Články

přeposlat článek tisknout
CHRIST MOSH BEAST #3 > Skeletor, Four Seats For Invalides, Imperial Foeticide, Ahumado Granujo, Poppy Seed Grinder, Despise, Hatesick, Blasphemer, Voluptous Harmony

CHRIST MOSH BEAST #3 > Skeletor, Four Seats For Invalides, Imperial Foeticide, Ahumado Granujo, Poppy Seed Grinder, Despise, Hatesick, Blasphemer, Voluptous Harmony

  • kdy: 25.12.2002
  • kde: Praha, Black Pes

Sešel se rok s rokem a stejného data na stejném místě jako (před-)předloni tu byla i tradiční vánoční pekelná party CH.M.B. Hned při vstupu do Black Psa a vlastně i nástupu do busu l. 666, který z Palmovky zajišťoval svoz peklařů, metlošů, lopaťáků, punkáčů a všech dalších, muselo být jasné, že je něco v nepořádku. Plno!!! Narváno!!! Namrdáno!!! Dopito!!! Vylito!!! Jo, kde jsou ty doby, kdy se jednalo jen o párty na svátky v Praze zůstavších fans, a proto už taky pro kapely není žádná prdel vylézt před 400lidí! Jen dodám, že původně měl report psát K8, ale jak jsme se od nymburských (zdravímež Bugse a spol.) dozvěděli, radši dal přednost Krleš (fukk!), tak se ujímám pera a klávesnice já.
První na podium se vydrápnutými byli Voluptous Harmony, neb grind jak cyp a pražský. K jejich výstupu použiju jen zaslechnuvší diseahlášku, „Kurva, ti to snad skládali včera.“
Druhou pičovinou na řadě byli taktéž Blasphemer. Zase automat, hoblování, blití a klišé. Oproti Voluptous balzám, ale přesto jsem nesledoval.
Po kratičké pauzičce jsme byli připraveni na Hatesick, žel mé (naše) uspokojení se opět nedostavilo i přes již solidní vyladěnost. Na první poslech je zřejmé, že hošani jsou talentovaní klučinové, ale prostě jim to nešlapalo, což potvrdilo i několik účastníků jejich předešlého výstupu se švajcarama, ale i tak mi v hlavě zůstalo pár zajímavých motivů hozených v určitých chvílích až do Gorgutsova (poslední trakk).
A už to přichází, cítíte to?! Natěšen promem a informacemi kolegů (shlednuvších je již živě), vkládám do Despise, jejichž podobnost se zámořskou scénou je čistě náhodná, své velké naděje. A taky že jo! Zanechte stranou všechny své předsudky, emerika rulez!!! Hned od prvního tónu jsou prvními, kdo sklidil zaslouženou ovaci a zájem publika, byli totiž snad první živou kapelou s automatem, kterou jsem zatím viděl (díky ti Radime za program)! Na stagi bylo řádně naladěno (pod ním také) a vládnul přehled, profesionalita a elán k hraní. Moshovalo se, slamovalo, mělo to ten správný eme-groove (džn, džn, džn) a taky se pěkně “nadávalo“. Tím os(t)udným byl Tomáš Prášek, asi již nehrající (?) druhý basák, který plnil, jak by řekl Abrrro, “fotrovský povinnosti“. Takto má vypadat Our Domain, Shindy!!!
Řádně předehřáté podium měli převzít 1*?re5cience (Incredible PreScience), tedy navovici na scéně.. techno death.. a hodně, ale protože boží mlýny melou (u nich.. ehm.. nás asi hodně pomalu), debutní výstup se nekonal. I když? Všiml si někdo muziky, která poté zněla z repro? Tedy.. snad příště? Žhavou štafetu tedy přebíraji Poppy Seed Grinder, jejichž sypač si nástroj připravil již při zvukovce Despise. Poppíkům to šlapalo jako vždycky a dokonce se mi již líbil i zpěv. Mou stálou výhradou k PSG ale zůstávájí občas dost zvláštní aranžmány – včlenění brnkaček a takových těch tupa oldschoolovek. Nesedí mi to, ale jinak jsou kapelou, která ví, co dělá a chce (takže má výhrada je zcela bezpředmětná, že?).
Dle programu byla na řadě tombola se super – opravdu! – cenami. Od historicky prvních trik F.S.F.I., MJC a 1*?S (kde je těmto dvěma konec?), mikiny Dismember & Sepultura, tunou CDs, MCs & LPs, kultovních předmětů nedocenitelné hodnoty věnovaných zúčastněnými až po finální dárkový koš a poklop kanálu.. Neocenitelnou zábavou pro některé byla určitě i naše ovlivněná (ne podplacená!) porota: Violet, já - krásná asistentka a Leon – bodyguard.
Po mírném zklidnění a aforii některých nevítězných (hojte pane Ierich), nadešel čas všech tupacích jelit a buřtů. Je s podivem, jak je Ahumado Granujo ve fóru a kolik lidí na ně chodí, protože sál opět pořádně ožil. Vlastně se ale není čemu divit, když vememe v potaz to, co AG produkují a předvádějí. Veřejný výsek se jim povedl přinejmenším stejně jako litka na Papírně. Krkovička měl slušivý brýlet s čapicó a rozhazoval do řad závisláků dávkovaný Rum v podobě Pralinek a tentokrát byla pěkně slyšet i Beheritova “namakaná“ basa.
Po opuštění pódia, byly živé bicí nahrazeny soupravou padů a celá dosavadní metalová smršť nabírá jiné dimenze, protože na řadu přišli s technickými problémy se potýkající a o Práška okleštění (opět mu to dal Sepp několikrát sežrat) Imperial Foeticide. Jediné, co mohu říci: „Uff, děkuji!“ Ohýbám hřbet a klaním hlavu před těmito stvořeními! Hukot, tlak a tíseň – intra, mašinerie, roboťárna, “cybertones“! Tímto se omlouvám všem, kteří na mě v průběhu jejich lekcí promlouvali, ale já se vážně nemohl odpoutat! Stejně by se mi poslintanému a s bradou na pupku špatně mluvilo!! Jarda (kytarový ekvilibrista) je čistý emař a vše prožívá, jak kdyby se mazlil s milenkou! Radim (breakdancový vyzkratovaný android) je řádně promazaný střelec - ani jednou se mu píst či čep nezadřel a Sepp (vývojář hlasových dysfunkcí) již plně přebral mikrožezlo (jojo, Střape, míň chlastat a víc makat!)! Mám jen obavu, že IF jsou natolik složití a komplexní, že to většina z nás ani nestíhá, a proto se nikdy pravděpodobně nedostanou tam, kam patří! Budete mít Gorrre a Plazzzmo s jejich cd, co na práci!
Následně se nás snažili zaujmout, mé orgastické křeče totálně zmrazivší, Four Seats For Invalides, kterým jsem věnoval asi stejnou chvíli jako na křtu Ahumada. Prostě mě to neba, je to núďo - moderně se tvářící old-school grindcore s automatem? Těžko říci, nic pro mě.
Zbytek večera již patřil jen Skeletoru (1/2 vybavená parukami), kteří to rozjeli Praudou víťazí a pokračovali dál v nasazeném (za pořadí neručím) tempu: Arakain Zase spíš v noci sama, Jon Bon Jovi Blaze of Glory, Kreyson Kreyson, Kabát Žízeň, něčím od Visáčů a další Kabát atd. atd. a většinu těch freaks, kteří zůstali (velká část totiž odjela posledním vlakem), rozehřáli.
Tímto letošní dílek plně pod dominancí Kolína, tedy Despise a Imperial Foeticide, ve skládance “Krajst Moš“ skončil a Rákoska (kytara Alienation Mental/Skeletor) žhaví dopravní prostředek linky 666, aby nás na dvakráte z Black Psa rozvezl dle stanic Lízátko (Error), Lazarská a Špinavé hadry. Nemohu opomenout skvělý zvuk celého beas(t)nění, o který se tradičně staral Ondra jakožto majitel klubu (má tam udělané studio, tak se informujte!!!).
Vám všem – i nezúčastněným – přeji/eme příjemné vkročení do nového roku, tunu dobrý muziky, nechte naladěn Marast a příští rok... víte, kde se sejdem?! No jasně!!!

Jiné názory


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

Ještě jsem neviděl IF, aby přenesli svou studiovou kvalitu na prkna. Ale to je problém více kapel.

Bizzi jeste k tem imperialum dole to fuck znelo priserne a to neni jen muj nazor.

abRRRo zas JZDak jak vysitej!!! :o)))

k8 je opet debilni

ne, nenasrali. jen jsem uzil "vtipneho" primeru, ktery sem zaslechl prubehem vaseho setu

Tak to mě mrzí,... že se to dostalo dál. Pak chápu, proč mám při čtení tvé seriozní recenze pocit, že jsme tě svým vystoupením strašně nasrali a chceš nám to vrátit... Ok, zasloužíme si za své výkony strhat, ale mohlo to být méně urážlivou formou. To je z mé strany vše. Zdar!

Christ mosh je sice prdel, ale uz se to dostalo dal!!! nehodnotim kapely podle toho, kolik jich je a jak dlouho hrajou. jediny meritko je, kvalita!!! a ta mi u vas proste chybel. jeste neco? nejde o zadnou aroganci a prdel,ale seriozni nazor

Náhodou drtim tři struny za Voluptuous, tak bych si dovolil malou poznámečku k vašemu výsměchu. Se mi zdá, jako bysme nehráli v Klánovicích, ale v rudolfinu - co jste čekali od prvního koncertu dvoučlenné kapely? Myslim, že každýmu, kdo nás poslouchal dýl jak 5 vteřin bylo jasný, že se nebereme zas tak vážně a leckoho to i upřímě pobavilo. Kromě toho si myslim, že christ mosh by měl snést i poněkud diletantské kapely... Nikomu neberu názor, že Voluptuous je sračka, ale sere mě ten váš arogantní tón, kterým si z nás děláte prdel. My jsme to mysleli dobře, tak z nás nedělejte blbce, to není zrovna UG přístup. Děkuji za (ne)pochopení. Zdar! Jirka

aktuálně

diskuze