Články

přeposlat článek tisknout
BLACK TUSK, FIGHT AMP

BLACK TUSK, FIGHT AMP

  • kdy: 29. 9. 2013
  • kde: Praha, 007

Na Strahov si sice moc lidí cestu nenašlo, ale i tenhle zástup z koncertu Fight Amp a Black Tusk udělal skvělou komorní akci, kterou jistě ocenil každý fanoušek žánru.

Na Sedmičku jsem dorazil lehce po osmé. Večer byl lákadlem pro všechny fanoušky sludge, neboť se měli představit o krajany Fight Amp doplněni stále známější Black Tusk. Čekání na první kapelu jsem zkrátil pokecem s Obscure crew a ani jsem se nenadál a začaly první tóny.

A že ty tóny řezaly pěkně od podlahy. FIGHT AMP se opravdu nezdají… Přiznám se, že ani jednu z kapel jsem neměl příliš naposlouchánu, takže jsem moc nevěděl, co čekat, ale první, co mě okamžitě zaujalo, byl bubeník. Pravda, nebyl to nejtechničtější borec pod sluncem, ale ta energie! Každá rána byla jak dopad dělové koule a i pohybový projev tomu odpovídal. Zbytek kapely rozhodně nestál pozadu a publikum patřičně rozhýbávali. Jejich řízný sludge měl zajímavé nápady, časté změny temp a psychedelické instrumentální pasáže. Sice se při poslední třetině jejich zhruba čtyřicetiminutového setu dostavily lehké záblesky stereotypu, nicméně Fight Amp perfektně publikum pro hlavní hvězdy rozehřáli.

Black TuskBLACK TUSK začali valit celkem rychle, protože už měli víceméně nazvučeno. I přes velmi malý počet návštěvníků měli celkem dost velký ohlas. Nejvíce mě na nich zaujal jejich kontrast mezi sludge metalem a stoner rockem, kdy některé věci by se skoro hodily až do repertoáru Pantery či Pro-Pain. Ty další se naopak nesou v rockovém a občas až bigbítovém duchu. Každopádně to vše krásně drží pohromadě a šlape jako promazaný stroj. Zvukově to bylo hodně syrové – přesně tak, jak má správná sludge kapela znít. Jediné, co mi trochu vadilo, byl hodně nepříjemně nazvučený crash u bicích, který se zařezával do hlavy. Jinak byla kapela velice příjemně naladěna, hlavně krakonošský pěvec Jonathan Athon se neustále zubil a na publikum reagoval. Co mě na Black Tusk ale udivilo nejvíc - všichni zpívají! A to včetně bubeníka Jamese Maye, který za svou precizní hrou ještě zvládne celkem obstojně obstarávat pěvecké party. Respekt! Hrálo se hodně z posledního EP Tend No Wounds, hlavně ústřední Enemy of Reason na vyprázdněnou Sedmičku hodně platila. Black Tusk perfektně zvládali rytmické houpavé pasáže a hlavně rytmika a sehranost nástrojů je u nich opravdu na vysoké úrovni. A i když naopak jejich punkově skočnější věci mě berou zase trochu míň, celkově zanechali velice dobrý dojem.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze