Články

přeposlat článek tisknout
CANNIBAL CORPSE, SINISTER, NECROPHAGIST, GODLESS TRUTH

CANNIBAL CORPSE, SINISTER, NECROPHAGIST, GODLESS TRUTH

  • kdy: 21.4.2003
  • kde: Zlín, Golem

Tak vážení, a máme je tu zpět! Zhruba po půl roce se k nám vrací buffalští řezníci a my samozřejmě nemůžeme nebýt u toho, když ta minulá návštěva se zrovinka ne nejšťastněji povedla. Na podzim se totiž do pražského Futura namrdalo kolem 800lidí a my, tedy já, jsem(e) se pohledem k pódiu dostal(i) cca na pouhopouhých 1,5min! A aby toho nebylo málo, dalšími starými známými jsou samozřejmě “němci“ Necrophagist, kteří si odjeli evropské tour po boku Natron + Intervalle Bizzare /viz. tour°report Intervalle Bizzare/, a tak kluci dostávají další dvě šance si to u nás zkusit před větším publikem. Tou druhou je (již byla) samozřejmě druhá akce, která se odehrála minulého týdne v onom, pro nás nešťastném, Futuru s Marduk, Immolation, Malevolent Creation a Martyrium Christi. Překvapení ale neberou konce a oficiálně neavizovaným doprovodem mají být i norští ďábli Myrkskog, kteří k mému velkému zklamaní akci, včetně dne předchozího v Ljubljani, vynechávají, protože jedou za vlastní a dali si asi pauzu.
Ráno ve společnosti Leona (úchylného Kamila ;o)) u Violetky, který s Vanessou jedou taktéž s námi, vyzvedáváme Necrophagist, všichni se dojatě objímáme a letíme na Opatov pro Střapa, kde se děje to samé ;) Po příjezdu do Zlína prohlížíme klub a serem hovna jak pytle cementu, bomba!!! To je zázemíčko! Pokoje, šatny, kuchyňka… ufff! Dáváme si menší obídek, vyhlížíme CC a Sinister, kteří mají dorazit co chvíli a pomalu (se) připravujeme (na) akci. Už ale nechám keců a vrhnu se na to.
První na plac naskakují tuzemští amíci Godless Truth s novým bicmanem Liborem, který na mě samozřejmě nemá ;)))) (čekám reakci, vy pyče!!! ;)) a novým členem v řadách GT je taktéž basák Mik ze Scenery (baví tě to, chlape? ;o)). Hodili do nás asi pětku skladeb, z nichž dvě byly řádně šťavnaté novinky, které jsou oproti minulosti mnohem rychlejší a techničtější – nakonec budu ještě litovat ;))) Ty, jak tomu u GT za poslední US-éru bývá, sází na Švanym pěkně vystavené skladby plné slammingu, technických kousků a hopsaček, které Liborovi zatím (dle mě) moc nesedí, ale jinak je to chlapec rychlý (za rok mu budeme ručky líbat) a toto vše samozřejmě kombinují s klasickými deathovými prvky, které lze vystopovat jen u nás v Evropě. Kluci na mě i přes mírné nepřesnosti působili poměrně jistě a především nadrženě na živou prezentaci. Jediné, co opravdu nechybělo, byly Shimyho pohádky ;)
Sklízíme syrečky a je tu maličká přestavba pódiovky. Bicích se však nesmíme prakticky dotknout, protože ty si na začátku postavil Aad a jak je dáno, tak je dáno. Necrophagist a jejich členové však nejsou žádní zamrdlí Holanďani, a tak si s tím pranic dělají i přes okamžitě vznešené „you have five minutes..,“ nastupují. Ok, let´s go..!
„We are Necrophagist“ a prásk! No to je ale díra do hlavy! Muffy (mr. Muhammed Suicmez) si našel dva strunné nováčky, kteří se celé matro z Onset the Putrefaction naučili za osm týdnů! Jo, je to velká párada, když člověk netráví rok učením někoho, kdo se na to pak vysere nebo nakonec nezvládne. K Nekru musím říci, že je velká škoda, že kluci nedokázali nacvičit i nějakou tu novinku (Danny, Danny!), i když to, co předvedli, bylo strhující a dostačující. Zvuk byl o něco lepčejší než u GT, ale i ti ho měli až na bicí na výši (díky pane zvukaři!), a tak neuvěřitelná technická řežba plná stop-timů, sypaček (o těch tempech si můžete všichni nechat jen zdát!) a sól nádherně vynikla, kdy i těm, kterým se do tlamy jindy vejde sotva tenisák, měli v ksichtě najednou díru na meloun – hódně padala čelist. Uvnitř setu samozřejmě zazněla i Crystal Mountain a po pětce skladeb, jak u GT, se loučíme! Toť novým negorrre logem ověnčení Necrophagist. Nezbývá než se těšit na novinky, protože jestli to, co říkal kouzelník Muffy je pravda, jdu se pověsit!
Jak jsem již uvedl, Myrkskog nebyli, a tak mé zvukovody jdou zase trápit Sinister. Lidi, vás to ještě baví? Já vím, že Rachel je pěkná baba, však jsem si ji v backstagi taky pořádně prohlédl ;), ale ona je již tou jedinou, co je na této kapele vskutku zajímavého. Muzika a ani nikdo z kapely se nikam absolutně nepohnul, stále ten stejný deathmetalový kolovrátek. Možná by již stálo za zvážení ho vyřadit z provozu, protože pořádně vrže. Jedinou záchranou před pomyslným plivnutím do xichtu bylo, že zahráli i něco ze šlehy Hate, ale to je dost málo. Tímto tedy Sinister přeji vše nejlepší k umírání a Aadovi a Rachel zas vše nej k zásnubám.
Hurá, hurá.. do prdele s pódiovkou a na řadu vpadnou řezníčci. Chvilku čekáme a..! Čelist padá snad ještě níže než u Nekra, protože jejich nástup před plným kotlem čítajícím 505kousků je impozantní jejich jménu! Začínají dlouhou instrumentálkou From Skin To Liquid z Gallery.. , kterou si vychutnávám, jak Dashu a její kamarádky (hello, girls!) ;) Poté se na prkna jak z řetězu utržený vagón vrhá, v zadu činkami předsilněný, George, kterému dobře sekundoval i pan Webster a sál řve! Nebudu to komentovat, tihle páni již mají něco nahráno a něco za sebou. Klaním hřbet a po letech chvílemi i provětrávám kštici - za tu následnou úterní bolest to však stojí! Je super, že páni od Krkovičky nezapomněli ani na jedinou desku a sfoukli tak prach i z placek, které pamatují i náš bývalý režim (vy někteří možná ani ne!), takže se opravdu každý dočkal toho svého kusu! Zaznělo vlastně úplně všechno: od Xicht drtícího kladiva (zapomeňte na čarodějnice!), po Lebku plnou červů i první klipovku Staring Through the Eyes of the Dead; Stripped, Raped and Strangled; I Will Kill You; Mutilation of the Cadaver z poslední Gore Obsessed… a mohl pokračovat dál.
Zvuk byl majestátní a všichni makali na maximum. Já stál u pana Jacka Owena, kterýž ke kytaře asi přirostl, protože ji jen tak hladil a neměl sebemenších problémů, krása. Před koncertem se šel projít městem, což vlastně udělal i po show, a tak byl s Mazurkem jediným - dejme tomu - nekomunikujícím. Celou hradbou ale ven krásně lezla zvonivá a prsty hýčkaná Webieho basa, to jsme si všichni pošmákli. Přes celou plochu jsem to měl na O´Briena docela daleko, tak jsem povětšinou zaslechl jen jeho sóla, která jsou oproti Jackovým klasikám přece jen o něčem jiném. Jóó.. holt ho v těch Nevermore přece jen něco naučili, i přestože neslyšel novou desku, čímž mě trochu zklamal! Reputaci si ale napravil, že mi o sound-checku přehrál kousek mého oblíbeného kousku z The Politics of Ecstasy, i když se snažil nepamatovat, dobytek jeden ;) O Fisherovi se zmiňovat nebudu, protože to je hnusný prase (kurwa, jak je s brýlemi tý Lucince podobnej). Jeho hrdlo nikdy nevysychá, takže při show s hlasem nemá problém. Nakonec musím říci, že se mi dokonce líbil i pan sražený Mazurkiewicz, o kterém se kanibalové v zákulisí dokonce bavili jako o “brzdě“, jenž nezná vývinu ;) - proto asi po show hned smutně volal domů, tak uvidíme, čeho bychom se v budoucnu třeba mohli dočkat. Bez Barnese to přece taky jde, ne? A jak!!! A proto, C A N N I B A L R E S P E C T ! ! !

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze