Články

přeposlat článek tisknout
Brutal Assault 2009 After Party > SUFFOCATION, ATROX, GHOST BRIGADE, MINDWORK

Brutal Assault 2009 After Party > SUFFOCATION, ATROX, GHOST BRIGADE, MINDWORK

  • kdy: 9.8.2009
  • kde: Praha, Exit Chmelnice
report_765_px1

HELLo ladies and motherfuckers!!!! Protože vás mám rád a vím, jak je metal pro vás důležitý (asi stejně tak jako dostat exkrement v toice na strop :-)) a protože report z famózního Brutálku se připravuje, mám pro vás kratičký pohled na After Party z Exitu Chmelnice.

Takže přicházíme přesně v čas, chviličku po začátku osmé večerní do Exitu a stíháme krásný úklid aparátů skupiny Mindwork. Z původní trojice, která měla začít v osm, přibyla ještě kapela Ghost Brigade takže fuck. Samotní Mindwork z toho nebyli třikrát nadšení, ale pro těch pár prvních fanoušků předvedli snad dobrej set.
Od samotného basáka kapely jsem si pak pořídil cd, fajn člověk, jeho zpocená tvář značila dobře odvedenou práci, a protože si většina lidí těchto postaviček s tlustými strunami nevšímá (horší to je pak už jen s bubeníky :-)) a baví se raději se zpěváky a kytaristy, rozveselil jsem ho pivečkem.

Ghost Brigade se na pódiu připravují a nejvytrvalejší jégrjádro MJC, které bylo schopné se dostavit do Exitu a zakončit 4 dny plné metalu, vyhlíží jégrovky, ale mršky nikde, takže šupem na bar a nakapat do strojku.
Do Exitu se pomalinku trousí zbytky brutálců a Ghost Brigade spouští. Studená sprcha v podobě prvních tónů, jestli GB na Brutalu hráli více rockověji a melodičtěji, v Exitu spouští slušný metal, místama až sludge. Dvě kytary, klávesy, valivost byla střídána melodikou jak ve zpěvu tak i hudbě, krásný kontrast, rozhodně klubík sluší víc než velké pódium.

Přípravy a hemžení kolem Atrox na pódiu jsou ve znamení další konzumace zdraví škodlivých nápojů, s koncem metalového víkendu se prostě nechceme smířit.
Atroxu jsem věnoval kraťoulinkatý čas před Brutalem a na jejich vystoupení jsem se těšil. Opět musím poznamenat, že brutálovské vystupení působilo více klasičtějším dojmem rock/metal. Vystoupení na BA trpělo menší zvukovou indispozicí, respektive nebyly slyšet samply. Zvuk v klubu byl rozhodně lepší a tyto všechny samplované vychytávky slyšet byly a potvrzovaly jen to, jak jsou Atrox variabilním uskupením. V jednu chvilku slušný metal, v druhé dobrá NIN skákanda, pak zas nějaký pomalejší zamotanější vál.
Při zpětném poslechu desky jsem se utvrdil v dojmu, že Atrox mají výbornou rytmiku. Atrox jsou fajn lidé, komunikace s fanoušky neustále probíhala. Jednoruký zpěvák a tahoun Rune Folgerø neustále hecoval fanoušky k většímu kotlení. Vtipkujícího basáka Erika jsme i pivem napojili a dle úšklebku mu chutnalo.
Příjemné vystoupení od příjemné kapely, zpoza zeleného dýmu nám to jak jinak než příjemně uteklo. Atrox zklamali jen v tom, že nevytáhli žádný merch, na BA jsem se dlouho rozhodoval až nic nepořídil, tady ani možnost nebyla.

report_765_px2

Tak ladies and motherfuckers, proč tenhle reportík vlastně píšu? Suffocation… to co včera předvedli, mohu směle řadit k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl. Je nemožné se tomu ubránit, je neuvěřitelné, jak naživo Suffocation zní, i když poslední zásek v podobě novinky Blood Oath působí kontroverzně, naživo se žádná milost nerozdává.
Výkon kapely hodnotím (a zdůrazňuji „já osobně“) za 100%. Sóla smrtící, sjezdy smrtící, vokál vražednej, vzadu artilerie nekompromisní. Exitu se dostává asi největšímu circle pit vůbec, zlověstné kolečko jen tak tak nesmete zvukaře. Párty ve velkém stylu, bez žádných securitas kolem pódia, takže vidíme jednoho letce za druhým a i zde je nutno se pozastavit nad dalším českým primátem. Nejmladší skokan v historii tvrdé muziky vůbec, 9tiletý fanoušek tvrdé hoblařiny si to dá rovnou 2x. Jestli tohle čteš, tak velkej respekt, kámo!
K jednotlivým písním se vyjadřovat nemohu, protože je ani neurčím,

report_765_px3

ale určitě pomohou stájoví kolegové. Oproti BA vystoupení, zde v klubu rozhodně lepší – totální vražda, ale nenechte se odradit od velkých podií. Suffocation svůj standard mají a na BA to bylo taktéž výborné. Klasický death metal má bezesporu své kouzlo a Suffocation mě v tom včera utvrdili. Extrém, zlo, vražda, udušení…

Suffocation
Atrox
Ghost Brigade
MIndwork
Brutal Assault
Obscure Promotion

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze