví zlí. že vy posloucháte black metal?
Střap - 04.11.12 17:08:08
zcela v korelaci s tvou osvetovou misijni cinnosti demence
Co tady bulíš ty pokérovanej uplakánku?
666 - 04.11.12 16:54:43
zcela v korelaci s tvou osvetovou misijni cinnosti demence
nebul
Sud - 04.11.12 16:29:32
zcela v korelaci s tvou osvetovou misijni cinnosti demence
666 - 04.11.12 13:43:03
Strap: agathocletian vyborny, bestial mince core Sud: jen pro dezorientaci - nemame spolu o cem
Střap - 03.11.12 10:42:22
Sud - 03.11.12 03:04:19
666: jenom pro orientaci, Diocletian u tebe mrdka od prvni desky (?), Embrace of Thorns a Ignivomous od kdy? Ignivomous jsem slysel naposled prvni LP a Embrace of Thorns az poslendi
pf - 01.11.12 22:56:44
ok, plazim se kanalama s vyrazem radka johna na tvari. nerusene pokracujte v diskuzi
666 - 01.11.12 22:12:03
pf: musim te zklamat, ale ta tvoje lisacka intervence byla lacina, mdla a trapna, trochu pionyrska a temer nevhodna komentare, nehlede na to, ze prisla 5 minut po 12., ale tak dobre, ze si se pripomnel a nakonec se tady v tom nudnym "dialogu s hvězdama" bavis Brut: asi jsme to nikdy neresili a jestli nekdy budem tak ne tady, nechci napsat neco, co zpusobi, ze se tu rozjede stejne nudna diskuze akorat misto jmena Diocletian bude figurovat Neurosis a misto Suda se objevi pf. Takze to nechame u toho, ze svou bozskou intervenci pf vse rozstip, hladiny mori se zklidnily a Sandy sla spat.
pf - 01.11.12 18:48:06
mn přijde zábavný, že ti 666 nedošlo, že to tady ej schválně,a bych přerušil ten váš dos tnudnej "dialog s hvězdama"
brutusáček - 01.11.12 11:25:37
za me zadny neurosis... strasna kapela, absolutne
možná jsme to někde řešili, tak se omlouvám...ale proč? :)
666 - 31.10.12 21:24:18
Díky, hehe.
Samo, neni zac.
K těm Angelcorpse / Diocletian (pěkně jste se tu rozjeli, pěkně). Neříkám, že tam ta podobnost není, ale z většiny matroše Angelcorpse slyším Palubického a neřekl bych, že by se v Diocletian objevovalo něco jako nápodoba jeho rukopisu. Podobně určitě zní, to co hrají Diocletian a skládá Helmkamp, v Angelcorpse počínaje a Kerasphorus konče. Ok, každopádně nevidím důvod, proč by kvůli tomu měl starý pardál dštít síru na fóru, když to může mít v prdeli a jít si pobaveně přerovnat vinyly. Ale co já o tom vím. Každopádně se těším, až zas vytáhnu seznam zlých přirovnání a temných slovíček a půjdu vychválit nějaké rip-off velezlo. Třeba poslední Vassafor, haha.
Helmkamp je urcite ten 'pankac' v Angelcorpse, o tom zadna, ale chtel drtit metal a rify a mel a ma na to. Kdyz pisu B-Ceckovy riffy, coz uz zni samo o sobe dost jizlive, tak urcite nemam na mysli nejakej totalni rip off z Inexorable ale spis takovy platonicky chteni neceho na co Diocletian nemaj disciplinu. Zni to vtipne, ale jeste je to tim lepsim v ty muzice. Stejne jako Diocletian ve svym stylu, i kdyz... Vadi mi, ze kapely ktery znely slibne (Diocletian, Ingnivomous, Embrace Of Thorns) upadaj do sedyho bahna tohohle stylu a splyvaj s hlavnim proudem a jejich nohsledi jim jeste slepe aplaudujou. Ten novej Vassafor, ve zkratce, je o dost lepsi (to asi cokoliv) nez ta blbost, co vydali Witchrist. Takze cekam 9/10 bo 10/10, nejaky to straseni a vyhrozovani, checht.
hele a nový neurosis se vám teda líběj? nějak se v tý debatě neorientuju....
za me zadny neurosis... strasna kapela, absolutne
jeste ad Diocletian, tak nejak si nemyslim, ze by jim zrovna Helmkamp mel potrebu psat nejaky texty v pripade, kdyby si myslel, ze to je ceckovej rip-off jeho bejvaly kapely, to jen tak na okraj.
jasne sude, krasne syrovej myslenkovej pochod
pf - 31.10.12 16:17:15
hele a nový neurosis se vám teda líběj? nějak se v tý debatě neorientuju....
Střap - 31.10.12 15:40:16
a) nevím, co tady číst hazíš debilní komenty někam, kdyby si se zeptal pár věcí dokonce i lokalních kontaktů ti klidně by ti došlo, co má a nemá smysl. Doslova si napsal blbosti, kdyby si tam napsal info, co a kam a komu udělal by si líp. S těma Demonical ti to nedošlo...to je jedno, ale zazdil si to silácky. b) No takový věci tedy není vhodný někam házet. c) Ano, pak to je sice krásný, ale lidi se pak ptají mě ne tebe...ty jim dokážeš napsat maximálně, že jsou irelevantní....však to známe. Jinak, co si to psal o těch die hard identitách? Že to dělá Žlába je super jen si to tam měl napsat...třeba by se lidi informovali, kde se mají informovat. Ono už z toho důvodu, že ATA operuje zatím v Praze, že podporuješ Břeclav si tam měl napsat. Fakt nevím, co máš v hlavě...chjo. d) to se nedivím. f) Ty si v jedný věci totálně odporuješ druhou..ano je to jedno až na jednu věc je to jinde dělá to někdo jinej...atd. V tom je problém.
Sud - 31.10.12 15:05:08
jeste ad Diocletian, tak nejak si nemyslim, ze by jim zrovna Helmkamp mel potrebu psat nejaky texty v pripade, kdyby si myslel, ze to je ceckovej rip-off jeho bejvaly kapely, to jen tak na okraj.
Sud - 31.10.12 15:02:51
naduty dement vola, chytte naduteho dementa?.) napsal jsem doslova toto https://www.facebook.com/AwaitingTheAbsu/posts/425500707509322 mozna jen zbytecne zapojujes svoji bystrou dedukci, nebo co to je.. a) zkus vic cist a min dedukovat, o osudu koncertu MC neni zdaleka rozhodnuto a radsi bych to videl jako nejakou spolupraci s nekym, vse podle podminek a zajmu. Demonical bych prepustil komukoliv zejmena proto, ze je to Amon Amarth b) muzes byt vklidu, co si ja upecu, to si ja snim. a jestli budou nerealny podminky, holt akce nebude. c) akce dva, tri, ctyri sis zpunktoval ty, uzij si to, moje vize je trochu jina, cil zase akce pet, sest, sedm atd. zcela nepotrebuju, aby nekdo vedel, ze existuju, to je v poradku. Venenum nakonec dela Zlaba, prvne jsme se Jozkou spatne pochopili/domluvili, ale rad jim s tim pomuzu, ostatne, uz se tak deje, zatim aspon co se Breclavi tyce. d) nechapu e) vyborne f) je to jedna z x tour, ktery dela ten Dan a resim s nim vsechny ja kvuli prehlednosti; podle touringu a dalsich kriterii pak resime, kde ta akce pristane. predbezna domluva je Breclav (kdyby ne, resil bych to s tebou, zadnej strach), pak to uvernejim, az to bude potvrzeny (a bude treba letak). timhle zpusobem se o tom muzou dozvedet lidi, ktery to poteniconalne zajima a jinak by se to nedozvedeli, primarni cil je prece pomoct kapelam na turne a dostat kapely k fanouskum a celkem jedno, jestli to dela nejakej strap nebo nejakej sud, jozka etc.
abro666 - 31.10.12 14:18:16
toho dementa Suda jeste nikdo nezabil?
Střap - 31.10.12 10:25:12
Sude jinak jsem si odnesl jednu věc. Seš neuvěřitelně nadutej tupej mentál. Na FB píšeš o akcích, jakoby se jednalo o akce Awaiting the Absu. a) Mournful Congregation jsou tady lidi, který jedou v doomový scéně a ta kapela, pro ně něco znamená...demence se jim srát do práce a dělat zlou krev maníkama, co dělají svoji práci ok. Ale tak já jsem z prdele a ty to eso z Třebíče. Mimoto Demonical jsem dostal nabídku dřív než je dělal Žlába. Okamžitě jsem je odkázal na Žlábu doteče ti proč. b) Sonne Adam, že je dělá kámoš punkáč z Kodaně je hezký o tomhle jsem měl debatu s manažerem z Orphaned Land jak by taková akce, asi finančně vypadala. Budeš se divit, ale není to zase úplně o punkáčovi z Kodaně. Ona částka nebude tak malá a jen tak na to kývat nebudu, ačkoli bych to udělal rád. Tala znám od doby, kdy tobě bylo 16. Jsem z prdele. Jo ty tvoje rip off zdrhání v den akce znám vyloženě mám potřebu kývat na akce třeba za třista éček. c) Venenum nám profil Awaiting the Absu házíš jako proč, když to mají pod palcem kluci? Nejseš ty trošku debil? O těch akcích nic nevím. Pokud by si tam napsal, že kámoši chystají neřeknu, ani zatracený slovo. Víš jak jsem odtáhl dvě akce ze tří oni se mě pak lidi třeba i ptají, co o tom vím a to jsou lidi, který byli na akcích dvě a tři a nějákým Sudovi neví, že existuje...ty UG hvězdo. d) Na Vassafor zapomeň už z důvodů, co sis přečetl nahoře. e) Skeletal Remains paráda. Bych viděl rád. f) AD Anatomia tohle, ani náhodou dělat nehodlám můžeš k tomu laskavě napsat na ten profil, že to bude dělat Jožka v Břeclavi a ATA to nedělá...klidně lidem nějak helpnu něco nasdílím rozešlu nebo vylepím, ale není to akce, kterou dělám je ti to jasný? Tak neházej na profil a nemel, že se mě to netýká. Ono pár lidí se ptá i toho, kdo na těch akcích byl na detaily.
Dalihrob - 31.10.12 10:18:27
Na decko co banci hlavou do zdi u poslechu poslednich Revenge jsem cekal... Hluchota.
Díky, hehe. K těm Angelcorpse / Diocletian (pěkně jste se tu rozjeli, pěkně). Neříkám, že tam ta podobnost není, ale z většiny matroše Angelcorpse slyším Palubického a neřekl bych, že by se v Diocletian objevovalo něco jako nápodoba jeho rukopisu. Podobně určitě zní, to co hrají Diocletian a skládá Helmkamp, v Angelcorpse počínaje a Kerasphorus konče. Ok, každopádně nevidím důvod, proč by kvůli tomu měl starý pardál dštít síru na fóru, když to může mít v prdeli a jít si pobaveně přerovnat vinyly. Ale co já o tom vím. Každopádně se těším, až zas vytáhnu seznam zlých přirovnání a temných slovíček a půjdu vychválit nějaké rip-off velezlo. Třeba poslední Vassafor, haha. Doufám, že Sonne Adam / Vassafor / Venenum vyjdou, dojel bych.
666 - 31.10.12 07:57:28
nazor neucelen, obecne v poradku, rendlik vadi, analyza netreba...ubulenost, o melektaus sla rec v globale a ty musis protlacovat svuj debilni nazor, ze se ti nelibi rendlik... jak uz to padlo foad
Sud - 31.10.12 01:54:40
uz jsem ti psal jednou, ze nazor neucelen, ale ze rendlik me sere, an to vic poslechu netreba, stejne tak na to, z je to obecne v poradku, na to zadnou analyzuju netreba
666 - 31.10.12 01:42:22
takze prvni si slysel 2x na cestach a druhou si slysel na ytb ( jeden ci par songu, rek bych spis ten jeden), ok... vyborne :) o tom to je... foad edit: hlavne ze mame 'nazor'... totalni bezcennost, konecna
Střap - 31.10.12 01:41:08
ROFL
Sud - 31.10.12 01:39:24
prvni je, z druhy je to podle ukazek, cos hazel na ytb, jeste horsi, paklize se z toho da soudit.. ale jinak v poradku
666 - 31.10.12 01:37:09
vubec debata o lo-fi sude - ta deska jeste neleakla, pokud vim, tak bych nepohrdnul mp3 jestli mas... :) nebo tu varis z vody? bros, v klidu, ted si mimo
Sud - 31.10.12 01:32:26
ano, jeste debatu o tom, kde zacina lo-fi prosim.) MC nemusim delat za kazdou cenu sam, treba to skonci u Obscure, napul s nekym, nijak, milion otevrenych variant a vsechny mi prijdou fair, dokud je dobre postarano o kapelu a o akci..
bros - 31.10.12 01:32:10
hodit link je neco jako vyguglit?
666 - 31.10.12 01:28:44
na mp3 ty desky melektaus mi hod link sude, to me zajima
Střap - 31.10.12 01:25:59
Vassafor je lofi sracka. Posílám ji kam patří. Anatomia je opravdu velkej případ sračky...ale v něčem si se přepočítal. Na mailu se to dozvíš. Sonne Adam nebudou levná záležitost s tím počítám....Kodaňskej punkáč nepunkáč, pokud se mylím jedině super. Lézt do scény doomařům je prostě nefér, přestože tomu rozumíš a z prdele nejsi a scéně tady rozumíš. Pokud ti vadí rendlík totálně chápu...vlastně totálně zjevně. Škoda po pár tvých doporučeních se lidi musejí bát Skeletal Remains..NEMUSÍTE!
Sud - 31.10.12 01:20:54
asi dvakrat na cestach
666 - 31.10.12 01:11:37
z koho
u Melektaus me na desce vadi rendlik
kolikrat si tu desku slysel?
Sud - 31.10.12 00:55:44
Anatomii jsem neslysel, ale ocekavam nejakej punk/autopsarnu, ackoliv to vychazi na NWN!, necham se ted prekvapit zive. ale jak rikam, Breclav, to te tizit nemusi. u Melektaus me na desce vadi rendlik, ale do koncertu pujdu s potesenim (stejne pripad by byl Adversarial). neholdam lezt nikam, chci delat koncerty kapel, co mam rad. o cem meles u Vassafor nemam poneti.. do Sonne Adam rozhodne pujdu za rozumynch podminek, ale dela todanskej DM pankac, takze se nijak zvlast nebojim, uvidime, jak vyjdou routingy tech tour
Střap - 31.10.12 00:46:07
Naopak...z toho seš ty..Melektaus si poslechni pak mi řekni proč chceš s doomem lézt do scény Petrovi Žárovi. Vassafor nestrčíš s Remkem, Gattacou a Marností do Milady. Sonne Adam o tom mi říkal Tal od Orphaned Land..hm to bude levný. Venenum...snad ano...nevím. Nevím jak moc mám sílu poslouchat Anatomia. Edit:Nemám
Sud - 31.10.12 00:38:12
tak to ses uz definitivne zprdele
Střap - 31.10.12 00:34:07
To je hezký já mluvil o metalu.....
Sud - 31.10.12 00:29:00
v lati, ja mam rozdelany Skeletal Remains, Vassafor, Mournful Congregation a Sonne Adam v horizontu pul roku. do toho Zlaba/Jozka Venenum a Breclav patrne jeste Anatomia
Střap - 31.10.12 00:22:46
Sude jednám o Melktaus chovej se jako člověk!
Sud - 31.10.12 00:18:45
Black Witchery bych si rad odvez z NWN! ten stokusovej limit prvni, druhou jsem asi ani nikdy neslysel, ale treti zase v nejlepsim poradku
Střap - 31.10.12 00:15:43
Hlásím se o demo Monasterial Crypt to byl největčí doom punk, co jsem slyšel...dál se bojím jít...I když půjdu na Remka...ale ne dobrovolně zviřátka ve mě nějak bouřej.
666 - 31.10.12 00:10:45
Black Witchery v distru o vikendu, urcite ne ale druha deska ... demem Horrid Cross slouzit nemuzu ale mam prvni demo Inferna, to byl taky dobrej punk. Ty jsi urazka i black metalu, Sude.
Sud - 31.10.12 00:03:06
Horrid Cross bych vzal, ale bylo kolem tech kazet celkem halo, myslim, ze jsou vsechny vyprodany dlouho ne, ale s prebytkem tekutin si poradim (kvuli strizlivemu poslechu Black Witchery)
Střap - 30.10.12 23:53:04
aha ono to tu je, ale jsem pro víc rozmáznout intimno tajemného 666 jestli nemá pod pultem třeba výprodejovej Horrid Cross nebo nebo nějakej fajnej punkovej black...
Střap - 30.10.12 23:37:59
Sude vůbec si se původně neptal proč má 666 Diocletian v distru. Mě by zajímalo tohle téma.
666 - 30.10.12 23:33:18
vratme se k tematu: sude, mas holku? uz ste to delali?
Sud - 30.10.12 23:02:54
Sude poněkud zbaběle měníš příspěvky...ale tak bavím se skvěle.
ja nic nezmenil
666 - 30.10.12 22:09:32
tos nemusel, Strape, sud si na me pri lesteni konzole a poslechu tech nejbestialnejsich naklepu myslel a ted prisel o dve iluze najednou – nejsem true a neudelam mu to...
Střap - 30.10.12 22:02:31
666: Ty vole polovičku, co byla s náma x-krát ve Vimperku na večeři by si taky zapírat nemusel.
666 - 30.10.12 21:59:48
hmm, die hard integrita koukam, fakt si radsi najdi zenskou
to vis chytremu napovez, hloupeho kopni... cekal jsem ze mi tu budes brecet, jako pod videem s Aryaou, ze uz neni dost true :D ...bez si pustit Conana a az zjistis rozdil mezi Nocturnal Graves a Toxic Holocaust, tak se vrat, mozna do ty doby budu mit zenskou, ale strach, ze bych mohl zplodit neco jen z 1% pitomyho jako si ty mi veli to radsi cakat do kopriv az do smrti :)
Střap - 30.10.12 21:54:16
Sude poněkud zbaběle měníš příspěvky...ale tak bavím se skvěle.
Střap - 30.10.12 21:40:53
lolek. Tady bude veselo nerdopunk vs zkušenej death metalovej kozel. Očekávám rohaté povstání:-))) Sandy si přišel podat hosting marastu.
Sud - 30.10.12 21:35:12
hmm, die hard integrita koukam, fakt si radsi najdi zenskou
666 - 30.10.12 21:26:14
hadej...
ze si takovy sracky beres do distra?
hadej, Sude, muzes kolikrat chces, prej si nadejnej a chytrej, tak se mozna trefis... i kdyz po tak inteligentne polozeny otazce, jsem trochu skeptickej... kazdopadne uz mam jen dva kusy a restock nebude ;) Jsem neskutecne potesen, ze se to neprodava, i kdyz bych se nebranil myslence z prodeje desek Diocletian zafinancovat vydani neceho, co treba zni jako death metal, treba i trochu nanacklej :D
Sud - 30.10.12 20:48:03
ze si takovy sracky beres do distra?
666 - 30.10.12 18:38:50
Na decko co banci hlavou do zdi u poslechu poslednich Revenge jsem cekal... Hluchota.
Dalihrob - 30.10.12 17:18:06
"...diocletian jako jedni z mala maj teda aspon becko az ceckovy riffy angelcorpse..." http://dagobah.net/flash/dontlaugh.swf
666 - 30.10.12 08:45:00
protože si to měl naposlouchaný ;-)
co chces na takovej sracce naposlouchavat? diocletian jako jedni z mala maj teda aspon becko az ceckovy riffy angelcorpse (coz je hnuj i tak) mixly tim, co blasphemy ukradli z nejhorsiho grind/crustu, takze vsechno tahle punk/crust/hc "konspirace" dementu odnekud z kanalu, pod mostu ci squatu, ktery se rozhodli, ze z metalu udelaj nedokonavou, byt elitacky se tvarici, bububu saskarnu je naprosto k smichu a z 99% opovrzenihodna dement, co to posloucha ti pak napise, ze bys ho moh chapat, kdyz ma desetiletej skluz, ale melo by to bejt naopak... "if you are false, don't entry" tomu se nezbyva nez zasmat
Střap - 30.10.12 07:24:22
to je v pohodě my death metalisti jsme tenhle rok viděli Suffocation s Culrossem a Frankem, Immolation, Ulcerate, Swarth Crown, Krisiun, In Torment a další...crust ze Zélandu tohle neohrozí, ale někdo je holt metalista. Mimoto koncert roku vedou o koňskou délku a dva parníky navrch Voivod. Jo vcelku v cajku rok na koncíky.
brutusáček - 29.10.12 23:05:59
koukal jsem znova na to video z Prahy, nebejt Gorguts, tak u me do ted neprekonanej koncert. jeslti je tohle bezzuby chrceni..
protože si to měl naposlouchaný ;-)
Sud - 29.10.12 20:25:46
koukal jsem znova na to video z Prahy, nebejt Gorguts, tak u me do ted neprekonanej koncert. jeslti je tohle bezzuby chrceni.. https://www.youtube.com/watch?&v=dcINz6bwv_M
Střap - 28.10.12 11:43:20
cca osmá hodina.
Pan Bö - 28.10.12 10:43:12
Tak s The Killing a Uprise, který hrajou poslední gig se mi nějak nedařilo sehnat kapelu tak předvedeme s Nadromem naše kreace poprvé live. Krátký vystoupení jako rozcvička.
těšitel zvědavovytý
brutusáček - 28.10.12 01:04:57
Tak s The Killing a Uprise, který hrajou poslední gig se mi nějak nedařilo sehnat kapelu tak předvedeme s Nadromem naše kreace poprvé live. Krátký vystoupení jako rozcvička.
v kolik..budu tam
Střap - 27.10.12 11:23:42
Tak s The Killing a Uprise, který hrajou poslední gig se mi nějak nedařilo sehnat kapelu tak předvedeme s Nadromem naše kreace poprvé live. Krátký vystoupení jako rozcvička.
brutusáček - 25.08.12 11:43:39
Možná to stihnu....
Střap - 24.08.12 16:30:06
Tentokrát tu budeme mít opět rozmanitou mezinárodní sestavu Prion (ARG), Ingurgitate (USA) + support / Exitus Chmelnice ‎4. září v 20:00 v EXIT-US Chmelnice.
nadrom - 28.06.12 09:36:35
hej serte na ty války kdo toho ví víc...kuwa :)....hlavně že ten metálek a pivíčko je...a přijdu na další akci :) jen se nestrefte do rosetty, oef, fluffu, brutalu a chmelů :)
Jo souhlas Brute, nema to cenu. V podstate sme vsichni na jedny lodi a dohadujeme se tu o hrusky s jabkama. Spis sme se tu mozna trochu chytli za slovicka a urcity interpretace. Ale vem to cert. Si dame pivo na Obscenu a nasrat na to:) Veci jako Awaiting the Absu chvalim, je dobry ze takovyhle veci vznikaj. Kluky za to chvalim...nema cenu to rozvrtavat nejakejma zabomysima valkama...Podpora sceny a hlavne tech mensich undergroundovejsich kapelek co to potrebujou je ok...na ty vetsi tu mame Obscure:) Jinak na dalsi akci du urcite taky:)
brutusáček - 24.06.12 13:12:00
hej serte na ty války kdo toho ví víc...kuwa :)....hlavně že ten metálek a pivíčko je...a přijdu na další akci :) jen se nestrefte do rosetty, oef, fluffu, brutalu a chmelů :)
Střap - 24.06.12 11:04:23
Já dodám jedinou věc, že Awaiting The Absu vzniklo s tím cílem, že bude podporovat Androš extrémního metalu chystáme druhou akci budou to In Torment z Brazílie a tentokrát budeme hrát death metal. Takže takhle debatu považuji za uzavřenou a za pár dní se dozvíte víc. Akce bude mít lidovější vstupný a bude to zase trošku něco jinýho a pokud se budete chtít přijít podívat budu jedině rád, aby si nikdo nemyslel, že na základě nějáký internetový roztržky, Víte jak taky jsem měl tu čest před dvanácti rokama jet turné a vím jak je super pokud Vám někdo pomůže. Takže pokud budete mít čas přijďte na pivko a metal bude fajn. Jako bylo na Diocletian, i když to teď tak nevypadá.
lemmy - 24.06.12 06:40:31
Tahle debata na mě mile zavála duchem roku 2004, díky za to. a samozřejmě informační emo :-D no už se těším jak vás kucí oba potkám na buřtálu...
Střap - 24.06.12 02:49:46
Sud: Nehodlám to číst. Výsledek je ten, že říkáš svým zákazníkům, že jsou kreténi. Popřemýšlej nad touhle věcí možná je to základ debaty, kterou by jinak každej bral. Výsledek je jedinej nebudeme počítat goly do sítě Diocletian vs Suffo. Proč? Nehrajeme basket. Neměl si se toho chytat. A poslední a jediná věc, která ti nedotekla ty kluci nikdy neřekli, že příště na akci nedovalej jen jim to nepříšlo tak dobrý...to je to celý, co napsali. Jejich názor je stejně relevantní jako tvůj nebo můj. Dělání informačního ema ti nepomůže. Ty kluci nám fanděj a ne naopak. Už to chápeš? Neříkají nám, že jsme čůráci...ok? Vole prober se...a příště mě prosím tě nepoučuj, co je death metal...není úplně na místě to fakt není. No offense...já jen bereš to vážně? http://www.youtube.com/watch?v=BKXEmLZvpxo
Sud - 23.06.12 20:45:25
tyvole strape, o co ti jde? mel si to napsany v tiskovce, jestli s tim mas problem, mohl si s tim jit za brendanem, proc tvrdi v rozhovorech, ze hral death metal pred rokem devadesat, kdyz vlastne dela jen blasphemy revival a kdyby hral death metal uz v ty dobe, tak ze by to prece dneska muselo vypadat jinak. no wtf nevidim duvod zpochybnovat jeho tvrzeni, tvrzeni terence o dobe zacatku suffo bys taky nezpochybnoval, ostatne ani k jednomu nemas duvod. a jak jsem s lidma z diocletian pokecal, tak to na me nepusobilo zrovna dojmem, ze si maji potrebu na neco hrat. tomu chlapovi bude ctyricet, nez zalozil diocletian, jedenact let nesah na kytaru. mezitim nejakej ten zivot na ulici a osobne tipuju i kriminal. moje predstava o detech, co objevily nejakej trend, co zrovna frci u antirendaru (coz jinak trefne vanena poznamenal) je trochu jina. jinak nejaky ty riffy z dema jsou z roku '93, to jsem rekl blbe, ale zbytek plati beze zbytku. rozhovory mas linkovany v tiskovce a uricte mas i nejakej tistenej doma. a chapu, ze mas o death metalu uplne jinou predstavu, ale trochu me zarazi ta logika, ze by clovek, kterej vyrostl na extremnim metalu z osmdesatek, nemel delat (death) metal tak, jak zni diocletian..? podle me prave naopak.. jestli si nekdo mysli, ze je to blapshemy revival nebo ze by to melo znit a vypadat jako bestial warlust rip-off, protoze se to sem tam skatulkuje jako war metal, tak je podle me mimo. jeslti nekdo tvrdi, ze to je nahovno nabubnovany, nebo ze ten ten koncert byl spatnej, tak je podle me mimo. jeslti si nekdo mysli, ze travim necim desitky hodiny a doplacim na to dost penez kvuli ostatnim, tak je urcite mimo.) mel si na tom stejnej podil, tak mi rekni, ze si to delal "pro lidi". asi bych ti neveril hele.) ale to neni nic proti nadromovi, brutovi nebo nikomu, nechtel jsem tim rict, ze ti, kterejm se to nelibilo, nemaji rozhled nebo cokoliv takovyho. jsem rad ze prisli podporit kamose a ze se jim libili escarnium, ale vic pro ne udelat nemuzu. to s tema nevdecnikama apod. jsem nevztahoval na nikoho konkretniho, to bylo spis o tom, ze na kazdym koncerte se vyskytuji v mire vyssi nez zdrave. chapu, ze ted vypadam jako butthurt nerd.) ze jsou pro me nazory lidi, kteri tak plne nevedeli na co jdou, irelevantni, jsem si mohl klidne odpustit, ale omlouvat se za to nebudu, proste to tak je. nicmene zdroje jsou vsem otevreny a voditek jsem utrousil tez vic nez dost, takze ted je na kazdym, jak si to prebere. ale rad bych to videl jako trochu studenejsi debatu az se potkame, pocitam na gorguts jedeme vsichni?
Střap - 23.06.12 10:44:23
Sud: Můžeš mi sakra říct jak víš, že dělali death metal, když teda Suffocation neměli materiál? Čili nic takovýho nevíš. Neslyšíš? To mi tě je skoro líto. Jinak samosebou si poslouchej, co chceš. Pro tvojí informaci Nadrom na ten koncík přišel s dalšíma třema lidma, který přišli podpořit kámoše. Já jen, že píšeš jak nebudeš poslouchat nevděčníky. Brutusáček a Nadrom přišli na koncert, aby podpořili kámoše, kdyby si tu nepsal, že jsou jejich názory irelevantní a nemají tak tady ta kauza není, kdyby se ti na to vysrali tak možná zjistíš, že Warcult je takovej kultíček hospodský bitky...takže klídek vole. Nadroma znám víc než dobře věř, že do týhle diskuze se srát nechtěl, ale když už mu píšeš, že za jeho prachy je jeho názor irelevantní...víš jak. Mimoto hudební rozsah menší než ty taky mít nebude.
Sud - 22.06.12 05:07:42
strap: takhle o tom mluvi on v rozhovorech, jak to vypadalo je hlavne celkem jedno, pointa je, ze to nejsou deti, co prisly a zacaly si hrat na war metal nebo cokoliv.. crustovy vlivy v tom vyjima tech coveru teda neslysim. kotek: jo, ale prave tvrdim, ze Diocletian byl presne takovej, jakej bejt mel, tohle mi spis prijde jako nenaplneny ocekavani. s lidma, co prisli vylozene na Diocletian jako jejich fanousci, jsme si zanotovali, ze to bylo perfektni. ja to beru tak, ze od toho vetsina lidi, kteri tak uplne nevedeli o co jde a cekali "war metal", nedostali to, co chteli. jak jsem psal, jsem presvedcenej, ze mam objektivni duvody si to myslet. nadrom: ze si nepochopil myslenku ty kapely neznamena, ze by se ti to melo libit.) je tvoje volba na jakej koncert prijdes a jestli se ti to bude libit to prece neovlivnim. a jestli si myslis, ze delam koncerty pro to, abych poslouchal neci blby kecy, zavdecil se nejakejm nevdecnikum nebo musel nekomu vysvetlovat, proc musi zaplatit vstupny, tak to si myslis spatne.) s tim picture vinylem je to dobrej napad, ale PLP edice prvni desky vyjde az zhruba za mesic.) no kazdej se tu na to divame jinak a vsichni vime jak to o tech nazorech rikal harry callahan, tak bych to uz asi nechal max. nekam k pivu..
bros - 21.06.12 13:31:18
Jestli jsi nezaujatej pozorovatel, tak to číst nemusíš :-)
Dalihrob - 21.06.12 12:12:12
Ty vole, tu se řeší dobré splašky :-D :-D ani nevím, zda mám sílu to přečíst komplet všechno.
abro666 - 19.06.12 14:52:15
do pici Sude, kde ty beres v sobe drzost rozhodovat a vnucovat nekomu, co je relevantni a co ne. ze si este nezdech, hmyze! parkrat si zagogogluj, to ti doda sebevedomi. este k tomu pridej naky rozumy a popisky pro widlaky z tvyho okoli. FU
nadrom - 19.06.12 14:28:08
No co se tyce koncertu, Escarnium byli super, melo to energii, nasazeni. Nic objevnyho to nebylo, ale good. Z alba rikal nekdo ze nic moc...Diocletian me teda ale nebavili vubec. Ani z alba, zive uz vubec ne. Hroznej zvuk, sypacky byla jednolita kakofonie a nasazani a nejakej drive sem z nich taky necejtil. A reci typu "nikdo tu nepochopil myslenku Diocletian" sou mi totalne u prdele. Koncert delas pro lidi, a pro lidi co Diocletian treba ani neznaj, nebo ho nemaj najetej a ne jen pro diehard fandy. A vsechny co sem potkal videli Diocletian uplne stejne, at uz to byl hardcorista nebo rohatej deathmetalista. A vubec nevidim duvod proc by se nemohli srovnavat Diocletian a Integrity z pohledu zivyho vystoupeni. To by melo mit proste energii nehlede na styl. Muzou mit stokrat sofistikovane rozvedeny spiritualni teze, ale jejich vystoupeni bylo co se tyce me proste jalovy. A rikam to jako navstevnik koncertu co si poradal. A pokud mi na to reknes, ze jsem "nepochopil myslenku Diocletian", tak je to trosku slaby...To se na to delani koncertu s timhle pristupem radsi vyser a udelej si soukromej koncert pro teba a 3 cleny fanklubu - a pokud ti neukazou aspon prvni desku na picture vinylu, tak je na koncert ani nepoustej..:)
Střap - 19.06.12 12:02:01
Jen, když už tu pár lidí účstnilo tak bych dodal, že si třeba všimněte týhle slovenský kapely http://bandzone.cz/theinfinitewithin docela pěknej výlev od mladasu.
Střap - 19.06.12 11:49:55
Sude víš, co je vtipný, že to stejně až tak smysl nedává. Teda ty mi píšeš, že dělal death metal v době, kdy Suffo neměli nic. Ne, že bych požadoval nějakej důkazní materiál, ale fakt je ten, že materiál, o kterým píšeš je z roku 2005 a 2007. Hele, kdoví jak ty skladby vypadaly někdy v osmdesátých letech. Nic proti ničemu. Já jen, že death metal být vůbec nemusel. Jinak koncík v klidu jen si prostě myslím, že někdo, kdo jak píšeš dělal death metal v osmdesátkách je dospěje k tomuhle..hehe...prosím tě. Jinak podle mě ten war metal,o kterým píšeš zní spíš jako práve hodně sprasenej Anti Cimex nebo Doom a kousek nazlénýho blacku. Death metal bych tomu neříkal. Můj názor...Jak si postřehl možná jsem opravdu malej punkáč hehe
brutusáček - 19.06.12 11:17:35
OK, pokud Dio měli být přesně tak jak byli..tak je to v pořádku :).....osobně jsem měl mnohem větší očekávání a nevzalo mě to :), ale to možná bylo tim že jsem kapelu znal(m) okrajově...
kotek - 19.06.12 09:38:50
tak jestli to chapu spravne, tak se tady nesrovnavaj ruzny styly a jak se komu libej, ale spis jak ktery kapely dokazou prodat svoji hudbu nazivo, coz mi prijde vcelku relevantni...
Sud - 19.06.12 02:00:47
pro mě to je jako srovnávat dvě kultury a říct, že jedna je lepší
lemmy - 18.06.12 22:51:22
Nepsal jsem, že jsi dement, protože si to nemyslím. A nejde o přirovnání, ale o srovnání - a nevim, proč by se ne(s)mělo v rámci tvrdší muziky takhle porovnávat...
Sud - 18.06.12 18:12:47
dětskej vzdor, war metal, bezzubý chrčení hehe. koukám myšlenku Diocletian tu nikdo nepochopil a vaněna k tomu zcela zjevně viděl jiný videa než já. věřim, že Integrity před plnou sedmou byli masakr a že by se mi ten koncert mohl klidně líbit, ale to přirovnání samozřejmě nesmyslný je. Diocletian byl přesně takovej, jakej měl bejt, ty koncerty naprosto přesně odpovídaj podstatě tý kapely, stejně tak covery Doom a Anti-Cimex i bez dětskýho vzdoru. Diocletian nálepku war metal nepoužívaj schválně, stejně tak schválně jejich konderty nevypadaj jako koncerty Black Witchery. obojí má svoje opodstatněný důvody, tohle jsem si s Loganem celkem dukladně probral. vaněno, tvůj názor si vždycky přečtu rád, ale pro tenhle moment je pro mě zcela irelevantní a vím dobře proč. a není to proto, že říkáš, že jsem dement.) stejně tak je mi jasný, že pro takovýho Zmetka, kterýho považuju za nejlepšího DM skaldatele u nás, mohl bejt Diocletian nahovno nebo byl minimálně slabší než Escarnium, a i to je pro tenhle případ irelevantní. něco jako Abrovo názor na hip hop. Střape, část materiálu Diocletian z dema a tuším z prvního EP pochází z doby před rokem '90. vyšlo to teď v rámci kompilačky starýho materiálu na Osmose, takže to někde určitě stáhneš, nebo kdyštak ti to pak pučím, až mi to dorazí. stejně tak na Osmose je teď venku novej Witchrist. Demo Enthropy zatim nemůžu sehnat. jinak to, jestli je někdo moc nebo málo true bych neměřil tím, jakou má představu o konci a jestli se mu líbí, nebo nelíbí nějaká kapela, natož nějakej cover.
Střap - 17.06.12 12:37:10
Sud: Nevím jakej hrál Brendan death metal v době před rokem 1988. Možná tak mimo nebudu. Mimoto zcela upřímně jako Diocletian v pohodě, ale pro mě to dost zavání dětinským vzdorem. War metal pro mě za mě...ovšem z velký části je pro trošku bezzubá záležitost. Mysli si klidně, že jsem málo true, protože si myslím, že pokud chci pořádně ničit jsou pro mě covery Anti Cimex přiznání, že je to víc punk než něco, co bych označil death metalem. Nic proti Brendanovi. Ten konec a ticho si představuji jinak.
lemmy - 17.06.12 02:28:22
Sud: to porovnání vůbec není debilní ani nesmyslný, narozdíl od mnoha mnohamluvných odstavců, který jsi na různých fórech napsal ty. je naopak výstižné a přesné. nežeru ani intergrity ani dio, ale z videí je jasný, co bude naživo masakr a co bezzubý chrčení, který je zrovna v módě u antitrendistů. jen to z něj ale dobrou show nedělá. Střap: :-D trefa, bimho :-)
brutusáček - 16.06.12 19:30:38
lopatový hipíci
jako chápu trk, v pohodě ;-) ale zkus to říct hellionovi do očí :)))))
Lunaris - 16.06.12 18:17:13
Stěžejní věta toho, co jsem psal, byla "sám jsem nechápal, proč jsem řešil něco tak pitomého". Větší sebekritkku už asi nedám a s odstupem času nechápu, co jsem tam vymýšlel. Asi špatná konstelace hvězd. Mrzí to o to víc, když jsem pak zjistil, kdo to organizoval. Je ale škoda, že si jedna místní kreaturka, která je většinu času k smíchu, nemohla odpustit silácké řeči. Každý udělá někdy blbost.
Sud - 16.06.12 14:21:47
Pěkně napsáno, ale s těma Diocletian jseš totálně mimo minimálně v tom, že jsou to děcka, co si hrajou na war metal. Diocletian je především Brendan, kterej hrál death metal v době, kdy Suffocation ještě neměli desku a veškerej materiál s ním napsal Phil Kusabs, kterýmu je taky 40. Blasphemy revival chápu, ale ze všech kapel v tomhle ranku jsou Dioceltian určitě nejosobitější. A źe se Brutovi, kterýho death metal tohohle ranku nezajímá, líbili víc lopatový hipíci, který žere dlouhý roky a na který pařila narvaná sedmička, to celkem chápu, ale vůbec nic to neznamená a to porovnání je debilní a nesmyslný.)
Střap - 16.06.12 09:11:28
to vedoucí skupiny apokalyptických jezdců: I když tu mentoruješ svýho přisluhovače Mora, tak musím říct, že přeci jen trošku hlavu a patu tvůj názor má. Nicméně. Jak to tak říct. Diocletian jsou tak trošku Blasphemy revival. Integrity jsou základ napeklenýho HC nebo ve svý podstatě metalcoru...až mi je Helliona líto o něm psát v souvisltosti s metalcorem...ale hudebně to vlastně docela odpovídá. Až ti budu chtít ukázat jak vypadá peklo možná se budeš muset jít na Immolation nebo Suffocation. Pak zjistíš jak je HC uhospáná hipísácká sranda. No nicméně jednou zjistíš, co je skutečně death metal. Možná i víc než si ochoten si s tím pozitivním přístupem připustit. Mimoto slámy od Integrity se od slammů Suffocation lišej docela dost. Ale tak proč ti to píšu. Diocletian jsou děcka, co si hrajou na war metal a Integrity jsou top HC dědci. Je mi to jedno jen pro doplnění...sice možná vím kam míříš, ale musím ti říct, že při správným a skutečný apokalypse piješ pivo a koukáš na nejdojemnější představení pod sluncem. Jen dement u toho hopsá mlátí loktama kolem. Není přeci krásný si užít to poslední, co na světě uvidíš? Někdo si to přestaví jako demošku antifa a jejich childish riot. Někdo si představí něco krásnějšího a většího....a to je ticho a konec. Absolutní.
lemmy - 16.06.12 01:38:38
To si řekl krásně brute. Krásně!
Sud - 15.06.12 16:58:15
podle mě byl Diocletian přesně takovej, jakej měl bejt, i když zvuk netlačil..ale zase já to mám hodně najetý, tak jsem se v tý kouli v podstatě neztrácel. ale zrovna feel to podle mě mělo kurevskej, i když většina lidí pak řekla, že Escarnium se jim líbili víc
brutusáček - 15.06.12 06:42:15
to už neni..jen dávam odkaz :)) spojitost a né srovnání v vidim v tom, že diocletian, který si hrál na to že je to nějaká wálka, tak naživo to bylo v té kouli totálně bezzubé pro mě :)..za to integrity bylo peklo :)..šlo mi o ten feel naživo než srovnání z desek :), kdy jsem čekal podle ukázek že Dio to smetou a nic..ale asi za to mohl spíš ten zvuk
Sud - 15.06.12 00:52:30
pořád nevidím spojitost
brutusáček - 14.06.12 23:14:20
Sud - 14.06.12 19:21:30
srovanvat Integrity a Diocletian je :)))
brutusáček - 12.06.12 10:17:41
jj Hellion je dobrej řeznik..."vocaltest" vládla...lidí dost, kotel od prvních tonů...parádní
Střap - 12.06.12 10:15:17
Bych nesrovnával, ale věřím,že to mohlo být super. Hellion kráká správný pekla. Ten vokál považuju za taky slušnou elitu choroby.
brutusáček - 12.06.12 10:00:32
tak po včerejších Integrity jsou diocletian jako čtení harryho pottera.....anihilace!
Sud - 29.05.12 20:47:30
L: trvam na tom, co jsem ti rek, tak jak jsem ti to rek. zadarmo jsem poustel jen lidi, co byli na guestu, lidi pred tebou meli razitko. a jestli sem nekoho prehlid, vyhmat sem si ho potom, zadnej strach. jinak pro informaci, kdyz v brne nekdo stiha z prace jen na posledni pulhodinu, slevu davam (vetsinou ji staci slibit a tem lidem je to pak trapny, kdyz vidi to hlavni), ale vysirky, co prokali pul koncertu na baru a pak chtej slevu, zenu ode dveri svinskym krokem. nicmene zajimava logika, treba ubulim 50% slevu na picture EP Portal, kdyz ho chci jen na ozdobu, lol
Střap - 29.05.12 20:05:19
ROFL 3 to nevyřeší, ani Sud.
666 - 29.05.12 19:59:18
Na druhou stranu mi, ať se vám to líbí nebo ne, opravdu přijde z pohledu zákazníka (návštěvníka koncertu) logické vstup snížit, když ten dotyčný přijde pozdě a nedostane plnou službu jako ostatní. Takhle by se dalo kasírovat za plnou sazbu, i když přijdete jen na přídavek. Je mi ale jasné, že podobné principy se na metal, divadlo apod. nedají úplně aplikovat.
Ty jsi desna ves, clovicku. Termin koncertu znas dopredu, cenu znas dopredu -- zarid si, abys prisel vcas. Pokud jsi neschopnej dojit zavcasu, v tvym pripade chlastani vedle na baru je naprosta debilita, tak pocitej s plnou palbou. Pokud bys prisel jen na pridavek poslednich par songu, mozna te i pusti zadaco, ale za blbost by se melo platit, takze v tvym pripade bych te vypraskal a pustil jeste psy. A jestli se citis vic jako zakaznik nez metla (milovnik hudby, lol), tak si vyber ve schrance letaky a obehni si slevy v Lidlu, ty vole. Tohle je metal, bud jdes a chces neco podporit nebo ne. A nebul tu, ze si zrovna z metalu znechucenej a vlastne si malem neprisel, to nikoho nezajima. Shnily maso ma odpadnout. Zustan doma a lituj se radsi. Hosi, co to je? Lidi jsou nesvepravny kokoti a misto, aby hledali chybu u sebe, tak hledaj chybu v okoli a systemu. Neni mozna!!!
sporny tema, ktery nevyresime
To neni vubec sporny tema! Pokud neznas poradatele a nejsi schopnej se event. dopredu domluvit, tak pocitej s plnou palbou a ne s charitativni akci pro para-metalisty.
pepa ETF - 29.05.12 16:38:17
Tahle megademence mě donutila reagovat .... První cenu za metalovýho zákazníka a socku roku si může Lunaris vyzvednout na příštím koncertě ETF (kde má vstup za půlku, když přijde jen na poslední kapelu). Přijď, až tě zase začne bavit metal, srdečně rád tě uvidím.
Střap - 29.05.12 14:08:03
ROFL 2 vyřeší Sud
bizzaro - 29.05.12 13:49:48
chapu, a sam to tak nekdy delam, ze pak vstupny o neco snizuju, zalezi ale na kapelach. ale treba z pohledu poradatele zas, zajima ho, zes prisel pozde, zes byl na pivu a na kapely ferove sral? nebo jde jen o zistnej pristup ke svy penezence na ukor prvnich kapel, ktery se musi taky zaplatit? neni to uz "kradez"? :) sporny tema, ktery nevyresime
Lunaris - 29.05.12 13:45:10
Tohle celé vyplynulo z faktu, že Sud pustil pár lidí, kteří vůbec neplatili, což mi přišlo ve chvíli, kdy jsem nebyl úplně střízlivej (jak Sud hezky napsal), jako určitá nespravedlnost. Sám jsem pak nechápal, proč jsem řešil něco tak pitomého. Zřejmě proto, že jsem neměl v úmyslu trávit v sále moc času a živé provedení metalu mě v současnosti tolik nebere. Všehovšudy jsem tam byl tak 10 minut a Diocletian jsem neviděl vůbec. Každopádně to byla chyba. Na druhou stranu mi, ať se vám to líbí nebo ne, opravdu přijde z pohledu zákazníka (návštěvníka koncertu) logické vstup snížit, když ten dotyčný přijde pozdě a nedostane plnou službu jako ostatní. Takhle by se dalo kasírovat za plnou sazbu, i když přijdete jen na přídavek. Je mi ale jasné, že podobné principy se na metal, divadlo apod. nedají úplně aplikovat. Pořadatel má co dělat, aby neprodělal víc, než musí, takže každé takovéhle hovado, které hledá výmluvy proč neplatit, mu musí řádně hnout žlučí. Ale už se stalo.
Střap - 28.05.12 23:44:45
ROFL
brutusáček - 28.05.12 22:19:11
protože je to logický!! panečku to se mi střetávaj světy, Banán si zasmutněl že lidi na dobrovolným vstupným nejsou schopný dát ani pade...tady někdo chce po polovině koncertu platit půlku (nebo prostě mín)..protože ta půlka těch kapel asi nemusí večeřet .....jak by se na mě tvářili v 20:30 v edenu kdybych jim řekl neviděl jsem gojiru a machine head přišel jsem ted..budu mít metallicu za 1000?? jednou na tribunu prosím z tohoto šílenýho marasmu názorů vychází vítězně pořadatel co dělal akci v dejvický klubovně v dubnu s prohlášením: "vim že je v dubnu hodně akcí, takže kdo přijde a dá něco toho pustim, ale mějte na paměti že nějak musim zaplatit kapely" skvělej přístup hned naférovku tohle říct si vysloužil o 50 ode mě víc, dmu se pýchou hah, přesto počítam že tam taky nechal kalhoty
bros - 28.05.12 21:47:47
proč by se mělo snižovat po dvou kapelách vstupný?:D v divadle se to taky dělá?
brutusáček - 28.05.12 21:38:34
přišel jsem na dvě poslední kapely a neměl jsem problem vytasit 200 kila.... jako ty lidi co to dělaj maj danej deal s kapelou tak nemůžou jen tak slevit, dokonce si dokážu představit že se najdou tací co první českou kapelu promrdají s tím že jí uvidí kdykoliv, první zahraniční je nezajímá a chtěli by cálovat na ty svoje dvě hvězdy kilo.... nikde jsem nezažil že by se vstupné zmenšovalo, jenom u nás na vesnici na zábavě po půlnoci..takhle jsme vyspělí HAH! vidláci HAH, přijedeš?
