Asijský film u nás – Listopad

Asijský film u nás – Listopad

Berte toto jako pozvánku na jedinečné promítání filmů, které už pravděpodobně nikdy nikde u nás promítat nebudou…

Příběh divoké jakuzačky: Obecné lynčování
(Female yakuza tale, Jasagure anego den: Sókacu rinči)
Japonsko, 1973, režie: Teruo Išii, IMDB
děj: Očo náhodou ocitá ve spárech drogového podsvětí, které využívá Čínské ženy pro pašování drog do Japonska. Drogy jsou schovávány ženám do vagíny. Očo se daří utéci, potom co poráží v boji dva jakuzáky a gang ženských zlodějek.
KDY A KDE: 1. listopadu 2007, 19:30h, Aula FF UK, Praha

article_386_px2

Provincie Jangsan
(Yangsan Island, Jangsan do)
Jižní Korea, 1955, režie: Kim Ki-jŏng, IMDB
děj: Dva milenci páchají sebevraždu. Je to jediný způsob jak zachovat jejich lásku.
KDY A KDE: 12. listopadu 2007, 20:00h, Klub Utopia, Praha

Zlato v hrdle
(Amateur Singing Contest, Nodo jiman)
Japonsko, 1999, režie: Kazujuki Izáci, IMDB
děj: Někteří lidé se smějí, jiní pláčou dokud je nezavolají, aby poprvé vystoupili na velkém jevišti. Ze 4.000 účastníků se do prvního kola dostává pouhých 250, z nichž jen 20 má šanci postoupit do nedělního finále. Nejslavnější pěvecká soutěž „NODO-JIMAN“ je ve městě! Zpěvák stylu „enka“ se soutěže účastní i přes námitky jeho osobního manažera. Jeho osud a osudy dalších postav se spojují v příběhu, který vás zahřeje u srdce.
KDY A KDE: 14. listopadu 2007, 18:00h, Informační a kulturní centrum Velvyslanectví Japonska v ČR, Praha

article_386_px3

Drsné jaro / Modré jaro
(Blue Spring, Aoi haru)
Japonsko, 2001, režie: Tošiaki Tojoda, IMDB
děj: (Film natočen podle stejnojmenného komiksu/mangy.) Drsná poetická výpověď o životě v jedné chlapecké škole. Chuligán Kujo vede partu tyranizující ostatní spolužáky a i učitele. Dodnes je neporažen v místní hře: Kolikrát kdo zvládne zatleskat ve chvíli, kdy se pustí zábradlí ohraničující střechu školní budovy a zase se chytí. Je obdivován mladším spolužákem, který se snaží svému ideálu se alespoň přiblížit. To nemůže samozřejmě skončit dobře. Film jasně poukazuje na to, jak děti bez konstruktivní aktivity vlčí a jak z nudy roste agresivita. (AN:Možná proto jsou japonské děti ve školách do noci). Tento film speciálně bych si dovolila doporučit. Hlavní roli totiž

article_386_px1

hraje excelentní mladý filmový herec Macuda Rjúhei, kterého český divák může znát z jeho debutového filmu „Poslední samuraj (Gohatto)“, kde si ve svých 15 letech zahrál mladého samuraje „zneužívaného“ staršími kolegy. (Kdo film viděl, ví, proč slovíčko zneužívaný skrývám do závorek :-))
KDY A KDE: 15. listopadu 2007, 19.30, Aula FF UK, Praha


Přispěj do diskuze

Praha daleko:-(

Tagy:

aktuálně

diskuze