Lunaris - 28.05.12 21:02:23
Takže dva nenávidění sokové zdejších diskuzí spojili nakonec síly? Hustý. Buď jak buď, tak gratuluju k povedené akci. Doufám, že nezůstane u poslední, přestože návratnost investicí asi nebyla kdovíjaká. Rád bych připojil i svoje dojmy, ale zřejmě jsem se vlivem koncertní přesycenosti zařadil mezi ty, kteří se na koncerty chodí pouze vykecat a přiměřeně načerpat náladu bez zájmu o hudbu, a zasloužil bych tak (jak jsem se dozvěděl) "nakopat prdel". edit: Heh, teď mi to došlo. Tos byl ty Sude, ten vidlák u vstupného, který nechápal, že logicky by se mělo trochu snížit, když člověk prošvihne půlku kapel. A který by kopal do prdele lidi, kteří zůstanou na baru, přestože je koncert vlastně ani moc nezajímá a chtějí se jen podívat, kolik lidí zhruba přišlo. Chválím takový zápal, ale už se s ním nedokážu moc ztotožnit. Teda aspoň teď ne, možná to zas přijde. A s takovým ožralým vidlákem jsi chtěl dávat pivko...
Sud - 27.05.12 16:03:06
kdyz domluvis doordeal, proc ne.)
AddSatan - 27.05.12 14:20:18
Sud: máš to na mailu, už na to serem, pivo jenom jestli budou ti Okkultokrati :))
Sud - 27.05.12 14:11:26
bud u piva, nebo na to serem, uz stejne neni moc co.. a meli tam bejt nejaci hakosi, nebo co? jako ja byl u vchodu, takze kolem me prosel kazdej a nic jsem nevidel teda.. jedinej problem byl s nejakym ozralym vidlakem, co nechapal, ze musi platit plnou cenu, i kdyz prvni dve kapely prochlastal na baru.)
AddSatan - 27.05.12 14:04:03
Sud: Však už to Střap vysvětlil dost, já vám věřím (byť vám to může být jedno, jestli jo nebo ne), jen prostě některé souvislosti nedokážu pochopit, ale to probereme kdyžtak jinde.. pro mě to prostě skončilo tím, že bych tuhle akci nepodpořil, nic víc, nic míň, pár dalších lidí co znám to mělo stejně, další třeba klidně jo, přijde na to... O Revenge fakt nešlo, neboj :) Poláci jsou srdcaři no (až moc).
Sud - 27.05.12 13:01:52
jo a polaci rvou 'napierdalać'.) jeden z nich byl v pohode, byl i druhej den v brne a priletel na to z bydgoszcze, tomu rikam die-hard.. i na funebrarum tenkrat pijel typek z polska 13 hodin vlakem.. demimortuus: chapu, ale zkus to jeste nekdy.. jinak Logana ybch taky zrovna nasral nechtel, ale byl hodne v pohode.) adolf: no jasne, ze bylo, jinak bysme ten koncert nedelali, jak jsem rikal.. resili jsme to se strapem dost intenzivne a podle toho, jak jsem s tema typama pokecal, tak jsme to vyresili velice spravne. hele a s tim war metalem, to mas proste takovou zauzivanou skatulku v jistejch kruzich, nijak vazne bych to nebral, brendan sam rikal v nekolika rozhovorech, ze mu to nevadi, ale pro ne samotny je diocletian proste death metal.. a s tou zajimavou navstevou, ja o nicem nevim, ale chapu, ze lidi v trickach revenge jsou automaticky prodezreli.)
AddSatan - 27.05.12 12:22:03
Intergalaktická válka bude příští pondělí v Black Psu hlavně... byť ve "slow motion". Takže příště už ty Portal nebo Mitochondrion jo? :)
brutusáček - 27.05.12 12:10:49
hudba přišel jsem na poslední dvě takže brazilci výborní Dio mě moc nevzalo.... pořádná válka bude na Integrity!!!! střap: tak udělejte zelí se žlabábou :) at to má grády
Demimortuus - 27.05.12 07:20:38
Sud: Díky za upozornění záměny, to by Logan neměl radost...zrovna jeho bych opravdu nasrat nechtěl:)) Zbytek u mne tak nějak platí...švédskofinskoholandští:) Etf mě lehce zklamali - ta druhá kytara tam chyběla fakt moc, NM bavili (až na tu atmosféru pravda) a tahouni v pořádku...
Střap - 26.05.12 23:03:53
Addsatan: Naprosto v klidu nehodlám se v tom pitvat páč docela věř tomu, že jsem se pitval víc než dost. Nakonec jsem na akci kejvnul a nemusím ti vysvětlovat proč to kejvnutí jaksi trvalo....takže, asi tak.
AddSatan - 26.05.12 22:58:04
Střap: Tak fajn, když jsi to teda viděl všechno :) Já jen reagoval na Sudovo "důkazy", takže klid. A náznaky v reálu? O to nešlo, snad se chápeme, jestli ne, tak radši dořešit jinde, internet je občas moc "war metal".
Střap - 26.05.12 22:43:25
Addsatan: Pro tvoje info já jsem tuhle věc hodně řešil, protože mě tyhle věci jaksi serou projel jsem to hodně do hloubky, Jedinou věc, co ti řeknu, že jsem v reálu neviděl jedinej náznak nacismu v ničem a Conny jako tourmanažerka? Holka z Drážďan od rockabilly scény? To jen tak na okraj. A hlavně mi neposílej na nic linky. Neboj viděl jsem to všechno. Příště bych chtěl víc death metalu, ale zase nechci lízt Žlábovi do zelí..
AddSatan - 26.05.12 22:30:54
Tak pro tebe to bylo už dost prokázané od začátku ne? :) Jinak pro mě to prokazuje akorát to, že jim je šuma fuk, že tuhle vydají boční projekt u nácků/s náckama kompilaci a tuhle si střihnou cover od punkáčů :))) Mi to přijde dost naivní to tvoje tvrzení opět. A už si nech ty pojmy jako "demence" od cesty buď té lásky (když jsme u toho war metalu což je už samo o sobě dost velká demence :) ). Bych znova nic nerozjížděl, ale začals znova - sám... prý i zajímavé návštevnictvo dorazilo... EtF jsou jak pro milovníky Švédska tak i Finska a Holandska řekl bych :)
Sud - 26.05.12 21:40:59
Escape the Flesh urcite nejsou hlavne pro milovniky svedska, maji sice svedskej zvuk, ale tim svedsko konci, stylove jsou uplne jinde, viz. recenze. normalne hrajou se dvema kytarama, ale druhej kytarista byl nemocnej, takze takhle, chybelo to tam hodne, mas recht, do toho zkurvenyho solo a tak, no oba dalsi kocnerty EtF, co jsem videl, byly lepsi, skoda.. z Nuclear Magick jsem toho moc nevidel, ale podle me pekna picovina, snazili se o uplne neco jiynho, nez je na demu, byla tam spousta demenci a atmoska zadna. Victor se nechal kerovat tusim v Chorvatsku. ad Diocletian nuclear vomit/basa neni Brendan, ale Logan, Brendan pise vetsinu songu a byl to ten kytarista vlevo (fetacky zuby a kriminalnicky kery). koncert totalni vrazda, za ten promrd to rozhodne stalo. a i kdyz je Logan vybornej frontman, tak me sere, ze sem to nevidel ve stary sestave.. jinak na tom sedmipalci k turne jsou covery Doom a Anti-Cimex, procez povazuju za prokazane, ze to, co tu Adolf a jini vytahovali, byla demence, jak jsem od zacatku rikal.) uvidime, co dal.. Legions from A B S U Is the hour of the serpent!

Zkus tohle